Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobné zklamání, dvojnásobná škoda ! Bratři Coenovic, nemůžu si odpustit - dnes již žijící legendy (Zbytečná krutost, Fargo, Muž, který nebyl...) - a Tom Hanks, jeden ze současných nejtalentovanějších herců Hollywoodu (Forrest Gump, Road to Perdition...) a taková filmová otupělost. Nemá to humor (černý), cynismus (krutý), výkony (nezapomenutelné) ani režii (zručnou). 2*, protože doufám, že to bylo jen takové škobrtnutí, kdy si Bratři jen potřebovali odpočinout a zase se hodit do formy pro další boží film. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatná komedie. Parta zlodějů je jeden neuvěřitelný týpek vedle druhého, v čele s Tomem Hanksem, doktorem filozofie, který jim všem šéfuje s neuvěřitelně vybraným slovníkem. Jako celek působí Lupiči jako chytrá a zábavná komedie, s dost nečekaným závěrem. Jen ty černošské spirituály mi tam už trošku vadily, nějak nevím, proč musí být v každé komedii, kde jsou černoši. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Docela slusny remake stare klasiky, ale chybi mu stava i to typicke kouzlo predeslych coenovek je zde jen v malych davkach (obraz Otara je stary, ale vyborny gag). Kazdopadne Hanks predvadi opetne bezchybny vykon a i jinymi kritizovany Wayans dobre zapadal do celeho pribehu. Kazdopadne asi nejslabsi Coenovka vubec, spis tak na 3,5 diky finalni scene na moste ;) ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks mě velice překvapil. Kdyby nebyl můj oblíbený herec, možná bych ho v této (pro něj celkem netypické) roli ani nepoznal. Paní domácí je také dobře zahraná a poutavá postava. To se bohužel nedá říct o zbytku lupičů, kteří si di filmu bratří Coenů odskočili snad z nějakého sitkomu. Humorných scénech je málo, vyloženě povedených ještě méně. Jinak je film na druhou stranu pěkně zrežírovaný a užijete si v něm sposuty amerických tradicionálů (a trochu hopity hop hudby). NO BULLETS ;-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bratia Coenovci natočili miliónkrát lepšie filmy. Takže tento pokus o "komédiu" beriem ako veľmi zlý vtip. Tom Hanks tu vôbec nesedí a naviac - opakovaný vtip nie je vtipom, to by si nabudúce tvorcovia mohli uvedomiť. Človek si stále hovorí, že od komédie s Tomom Hanksom čakal trochu viac. Film je miestami celkom zdĺhavý a občas sa dá celkom predvídať, čo bude nasledovať. Dej sa sotva vlečie, anglický humor veľmi nezaberá, ostatní herci sú nezaujímaví. Po veľkom očakávaní prišlo veľké sklamanie. Stupídny scenár, kŕčovitý humor i dialógy. Nikdy viac. Budem sa snažiť tejto "skvelej" komédií nabudúce vyhnúť. Veľké sklamanie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • První skladba, kterou hraje skupina prof. Dorra je "Boccheriniho minuett", tedy stejný kus, jako hráli v původním fimu. (imro)
  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)
  • Na remake téměř 50 let staré komedie dostali bratři Coenovi 35 milionů dolarů. Z kin severoamerického kontinentu si odnesli necelých 40, přičemž o opening weekendu to bylo 12,6 dolarů. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama