Reklama

Reklama

Lexx

(seriál)
  • Kanada Lexx
Kanada / Německo / Velká Británie, (1997–2002), 50 h 42 min (Minutáž: 43–94 min)

Kamera:

Ian Bibby

Hudba:

Marty Simon

Hrají:

Eva Habermann, Michael McManus, Nigel Bennett, Roman Podhora, Gerry Wolff, Noah Dalton Danby, Silvio Simac, Earl Pastko, Stephen McHattie, Cindy Sampson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Lexx, to je příběh o skupině sympatických zatracenců, kteří ukradnou Lexx, tedy mechanicky uzpůsobený hmyz velikosti Manhattanu. V podstatě je to ta nejsilnější vesmírná loď a zároveň nejničivější zbraň v celé existenci vesmíru. Neohrožení hrdinové neustále pokořují nové a nové povrchy přičemž v podstatné míře využívají počítačem generovanou fantazii a urputně se brání podřídit se jakýmkoli konvencím. (Tealc_EU)

(více)

Recenze uživatele Aildrin k tomuto seriálu (2)

Lexx (1997) 

Je chybou, že jsou zde čtyři FILMY LEXXu zařazené jen pod nazev celé serie a navíc uvedené jako TV seriál, takže pro pořádek: LEXX se skládá ze čtyř serií. První sérii tvoří čtveřice filmů: Dark Zone - Ctim Jeho Temnost, Supernova, Model (Výborný výkon Rutgera Hauera, známého z kultovního filmu Blade Runner.) a Gigastín. Až poté následuje 57 seriálových epizod. Jako víc než slušný znalec Červeného trpaslíka také musím uznat, že se jím film silně inspiroval (Což jen potvrzuje fakt, že ve třetím dílu, čtvrté série hostuje Charles Craig - Lister a Hattie Hayridge - Holly.) i když převlékl kabát z červené do černé. LEXX hodnotím pěti hvězdami, jelikož jde o úžasné kultovní dílo, vymikající se mezím normality a balancující na hraně absurdna. ()

Série 1 (1997) (S01) 

Je chyba, že jsou čtyři FILMY LEXXu na ČSFD zařazené jen pod nazev celé serie a navíc uvedené jako TV seriál, takže pro úplnost: LEXX se skládá ze čtyř serií. První sérii tvoří čtveřice filmů: Dark Zone - Ctim Jeho Temnost, Supernova, Model (Výborný výkon Rutgera Hauera, známého z kultovního filmu Blade Runner, zde zastínil všechny ostatní.) , Gigastin. Každý se výrazně liší kvalitou Zbytek se skládá z 57 seriálových epizod. Jako víc než slušný znalec Červeného trpaslíka také musím uznat, že se jím film silně inspiroval, (což jen potvrzuje fakt, že ve třetím dílu, čtvrté série hostuje Charles Craig - Lister a Hattie Hayridge - Holly.). pouze převlékl kabát z červené do černé. LEXX zde hodnotím celkově jakožto neotřelý počin a kultovní dílo. ()

Reklama

Reklama