Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

paascha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je mi to opravdu líto, víc než 3 nedám. A to jen proto, že ČT mám opravdu moc rád. (Myslím Červeného trpaslíka, ne tu šaškárnu na Kavkách, co si čím dál méně raději platím proti své vůli!!!) Pokud má tento kousek sloužit jako sonda zájmu o pokračování seriálu, pak pro budou jen skalní fandové, a to asi není příliš věrohodné. Sorry ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle: Nehodnotím, ale bylo by to za 4*. To, na co jsme někteří tak dlouho čekali, je tady. Legenda jménem Red Dwarf se konečně po těch dlouhých letech dočkala pokračování. A zatím je to parádní. Hlášky jsou vcelku na úrovni, není to vůbec trapné. Nicméně, je to značně jiné, než starý Trpaslík. Někteří přijdou s tím, že právě proto se jim to nelíbí. Ale já nečekal, že po těch letech mohou natočit naprosto stejného Trpaslíka. Takže, jak říkám, zatím nehodnotím, ale nesmírně se těším na další dva díly. A prosím, fandové, mějte na paměti, že to mohlo dopadnout mnohem hůře. Buďme rádi za to, že to konečně je. Jediný vážný zápor vidím v absenci Hollyho a Kochanské. (Ale dozvíme se, proč tam nejsou). Po druhém díle: Tak se nám to začíná vysvětlovat. Líbí se mi myšlenka toho, že vlastně jsou ve skutečném světě a oni jsou "jen" charaktery. Už se nemohu dočkat závěrečného dílu. Po třetím díle: Takže je zde závěr a já jsem spokojen. Nejenže se téměř vše vysvětlí, ale jsou tam jistá otevřená dvířka pro případné pokračovaní, (ale já tu nebudu spoilerovat), takže za mě jasných pět. A nejen proto, že Trpaslík je můj nejoblíbenější seriál. UPDATE: Po zhlédnutí s (opět) brilantním dabingem z díly ČT, nechávám plný počet. Ano, pokračování je jiné, ale to nutně neznamená, že je špatné. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužiaľ. Červený trpaslík ako ho zbožňujem a uznávam nenávratne zmyzol do prázdna koncom ôsmej série. Ja som si už zvykol že prechody medzi sériamy absolútne nenadväzujú, ale Back To Earth je skôr sklamaním ako radosťou. Postavy sú síce dospelejšie ale to kvôli čomu sme ich milovali je nenávratne preč. Jediný kto sa ešte ako tak drží je Craig Charles ktorého Lister prešiel od prvej série veľkou zmenou a pre mňa zostáva najlepšou postavičkou celého seriálu. Vtipnosti tu veľa nenájdete a hlavne je to až smutne silené. Ak to tak nebolo tvorcami zmýšlané tak potom jednoducho Doug Naylor nie je režisér a nedokázal uhrať situáciu na televíznej úrovni. Seriál ktorý má pár odkazov a aj pár dobrých vtipov ale je úplne zbytočný a tak trocha smutný a možno že práve za tú smutnosť si vyslúžil pevné tri *. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se dozvěděl o rozmnožení seriálu o tři další epizody, byl jsem u vytržení. Ovšem po nějaké době jsem si začal říkat, že ani nemůžu chtít, aby zkrátka pokračovali v geniálně zajetých kolejích - vždyť se nejedná o další sérii, ale o vzkaz fanouškům, že 'Red dwarf není mrtev, ať žije Red dwarf'. Už z prvních záběrů mi bylo jasné, že nové epizody jsou spíše o nostalgii, sentimentu, ale zároveň ukázky schopnosti tohoto skvělého seriálu. Rekonekce celé čtyřčlenné posádky v původním obsazení mi přijde téměř neuvěřitelná, Listerovy dredy, Krytonova dovolená, Kocourovy oblečky a neustále uštěpačné poznámky Rimmera - ano, to je přesně to, v co jsem tajně doufal. Velké díky pánům Naylorovi a Grantovi. ()

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

No dobře, ono je to jiné... Ale rozhodně to není špatné. Hlavně je to takové dost ze života a nechápu, jak někdo, kdo dokázal nahlédnout za nálepku sitcomu starého Trpaslíka, to najednou nedokáže tady. A přitom je to vlastně prosté jak bulharská striptérka. Na Zpátky na Zemi je vidět, že to tvůrci dělali z velké části sami pro sebe, ale myslím že z toho vylezl velice střízlivý a vyspělý hold seriálu a žánru celkem. Velmi trefný koment napsal novoten. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V této sérii je řada odkazů na film Blade Runner (1982). Například budova ve znělce, Kocourovo (Danny John-Jules) neustálé skládání origami, scéna v mrazící místnosti, proskočení skly v obchodě či scéna, ve které posádka trpaslíka přibližuje fotografii na televizi. (DJDVD)
  • Jedná se o první řadu seriálu, která neobsahuje zvukovou stopu se smíchem publika. (korbitch22)

Reklama

Reklama