Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Kejdlo 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem na to tip a řekněme, že jsem za něj hodně rád. U téhle Německé parodie jsem se fakt pobavil. K tomu vhodná westernová hudba, přesní herci. Byl jsem po zhlédnutí spokojený. Samozřejmě, trapné okamžiky tu jsou (Šošoni spíše podprůměr) ty mi ale spolehlivě nahradily geniální momenty s Michaelem Herbigem. Ultra padouch Santa Maria za to taky stojí. Dabing si taky zaslouží pochvalu a tak z toho nakonec máme pěkných 8/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na "Mayovky" to je docela zdařilé, ale že by mě to nějak nadchlo, to se říct nedá. Něco je skvělé, např. jména hlavních protagonistů a některé scény taky stojí za to, zbytek je ale pouho pouhá trapárna, která nemá s kvalitní komedií nic společného. Ale jako parodii to beru. 40% ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na veškeré Mayovky a westerny (Tenkrát na západě, ...). Moc nerozumím, co Vám komu na tomto přišlo trapné, ale Váš problém, ne můj. Komedie se maximálně vyhýbá, jak je teď moderní, fekálnímu a sexistickému humoru, což u mě zvedá o 2*. V porovnání většiny "vtipů" ze Scary movie či Disaster movie a podobných trapáren jde o skvost a film o dvě až tři třídy výše. Doporučuji, opravdu. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ulítlost první třídy se skutečně neskutečnými gagy, postavami a muzikálovými čísly. Infantilita "Manituovy boty" je sice do nebe volající, ale co naplat - smějete se a smějete a smějete. Někdy to sice trochu zaskřípe a závan trapnosti shodí tenhle film k celkovému průměru, přesto jsou Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger opravdu důstojnou inspirací pro slavné příběhy Karla Maye :)...Btw indiánský rap je cool. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. O Němcích mám své mínění a vinnetouvky mě braly za srdce koncem sedmdesátek, od té doby je posuzuji spíše shovívavě. Tahle parodie se o ně otírá ovšem naprosto originálně a i když některé scénky či fórky se daly ve střižně vypustit, většina filmu je docela dobře vtipná a zábavná. Malý kousek od čtvrté hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)

Reklama

Reklama