Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voyager již dva měsíce prolétává velmi temnou oblastí. Díky senzorům vědí, že se stále hýbou. Posádka dělá, co může, ale všichni jsou podráždění. Obzvláště Janeway, která je zavřená ve své kajutě a velení nechala na Chakotayovi. Krev v žilách všem rozproudí výpadek systémů na lodi a nezvaní hosté... (Varan)

Recenze (7)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ti, kdo nemají moc rádi tmu, se budou cítiti poněkud klaustrofobicky. Dobře zpracováno. P.s. tato série jako jediná tak nezačíná klasickým pt. II nějakého dvojdílu. Zajímalo by mě proč.;-) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé se představuje kapitán Proton, zavilý nepřítel ďábelského doktora Chaotika a královny Arachnie. Nejen že mám slabost pro pulpové sci-fi, ale taky zbožňuju dlouhé cesty prázdným vesmírem. Polovina epizody mi tudíž udělala obrovskou radost. Ta druhá polovina je typicky voyagerovsky zkratkovitá. Á propos, ví někdo kudy to cestovali? Vždycky jsem si myslel, že to bylo v prostoru mezi ramenen Lodního kýlu - Střelce a ramenem Štíra - Kentaura, ale málo co to potvrzuje. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nihiliphobia. the fear of nothingness. Or in layman's terms, the fear of... nothingness. If it's any consolation, I can relate to it. I go into a void every time I'm deactivated. Emptiness, complete and utter oblivion. I'll admit it was unsettling at first. The existential horror of it all." ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Janeway opět ukazuje své velitelské nekvality když se separuje od posádky co jí potřebuje (a ta si k ní zjevně vypěstovala stockholmskej syndrom), Voyager posádka se nezvládá vyrovnat s pár tejdnama prostýho cestování, protože nejspíš nemaj žádnou rutinu, nemůžou dělat žádný tréninky a drilly, přinejhoršim se nemůžou zavřít do stáze (jak už jednou udělali), kdysi vzácná fotonová torpéda ("máme jich jen 38!") teď Tuvok používá místo světlic, protože Voyager zjevně nemá reflektory na technobubble a náklaďák s podřadnou tech-úrovní má větší palebnou sílu než Voyager... scénáristi točej trik "když to neumíme ukázat, tak vám řeknem, co si myslet" - Janeway je super kapitán, navzdory celýmu seriálu a tomuhle dílu extra to řiká Tuvok, Voyager je posádka přetékající kvalitami, navzdory celýmu seriálu a tomuhle dílu extra to řiká noname MZák (co je potkal na sotva 5 minut) - fakt super. - - - - - - CO SE DÍLU TÝČE: Zajímavej a tematickej námět ubíjející prázdnoty a jejího dopadu na posádku je nezvládnutej a naprosto nevytěženej, takže je radši obratem (po 15 minutách) přerušenej vcelku meh (ne špatnou, ne dobrou) alien of the week tuctovkou co se pak obrátí do dost přímočaře nenápaditý eko agitky s povrchní pointou. Zajímavej problém z kraje dílu má tuctový řešení co ho shodí ze stolu. Kdyby z toho udělali 2-3 díly co se všechny odehrávají uvnitř Void Expanse, mohly bejt všechny výborný, ale takhle to je jen zmatlaná kaše proplejtvanýho potenciálu; tohle má bejt kurva 4*, možná klidně 5*, pro seriál ikonickej díl (podobně jako Battlestar Galactica s01e01 "33").  Výjimečně nedávám -1* za Neelixe, protože snad poprvé v historii měl koukatelnou linku (hezká expozice, dějově nezužitkovaná samozřejmě, škoda). ()

Reklama

Reklama