Reklama

Reklama

Houslista

Krátkometrážní / Drama
Československo, 1969, 25 min

Obsahy(1)

On a Ona jdou na koncert do půvabné palácové zahrady. Je krásný den a oba se zaposlouchájí do tónů hudby; muž si v duchu opaku verše, které jí napsal "Modlím se k tvým očím...". Náhle pozná v houslistovi svého kamaráda z vojny... Krátký film. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Do éteru jdou snímky, které dosud viděli jen famáci a historikové-absolventské filmy. Dvě jména šla do éteru nedávno: Havetta a Olmer. Jeden má gloriolu hrdiny a legendy. Génius, kterého zničil režim. Druhý už bude věčně patolízalským zaprodancem, který se z nadějného režiséra změnil v břídila točícího sračky. Ale život není černobílý. Musím svatosvatě říct, že Olmerův studentský film si dává Havettu k obědu. Je to film artový, ale přesto má zajímavý příběh. Navíc není nesrozumitelný. Výborné scény z vojny, básně neruší, zajímavé a nečekané záběry. Dále snové sekvence-skvělý nápad s vodou apod. Landovský jako hloupý velitel je snad ještě lepší než v Nezvaném hostovi. Tleskám. Nečekaný objev. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tady boduje Lanďák : "Tak dělej, hod ten granát, kurva do piči!!!" To jsem se v kině malém posral smíchy 😆 Hláškami tady vůbec nešetří a nedivím se, že to soudruhům moc nevonelo. Zajímavé jsou i prostřihy na Janu Šulcovou ve vodě. Nestačím se divit, jaké absolventské klenoty máme v archívu. LFŠ UH 2022. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Studentský a vlivem okolností absolventský film Víta Olmera začíná jako poetická milostná historka, kterou po chvíli začne střídat satira na povinnou vojenskou službu a tupost důstojníků lidové armády. Obě linky se trochu tlučou a režie neví, které dát přednost, takže navrch přidá několik metafor s koupající se Janou Šulcovou. Nicméně i tak je vidět, že Vít Olmer byl už v té době za kamerou zručný. V hlavní roli se výjimečně objevuje Jiří Paďour, který krátce poté herecké kariéry zanechal, celý kraťas si ale pro sebe ukradl Pavel Landovský v oblíbené poloze omezeného lampasáka. [LFŠ UH 2022] ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Absolventský snímek Víta Olmera předkládající relativně zajímavý nápad, ovšem jako celek pro mě osobně dost nudný. A bohužel nic na tom nezměnil ani Pavel Landovský jako lampasák s uměleckými sklony... "Dělal sem to celou noc. Vobčas něco střelim, ale tohle bych neprodal nikdy!" No, on by tu hrůzu asi stejně nikdo koupit nechtěl, a já už zase asi nikdy nepotřebuji vidět tuhle Olmerovu prvotinu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zraněnej imperialista je nám hovno platnej. V americký nemocnici se nám z toho vylíže a za chvilku ho tu máme zpátky." On mě nebavil, Ona byla krásná a nesnesitelná, pacifistický vojín Janoušek byl takový nijaký a tak za vítěze považuju nadporučíka Karbana. Ten hláškoval tak, že v souboji debilního armádního myšlení s velkou uměleckou nudou jsem stál na straně zeleného mozka, což patrně nebylo záměrem tohoto snímku. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama