Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabsich filmu bratru Coenovych. Coenovi jsou hlavne nejlepsi v tom, ze kazdy jejich snimek je necim originalni, takze tak nejak nechapu, proc sahli po remakeu. A to je prave ta chyba. Kdyby nedelali zadnej remake, i kdyby to bylo podobny, ale udelali to po svym, tak to urcite dopadlo lip. Forky ze zacatku nejsou nicim vyjimecne, ale par povedenejch se jich najde. A ke konci se film docela rozjede. Presto tomuhle filmu chybi misty stava. Sice je pribeh celkem solidni a dialogy docela slusne napsany, ale mistama skoro az nudi a to by se u filmu od Coenu stavat nemelo. Vsechno to vlastne tahnou herci, kteri to zahrali celkem dobre, i kdyz z postavy pani domaci se toho dalo vytezit vic, protoze je fakt drsna. Nejvic me prekvapil Hanks, ktery je ve sve zaporne roli opravdu hodne slizky, jeho vykon me naprosto dostal a beru to za jednu z jeho nejlepsich kreaci. Ty 4* davam proto, ze i kdyz to je na Coeny slabej film, tak je porad hodne nadprumernej a taky proto, ze nemuzu srovnavat s puvodnim filmem, kterej jsem nevidel. Tak po druhym skouknuti se mi to libilo vic. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Inteligencí hýřící a vlezlými slovy nešetřící PhDr. Dorr sestavil bandu zločinců na základě jejich odpovědí na jeho inzerát na internetu. Přestože se jedná o individua mozek doma často zapomínající, tak se geniální loupež shodou okolností podaří. Radost z hromady odcizených peněz však nečeká na "poctivé" zločince, ale na jednu senilní paní domácí, o jejíž poklidné stáří se stará černý anděl a jejího kocoura neúnavně hledající policie. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jemný intelektuální humor vs 89x F*** word. Heterogenní směska konverzace a mimiker ve sklepáckém prostředí, v němž zní detonace, kopání a muzicírování. Na rozdíl od teamové chemie Dannyho parťáků, kteří jsou přirozeně vtipní jaksi mimochodem, Coeni tu humor tlačí hrubou silou i jemným pošťuchováním na povrch a ta chtěnost černému humoru ubírá na efektu. Přetrvala jen živá, výbušná, vibrující vazba mezi kápem všech slizounů Hanksem a jeho nesmrtelnou starou dámou. Jak freudovské :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně rozporuplná komedie. Když tady koukám na ty komentáře. Mě osobně se film velmi líbil. Tom Hanks hraje opravdu divnou postavu, milující básně Edgara Allana Poea a musím říct, že ji hraje opravdu se zaujetím. Na to co v poslední době vzniká komedií. Tato je něčím velmi zvláštní a mezi nimi obzvláště excelující. --- Přijeli jsme autobusem až sem k Mississippi a bojovali jsme za práva černých, aby lidi jako ty mohli volit. - Na to ti seru. Já totiž nevolím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nedokážeš chytiť ani chrípku.“ Mňa to bavilo bohovsky, hoci je to skôr výborný krátky vtip, natiahnutý na celovečernú dĺžku... ale no a čo. Hanks si svoju postavu (výrečného fanúšika Edgara Allana Poea!) vychutnal do bodky, mnohé scény nemajú chybu a okrem krásne cynického scenára bodujú tiež výborne vybratí herci. Generál a jeho čary s cigaretou, J.K. Simmons v safari blúze (a so svojou zbožňovanou Horalkou), Ryan Hurst ako veľmi veľký a veľmi spomalený futbalista... a čoraz častejšie „pády na loď“. Coenovci už pár rokov nie sú to, čo kedysi, ale toto je aspoň sranda (na rozdiel od „muzikálu“ BRAČEK, KDE SI?). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hanks při poslední scéně na mostě vytáhne pistoli, kterou bratři Coenové použili ve své prvotině Zbytečná Krutost. (Bachy)
  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)
  • Ve filmu zazní 89 krát slovo "fuck". (Karlos80)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama