Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 11

(série)
Trailer

Epizody(6)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série bezpečně se pohupující na vlnách lehkého trpasličího nadprůměru a osvědčené sázky na jistotu, kdy žádná z epizod není vyloženě marná, ale pouze jedna je památná (stejně jako v minulé řadě jde o tu třetí v pořadí). Dává tak vzpomenout na zlatou éru i něčím jiným než převažující nostalgií jako ty zbylé. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nemám co bych dodal, takže zde je jenom můj výčet nejoblíbenějších hlášek: "Jak lidi můžou letět ve vesmírný lodi a přitom všichni najednou hrát Twister? To je strašidelný." "Souhlasím Kocoure, doslova mi přeběhl mráz po zádech." "To jsem byl jenom já. Trochu mi vypěnil ležák." __________ "Krytone, popírání krize středního věku je příznačným projevem krize středního věku." "Vážně?" "Anebo zájem o extrémní sporty." "Inu, jdu si o tom tedy popřemýšlet při bungee jumpingu do výtahové šachty." "Ksakru, musíme mu pomoct." "A to prosím tě uděláme jak? Zařídíme mu rande s vysavačem na fazolové plechovky strýčka Bena?" __________ "Myslíš, že ten měřič karmy manipuloval s hracími kostkami?" "Jak to myslíte pane Rimmere?" "Hodil jsem dvojku a jedničku sedmkrát za sebou. Jaká je to vůbec šance?" "Přibližně 62 milionů ku jedné. Asi tak stejná šance, jako že vás zabije mandarinkový pudink." __________ "Píšeš taky nějaký román?" "Ano, jmenuje se Položky do nákupního košíku." ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autorská dvojice Grant a Naylor po 30 letech práce na Červeném trpaslíkovi dobře ví, co funguje a co si mohou dovolit použít. Problém je v tom, že jejich humor se dá označit za pubertální nebo taky študácký, prostě humor pro mladou generaci, který by měl být sdělovaný optimálně taky příslušníky mladé generace. Červený trpaslík z konce 80. let měl ideálně utvořenou posádku, aby zafungovala na teenagery i ty mírně odrostlé jejich věku. Pokud hlášky chrlí pánové, kteří se pomalu a jistě blíží důchodovému věku, už má divák pocit, že to z jejich úst působí lehce nepatřičně. Tady je vidět rozdíl mezi animovaným seriálem Simpsonovi, kteří se také blíží 30. výročí své existence, ale není to na nich naštěstí nijak poznat. Pokud hrají skuteční herci, jeden by s ubíhajícími dekádami čekal nějaký vývoj jejich postav, naplnění některých cílů a vytýčení jiných. Pokud se nad tím hlouběji zamyslíte, tak by vám vlastně těch čtyř nešťastníků v hlubinách vesmíru mělo být líto. Celkový dojem: 75 %. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Po mírně slabší desáté řadě je stará skvadra zpět v plné síle. Po prvním díle to tak ještě nevypadalo, ale už od dvojky se vše skvěle rozjelo a tak jen přibývající léta ve tvářích protagonistů vám připomenou, že jde o pokračování natočené 28 let od prvopočátku seriálu. I s ohledem na to jsou výkony obdivuhodné, dokonce to vypadá, že Danny John-Jules vůbec nestárne. Jsem za nové díly moc rád a těším se na XII. řadu! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoc a pořád mě to baví. Hned od prvního dílu chlamec, sice jen pár hlášek, ale i tak. U mnohých současných sitcomů se už nesměji, maximálně pousměji, ale tohle zatím u Červeného trpaslíka nehrozí. Nejlepší epizoda z téhle řady je nejspíš ta třetí, i když na Citróny (3.díl z 10.řady) to nemá. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Robot Asclepius (Jami Reid-Quarrell) je pojmenován podle řeckého boha léčitelství Asklépia. Tento bůh měl údajně předobraz ve skutečném řeckém léčitelovi stejného jména, který měl žít ve 13. století př. n. l. Asklépia uctívali například zakladatel lékařské vědy Hippokratés a jeho pokračovatel Galén. (Sidarius)
  • V epizodě pořádá důstojník Rimmer (Chris Barrie) recepci pro své podřízené kopie z biotiskárny. Jako podklad jim při tom hraje komorní verze Rimmerovy písně z epizody Stesk. (TheNameless)
  • Jedná se o první epizodu, která má ve svém názvu Rimmera (Chris Barrie). (SONY_)

Reklama

Reklama