Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

voleman 

všechny recenze uživatele

V mém dětství sem měl tenhle film hodně rád. Je to hodně slušná parodie na všechny ty filmy s Vinnetuem a naostatni filmy s westernovou tématikou. Na to že jde o Německou parodii, tak jsou tam dobré hlášky a hlavně pár opravdu vydařených scén. Výborné postavy v čele s hlavním padouchem jsou oprvdu vtipné, a rozumná stopáž filmu způsobí to, že se dobře po celou dobu dobře bavíte a nenudíte. Pro mně je tohle prostě jedna z nejlepších parodii, ikdyž dnes už by u mně asi neobstála tak dobře, jako před 10 lety. 75% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na "Mayovky" to je docela zdařilé, ale že by mě to nějak nadchlo, to se říct nedá. Něco je skvělé, např. jména hlavních protagonistů a některé scény taky stojí za to, zbytek je ale pouho pouhá trapárna, která nemá s kvalitní komedií nic společného. Ale jako parodii to beru. 40% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Každý "Vinnetou" skýtá pro natočení parodie nepřeberné množství úžasného materiálu. Kdyby se takový film jak se patří vyvedl, byla by z něho na 100% komedie roku, ne-li desetiletí. "Manitouova bota" však takovým filmem není. Jedním slovem: Nevyužité. Nicméně růžovoučký Vinetač na ranči Pudřenka nemá chybu.;-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +úžasná a trefná parodie, hudba, atmosféra westernového prostředí a vinetuovek, Uši, Ranger, Abahači a spol., český dabing je slušnej -hudební a taneční vsuvky, napoprvé rodiče od filmu odešli po 10 vteřinách, tentokrát vydrželi jen 10 min/// I z toho posledního záporu je patrné, že bych film asi skalním fanouškům nedoporučil. Podle mě se však jedná o povedenou parodii na Vinetuovky a podobné filmy (Tenkrát na západě). Něco ze scének je trapnější (indiání), nadrhuhou stranu, podstatné množství je trefných a zároveň vtipných. A jak mám rád původní filmy, tak mi tento nevadil a pěkně mě pobavil, takže z něj mám dobré dojmy/// Celkem 72%/// ()

karlik4801 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka, která dokáže být jedině nevtipná. Nenašel jsem jediný vtipný moment. Postavy mě po chvíli začali neuvěřitelně štvát. A kromě prostředí ve kterém se natáčelo není opravdu nic povedené. Když se hlavní postavy zrovna nesnaží být vtipné, scény jsou naprosto o ničem. A kostýmy byly také hrozné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)

Reklama

Reklama