Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se mohlo něco jako "Červený Trpaslík" stát kultem? Tak tuhle otázku si po zhlédnutí jednoho náhodného dílu pokládala taky. Vždyť je to sci-fi s nulovými efekty, ujetým dějem, o trhlosti postav ani nemluvě... Nicméně stačily dva dobré díly a bylo to.;-) Sympatický volnomyšlenkář milující kari, ctižádostivý suchar, android s uklízecím symdromem, metrosexuální tvor vyvinutý z kočky a palubní počítač s IQ 6000, což je asi jako IQ šesti tisíc učitelů tělocviku... Cožpak je možné někoho z nich nemilovat?:-) Asi ano, ale to rozhodně není můj případ. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem se u Trpaslíka někdy z plných plic zasmál. Zato jsem všechny řady viděl několikrát, jak s dabingem tak v originále a marně si vybavuju seriál s tak neutuchajícím koeficientem pro znovuzhlédnutí. Poprvé jsem ho navíc viděl v době rozečteného Adamsova "Stopařova průvodce po galaxii" a nic zazím neodráží atmosféru knížky lépe. Vždyť Kryton pronese větu "Nepropadejte panice!" hned několikrát. Návrat po patnácti letech považuju za jeden z malých filmových zázraků. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Červenému trpaslíku se váže taková malá historka. Před několika lety, když jsem ještě jezdil spávat k babičce, za dob krásných jsem šel spáti. Bylo to po schodech nahoru v malé místnůstce, kde babička spávala, aby nemusela poslouchati dědovo chrápáníčko. V pokojíčku byla malá kryptofašistická modrá televize a já si jí zapnul. Ulehl jsem do postele, přepínal kanály a najednou mě zarazil takový chlápek se srandovní čepicí. Zaujalo mě to, tak jsem to nechal a užíval. Byl to Lister, myslím v dílu Psychoteror. Nečekal jsem, že mi tato chvíle změní život. Hned druhý den jsem se koukal do televizního programu, jak se ten seriál jmenoval. Byl to Červený trpaslík. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Napoprvé nic moc, ale... pak uběhl nějaký čas a já tomuto sit-comu totálně propadl. Skvělé vtípky, skvělé frky a pak ještě skvělé hlášky - to vše dělá z této podívané supr kultovní záležitost. Když večer zvažuji, co si dát místo Večerníčku, pak volím mezi "ČERVENÝM TRPASLÍKEM", "PŘÁTELI", "FUTURAMOU" a "SIMPSONOVÝMI". ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Máme dostatek jídla na třicet tisíc let. Zbyla však jediná čokoládička na dobrou noc. Zůstává ze slušnosti nedotčena." Milý britcom s vynikajícím Chrisem Barriem v roli Rimmera. Prvním třem sériím bych dal plné hodnocení, ale mám-li to hodnotit jako celek, musím říct, že postupem času kvalita přece jen klesala. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (175)

  • Těžařská loď Jupiterské důlní společnosti měla původně 169 členů posádky + 400 vězňů, které Červený trpaslík převážel. (Džejkop)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama