Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Orphan

Orphan (2009)

Originální příběh rodiny, která adoptuje malou holčičku, která však není tím, čím se zdá být. Po počátečních maličkostech se začíná objevovat pravá tvář malé Esther, kterou vidí pouze hluchoněmá Max. Zpracování Estheřiných obrázků pomocí fosforeskujících barev byl skvělý nápad! Logická zápletka, ponurá/děsivá atmosféra celého filmu, a relativní happy end (ačkoli mi závěrečná scéna na jezeře připadala přitažená za vlasy). Film který rozhodně stojí za to vidět.

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Sin City jsem poprvé viděla v němčině (což tak důležité není) a byla jsem nadšená. Výtvarné zpracování bylo výborné, myslím, že barvou by se vytratilo všechno to napětí, jenom mě na konci mrzelo, že všichni "klaďasové" jsou mrtví. Zvlášť jestli se bude točit druhý díl... Vraždění mi vůbec nevadilo, přece jenom s bílou krví to nebylo tak hrozné. A nejvíc se mi asi líbily scény s Jackem (zvlášť ta v koupelně).

Hra

Hra (1997)

Když jsem na film koukala poprvé, byla jsem sama doma a scéna s počmáranými zdmi mě fakt vyděsila. Ale dobrý konec filmu mě zase uklidil. Michael Douglas je skvělý, napětí se dalo krájet. Víc takových filmů!!

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Myslím, že většina lidí, která film komentuje, si neuvědomuje, že film je natočený na motivy knihy. Knížku jsem četla, a byla skvělá (co se násilí týče, tak ve filmu je podáno mnohem idealističtěji, než jak to bylo v knize), zvlášť vypracovaný byl Burgessův slovník, který jsem nemohla tolik docenit, když jsem se dívala v originále (ale bůč je jedno ze slov, které se mi zarylo pod kůži). Od Kubricka jsem zatím viděla snad jen Doktora Divnolásku, ale ten mě ani zdaleka nenadchnul tak, jako mechanický pomeranč. Výprava byla skvělá, hudební podklad taky a na Malcolma McDowell se skvěle koukalo. Akorát mě taky zaráží, proč Kubrick vynechal závěr, který je dost důležitý a celé poselství filmu by tím vyznělo, jak má.