foto

Seth MacFarlane

  • nar. 26.10.1973 (42 let)
    Kent, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Seth MacFarlane je animátor, scenárista, producent, režisér, herec a zpěvák. Je tvůrcem televizního seriálu Griffinovi a spolutvůrcem seriálu American Dad!, v nichž svým hlasem rovněž ztvárnil řadu postav. Dále je výkonným producentem dokumentárního seriálu Kosmos – časoprostorová odysea.

MacFarlaneův film Méďa je nejvýdělečnější původní mládeži nepřístupnou komedií všech dob. Na snímku Všechny cesty vedou do hrobu se podílel jako spoluautor scénáře, producent, režisér i představitel hlavní role. Jako zpěvák vydal MacFarlane album amerických standardů Music Is Better Than Words, jež získalo nominaci na cenu Grammy. Je absolventem Rhode Island School of Design.

Mladá fronta

Scenáristická filmografie

2015 Méďa 2
2014 Všechny cesty vedou do hrobu
2012 Méďa
2010 Family Guy Presents: It's a Trap
2009 Cleveland show (TV seriál)
2008 Cavalcade of Cartoon Comedy (TV seriál)
2007 The Winner (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story
1999 Griffinovi (TV seriál)
1998 Zoomates
1997 Johnny Bravo (TV seriál)
1996 Ace Ventura: Pet Detective (TV seriál)
Dexterova laboratoř (TV seriál)
Jungle Cubs (TV seriál)
What a Cartoon Show, The (TV seriál)
1995 Cow and Chicken (TV seriál)

Herecká filmografie

2017 Logan Lucky
2016 Star Wars: Detours (TV seriál)
Zpívej
2015 Méďa 2
2014 Všechny cesty vedou do hrobu
2013 Mládeži nepřístupno
2012 Méďa
2010 Family Guy Presents: It's a Trap
Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
Víla Zuběnka
2009 Cleveland show (TV seriál)
Family Guy Presents: Something Something Something Dark Side
FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
2008 Cavalcade of Cartoon Comedy (TV seriál)
Hellboy 2: Zlatá armáda
Robot Chicken: Star Wars Episode II (TV film)
2007 Family Guy Presents: Blue Harvest
Robot Chicken: Star Wars (TV film)
5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2006 Life Is Short
2005 Americký táta (TV seriál)
Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story
Robot Chicken (TV seriál)
Rodinná válka (TV seriál)
2004 Chlapi sobě (TV seriál)
2003 Pitts, The (TV seriál)
2002 Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
3-South (TV seriál)
2001 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
1999 Futurama (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
1996 What a Cartoon Show, The (TV seriál)
1993 Shnookums and Meat Funny Cartoon Show (TV seriál)

Dokumentární

2014 Kosmos - časoprostorová odysea (TV seriál)
2013 Resistance Is Futile: Assimilating Star Trek -The Next Generation
Star Trek: The Next Generation - Regeneration: Engaging the Borg
2012 Making It So: Continuing Star Trek - The Next Generation
2010 Národ Star Treku
2005 100 Greatest Cartoons (TV film)
2004 Choose or Lose Presents: The Best Place to Start (TV film)

TV pořady

2015 Hovory o hvězdách (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
5th Critics' Choice Television Awards (TV pořad)
2014 Ocenění Breakthrough Prize 2015 (TV pořad)
Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Comedy Central Roast of Donald Trump (TV pořad)
Comedy Central Roast of Charlie Sheen (TV pořad)
2010 Comedy Central Roast of David Hasselhoff (TV pořad)
Conan (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Family Guy Presents: Seth & Alex's Almost Live Comedy Show (TV pořad)
Shark Tank (TV pořad)
2006 Talkshow with Spike Feresten (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Dokumentární

2015 Message, The

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(381)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace