Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Setkání s Ježíšem, Listerovo kázání vlastnímu synovy, Rimmerova pravda o otci, Kocour a jeho posedlost šňůrkami, Kryton a jeho posedlost ručníky. Nechybí konverzační, ale ani situační komika. Když Kryton leští a suší příbory, prostě nejde se nesmát. To děje nám více vstupují automaty na jídlo a jejich role není rozhodně okrajová. Setkáme se i s dalšími rasami, dokonce si prožijeme i jednu galaktickou bitvu. I když je sem tam použit digitální trik, který ukazuje, že tohle je přece jen novější verze starého známého, je to právě to staré známé, co nás dostane. I když je hercům už docela dost (Chris 53 let, Craig 49 let, Robert 57 let a Danny 53 let) na jejich energii to není vůbec vidět. A vlastně ani na nich samotných. Nevím čím to, ale jako kdyby od deváté série omládli. Přeji jim úspěch a doufám, že se dočkáme ještě jedenácté série. Snad nezůstane ani u ní. "Červený trpaslík" dál bude lákat nové diváky a já tomu budu jen rád. Tenhle humor a tihle lidé si je zaslouží. ()

Wade

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou zpět! Rimmer,Lister,Kocour a Kryton tak jak si je pamatuju(škoda že zatim bez Holy-ho).Po prvním dílu musím říct že je to stejná komediální pecka jako předtím.Musel jsem si sice chvíly zvyknout na nový modernější vzhled,ale ihned po tom jsem se začal zas královsky bavit.Komentář dokončím až poté co zkouknu všech 6 epizon,ale už po první se neskutečně těším na druhou.----------Po zhlédnutí všech 6 epizodách nejen že hodncení nezměním,ale hodnocení se upevnilo na 5*,protože X nezaostává za původním trpaslíkem ani o kousek.Další sérii bych se vůbec nebránil. 100% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské očekávání a vlastně obrovské překvapení, že je to naplnilo. Naprosto přirozené pokračování osudů téhle legendární party, tlemil jsem se jako mrtvej kůň bez mozku celou stopáž. Nejdokonalejší seriálový návrat historie a můžu jen tiše doufat, že si všechny díly udrží 100% kvalitu prvního dílu Trojan. Sice potrvá několik let, než hlášky z kultovní jako z předešlých sérií, ale X série dává zapomenout na divný Návrat na Zemi a snad mi konečně dá to , na co jsem přes deset let čekal a to důstojné zakončení pro mě nejlepšího seriálu všech dob. Nostalgicky i smíchem brečim! 27.10.2012 : Tak mám za sebou 4 díly X série a jsem mírně zklamaný, zatímco první díl byl naprosto úžasný, osatní jsou vesměs nevtipné a koncepčně nefunkční.Předchozí komentář se dá vlastně použít jen k prvnímu dílu, prozatím.Počkám do konce, jestli mě poslední 2 díly ještě neobměkčí, ale jsem si spíš jistý, že hodnocení určitě snížím. Hodnocení dílů: 1. ***** 2.**** 3.** 4.*** ()

brit84 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že bych se v hodnocení ukvapil, i když jsem viděl zatím jen dva díly. Jsou totiž boží. Trapnost, která se místy ocitla v sérii Zpět na zem je pryč. Nové zábavné zápletky, skvělé hlášky a stářím sešlá posádka, to je záruka dobrého combacku. K dokonalosti chybí už jen český dabing, A vlastně mě teď napadá ještě jeden zásadní nedostatek. Pořád se ještě neobjevil ESO! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpátky na Zemi byla krásně nostalgická minisérie, ale přeci jen to nebyl Red Dwarf v pravém slova smyslu. Tím je až iksko neboli desátá řada tohoto kultovního seriálu. Chlapci nám sice zestárli (až na Kryťáka :)), ale co nezestárlo a asi ani nikdy nezestárne je tolik typický humor, pro který máme Listera, Rimmera, Kocoura a Kryťáka tolik rádi. Vše je na svém místě (včetně "papundeklových" interiérů) a tak je to taky správně. Tleskám jednomu z nejlepších televizně-seriálových návratů a i když existují jisté indicie, že desátá série je tou poslední, budu doufat v řadu jedenáctou, dvanáctou, třináctou... :) Jasných 5* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Práce na 10. řadě seriálu začaly 16. 12. 2011. (A.MacGyver)
  • Když Rimmer (Chris Barrie) hlásí popis stázového boxu, vše nasvědčuje tomu, že by to mohla být Kochanská (Chloë Annett). Tedy i to, že v boxu je bruneta. Jak se ale chvíli nato ukáže, profesorka Edgingtonová (Sydney Stevenson) má blonďaté vlasy. (Gaspaccho)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno