Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské očekávání a vlastně obrovské překvapení, že je to naplnilo. Naprosto přirozené pokračování osudů téhle legendární party, tlemil jsem se jako mrtvej kůň bez mozku celou stopáž. Nejdokonalejší seriálový návrat historie a můžu jen tiše doufat, že si všechny díly udrží 100% kvalitu prvního dílu Trojan. Sice potrvá několik let, než hlášky z kultovní jako z předešlých sérií, ale X série dává zapomenout na divný Návrat na Zemi a snad mi konečně dá to , na co jsem přes deset let čekal a to důstojné zakončení pro mě nejlepšího seriálu všech dob. Nostalgicky i smíchem brečim! 27.10.2012 : Tak mám za sebou 4 díly X série a jsem mírně zklamaný, zatímco první díl byl naprosto úžasný, osatní jsou vesměs nevtipné a koncepčně nefunkční.Předchozí komentář se dá vlastně použít jen k prvnímu dílu, prozatím.Počkám do konce, jestli mě poslední 2 díly ještě neobměkčí, ale jsem si spíš jistý, že hodnocení určitě snížím. Hodnocení dílů: 1. ***** 2.**** 3.** 4.*** ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, že spoustě lidí nesedlo vážnější pojetí 9. serie a její pokus o hlubší myšlenky. Mě tedy ano, ale je pravda, že tady se tvůrci vrací k původnímu stylu humoru, který sice zpočátku prvního dílu této serie mi přišel hodně povrchní a jednoduchý, ale naštěstí se z toho vyklubala sranda a i příběh se našel a stál za to. Vítejte zpět, přátelé! P.S. Dokoukáno, serie si udržela vysokou laťku, v páté epizodě jsem měl sice trochu problém, o čem, že vlastně byla, ale poslední šestá byla zadostiučiněním, hlavně pro Arnolda, neb konečně byl jeho osud zkompletován, doplněn začátkem a vyvrcholením... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se tahle nesourodá parta objevila Zpátky na Zemi, byl jsem skálopevně přesvědčený, že jde o jejich poslední dobrodružství, které má trpaslíkovské eskapády symbolicky zakončit na trochu vážnější notu. K desáté sérii jsem proto přistupoval zatraceně nedůvěřivě, ale o to raději jsem, že šestice nových epizod minulé intermezzo neznevažuje, ale jen přeměňuje do zastavení, které nakoplo Listera k obnovení starých snah a tužeb. Zkusit navázat na ducha příhod, který se poprvé objevil před více než čtvrtstoletím, tak bylo obrovský riskem, který naštěstí vyšel. Zápletkami se sice polovinu času jede jen na půl plynu, ale ve chvíli, kdy se začnou průběžné vtípky komplikovat a hlášky gradovat, je to zase síla. I díky epizodě Citrony, kterou bych možná zařadil mezi vůbec nejlepší z celé historie seriálu. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Keby sa niekde volilo v kategórií návrat roku, možno aj desaťročia, Red Dwarf X by to vyhral. Končene plnohodnotné pokračovanie. Proste neverím že som mohol zažiť opäť tie nadčasové dobrodružstva s tou najlepšou posádkou vo vesmíre, znovu sa pobaviť na ich vtipoch a hlavne vidieť, že keď niekto niečo zúfalo chce, podarí sa to. Odpustenie nepodareného Back to the Earth a tešing na ďalšiu sériu. Pokiaľ vznikne. 10/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí po nemastném, neslaném návratu na Zemi se dokázala nyní již parta padesátníků otřepat a duchem se přenést do raných 90. let, kdy na vesmírné lodi Červený trpaslík nebyla o absurdní situace a mimoňské hlášky nouze. Všude jinde doba možná pokročila, ale Červený trpaslík X je sitcom jako ze staré školy a to je vlastně dobře. Zatímco hercům ani v krapet pokročilejším věku elán nechybí, scenáristé už nemají tolik nového, co nabídnout. Unikátních sci-fi zápletek ala polymorf se tedy nedočkáme, Red Dwarf X až trochu moc spoléha na to, že divákům postačí pouhý návrat hrdinů na obrazovku, nesnaží se překonat původní série, neboť správně tuší, že by se mu to nepodařilo. Svůj standard si ale drží pevně... 7/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Lister (Craig Charles) poté, co vstoupí do konverzace s palubním počítačem Pree, v záběru na Pree z kabiny mizí a znovu se objevuje. (GordonCZ)

Reklama

Reklama