Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně rozporuplná komedie. Když tady koukám na ty komentáře. Mě osobně se film velmi líbil. Tom Hanks hraje opravdu divnou postavu, milující básně Edgara Allana Poea a musím říct, že ji hraje opravdu se zaujetím. Na to co v poslední době vzniká komedií. Tato je něčím velmi zvláštní a mezi nimi obzvláště excelující. --- Přijeli jsme autobusem až sem k Mississippi a bojovali jsme za práva černých, aby lidi jako ty mohli volit. - Na to ti seru. Já totiž nevolím. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Slušná černočerná komedie bratří Coenů jako svérázný remake klasiky (Pět lupičů a stará dáma). Nádherná černošská spirituální hudba zaslouží extra pochvalu. A pak je tu samotná lupičská komedie se zcela nesourodými herci, což byl patrně záměr: intelektuální profesor Tom Hanks, vietnamský generál coby odborník na tunely (v jeho zemi), vtipný a buransky sprostý uklízeč (Marlon Wayans), neschopný pyrotechnik pan Palačinka ("SDS. Syndrom dráždivého střeva. Je nás dva milióny") s ženou Horalkou a tupý hráč amerického fotbalu (scéna s chytáním míče braná přes masku byla výborná). A hluboce věřící na pohled neškodná paní domácí, s přísným manželem na obrázku, houpacím křeslem, kukačkovými hodinami s Pannou Marií, zuby ve sklenici a neustále prchajícím zrzavým kocourem, která dokáže v dokonale vygradovaném závěru nechtěně zneškodnit nejen lupiče, ale zmást i šerifa. Dvě scény nemohu nezmínit - po pádu starobylého kamenného chrliče odlétající profesorův kabát jako Poeův havran ve větru nad řekou a k dokonalosti dovedený závěr - kocour odhazující prst na odplouvající loď s odpadky. Trailer: http://www.csfd.cz/film/69714-lupici-pani-domaci-ladykillers-the/videa/ ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové mají štěstí, že mám velmi rád Edgara Allana Poa, Toma Hankse, a že se mi trefili do noty s celkovou stylizací, která nepatrně vylupuje nostalgické retro. Posledních 15 minut je vskutku parádních, nicméně v tom je právě zakopaný pes, protože předchozí expozice není vyloženě zábavná, jak jsem si dovolil očekávat, ale pouze mile úsměvná. S odřenýma zločineckýma ušima slabší čtyři hvězdičky a příslib, že "never more" si nechám na jindy. P. S. - Marlon Wayans si chvílemi koleduje o lobotomii...:) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zápletka chabého scénáře (je mi jedno, že se jedná o remake), utopená ve špatném režijním zpracování, ještě není jasnou ukázkou vyměknutí bratří Coenů, je to spíše exemplární příklad jejich sebejistého „šlápnutí vedle“. Všechno, co se zde událo by šlo odvyprávět za pár minut, ale naštěstí tito dva pánové vyprávějí trochu jinak, takže sled černohumorných situací, mísících se s přemírou absurdit jako vystřižených z Murphyho zákonů, by na sebe teoreticky neměl nechat dlouho čekat. Jenomže jediný opravdový vtípek, který by se dal označit za typicky „coenovský“, jako by byl do filmu naroubován jenom tak mimochodem a s dějem nemá nic společného, mám tím na mysli natáčení reklamy na psí žrádlo. V ději, který až příliš připomene Dannyho parťáky, se navíc objeví postavy, které jaksi postrádají jakýkoliv náboj a ani od nich se nedočkáme pořádného vtipu, čímž se film stává nesledovatelným, rozvleklým a v neposlední řadě neuvěřitelně nudným. Když pak všechno skončí (přesně tak jak jsem čekal) nějak jsem se neubránil vnitřnímu rozčarování a nenápadně se vkradla otázka: „Že by ti Coen brothers doopravdy vyměkli?“ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bratia Coenovci natočili miliónkrát lepšie filmy. Takže tento pokus o "komédiu" beriem ako veľmi zlý vtip. Tom Hanks tu vôbec nesedí a naviac - opakovaný vtip nie je vtipom, to by si nabudúce tvorcovia mohli uvedomiť. Človek si stále hovorí, že od komédie s Tomom Hanksom čakal trochu viac. Film je miestami celkom zdĺhavý a občas sa dá celkom predvídať, čo bude nasledovať. Dej sa sotva vlečie, anglický humor veľmi nezaberá, ostatní herci sú nezaujímaví. Po veľkom očakávaní prišlo veľké sklamanie. Stupídny scenár, kŕčovitý humor i dialógy. Nikdy viac. Budem sa snažiť tejto "skvelej" komédií nabudúce vyhnúť. Veľké sklamanie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Na remake téměř 50 let staré komedie dostali bratři Coenovi 35 milionů dolarů. Z kin severoamerického kontinentu si odnesli necelých 40, přičemž o opening weekendu to bylo 12,6 dolarů. (imro)
  • První skladba, kterou hraje skupina prof. Dorra je "Boccheriniho minuett", tedy stejný kus, jako hráli v původním fimu. (imro)
  • Irma během filmu prohlásí, že pravidelně podporuje Univerzitu Boba Jonese, kterou označuje jako dobrou katolickou univerzitu. Ve skutečnosti je to radikální pravicová škola, která odmítala černošské studenty až do 70. let minulého století, a do roku 2000 zakazovala zamilovaným párům otevřeně randit během vyučování. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama