Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Auto ve tvaru Kosmiku, které se objevuje v 9. sérii, bylo vyrobeno z automobilu Smart ForTwo II. Produkce si ovšem vůz nemohla dovolit, a tak jej tvůrce seriálu Doug Naylor zaplatil ze svého. (SONY_)
  • Rimmer (Chris Barrie) si v seriálu čte magazín o automobilech. A mnohokrát se podrobně zmiňuje o automobilech či motorech. Jeho herecký představitel je ve skutečnosti obrovským fandou techniky, což dokazuje i jeho moderování několika úspěšných dokumentárních seriálů jako jsou Masivní motory (od r. 2004), Masivní stroje (od r. 2004) či Zběsilá rychlost (od r. 2006). (gogos)
  • Jeden z komparzistů ve scéně na ulici v Londýně má na sobě triko Eso Rimmera. (gogos)
  • Jedná se o první řadu seriálu, která neobsahuje zvukovou stopu se smíchem publika. (korbitch22)
  • Předchozí řady seriálu produkovala společnost BBC. Tuto sérii vyrobila kabelová televize Dave TV. (korbitch22)
  • V této sérii je řada odkazů na film Blade Runner (1982). Například budova ve znělce, Kocourovo (Danny John-Jules) neustálé skládání origami, scéna v mrazící místnosti, proskočení skly v obchodě či scéna, ve které posádka trpaslíka přibližuje fotografii na televizi. (DJDVD)
  • Na rozdíl od původních sérií je robík v minisérii Zpátky na Zemi vytvořen kompletně počítačem. Pohyb jeho hlavy obstaral Danny John-Jules (Kocour) s modrou ponožkou navlečenou na ruce. Ta byla poté v postprodukci nahrazena CGI modelem robíka. (Raztubyl)
  • Když jdou Lister (Craig Charles), Kocour (Danny John-Jules) a Kryton (Robert Llewellyn) bojovat s mořskou příšerou, tak Rimmer (Chris Barrie) řekne, že si s sebou vezme měsíčník klasických aut, aby měl co dělat, než s ní ostatní dobojují. Chris Barrie je ve skutečnosti velký fanoušek klasických aut. (viperblade)

Reklama

Reklama