Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 2** a 3***, ale ačkoliv jsem se občas zasmál nad některejma praštěnejma fórama nebo zachytil mrknutí na znalce (citace z filmů jako El Topo nebo Tenkrát na západě), tak jsem se až tak moc nebavil, na čemž má hlavní vinu "teplej" indián. Fakt demence, nechápu, koho tim chtěli tvůrci zaujmout. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Německá ultra kokotina ala westernová parodie, ze které vám polezou oči z důlků…Trapnost střídalo pár povedených scének a hlášek – postavy byly vesměs skrznaskrz dementní, stejně jako samotný scénář, ale jo docela jsem se u toho i pobavil. Nejujetější indiánská dvojčata jaké jsem viděl, pobavila i mladá Uschi v podání Natalie Avelon – tu znetvořili téměř k nepoznání, no a zas její dospělou verzi celkem v pohodě zvládla Marie Bäumer. Oslík Apollo 13 nebo dávicí kobyla, Jack co svým parťákům vychlastal všechny láhváče nebo dění v Růžové Pudřence těžko zapomenutelné. Průměrná volovina. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Náčelník Apačů Abahachi si chce splnit svůj dávný sen, a pořídit si pravou indiánskou putyku. K tomu si půjčí zlato od kmene Šononů, ale je obelstěn padouchem Santa Mariou, a dokonce je zabit syn náčelníka Šošonů. Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger jsou ale čestní muži, takže chtějí Šošonům jejich peníze najít, a pomstít se hlavnímu padouchovi. K tomu potřebují ale najít bájný poklad... Postupem času se k ním připojí snůčka různých individuí (homosexuální bratr Abahachiho, řek, který chce být indiánem, barová tanečnice) a bitva o poklad může začít... Německé westerny byly vždy oblíbené, a vzhledem k tomu, že dneska se všude točí parodie tak proč nenatočit parodii i na tyto westerny ? Oproti různým holkám, klukům to indiáni sice chtěj taky, ale kvalitativně se celý film pohybuje v jiných úrovních. Neříkám, že zde nejsou trapné fóry, ale oproti výše zmíněným je jich mnohem méně, a ty opravdu zábavné převládají ... Skvělé... ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Parodie na Vinetuovky. Na jedne strane par perfektnich vtipu ("Vidis ten uplnek?", hakliva klisna "Zakelyna", ktera nemuze jet vic nez 5km/h jinak zvraci a "pokrevni zbratreni"), na strane druhe dost o nicem. Chtelo to trosku vice zapracovat na zajimavejsim deji a bylo by to za 5*...takhle jen 4*. PRIPRAVIT ZBRANEEE! pripravit zbraneee, zbraneee... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nic jsem od toho nečekal, maximálně to že se Němci ztrapní. Už začátek, kde je ořezávátko na šípy nebo jak indiáni natírají týpý mě dostalo. A pak že neexistuje někdo kdo vzdoruje triu Abrahams + Zucker + Zucker. Na to že je to jejich opravdu první parodie je to velmi slušné. Jako teplej indián a ranč Pudřenka to je fakt nářez. Zatím jeden z nejlepších německých filmů vůbec. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)

Reklama

Reklama