Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Děláte všechno proto, aby padla červená, děláte ještě víc, aby nepadla černá, ale nakonec se kulička stejně zastaví na nule.. Vnitřní monology, dualita zrcadel a zdánlivě nepodstatné detaily budiž průvodcem Jacka Manfreda na cestě za sebepoznáním a inspirací, při které není až tak podstatný děj, ale způsob, jakým je servírován. Drž pevně, pusť zlehka. S tímto mottem jde přistoupit i k prožitku Hodgesova neo-noiru z prostředí chytrých lží a hloupých slabostí.. P.S.: Clive Owen byl svého času považován za kandidáta na agenta 007 a smoking krupiéra mohl být dobrou zatěžkávací zkouškou. No, po pravdě…, díky tomu klobouku bych to spíš viděl na nějakého Amiše nebo Boye George.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film udělal zajímavě vyprávěný příběh a výkon Clivea Owena. Nejde o žádný akční snímek, tempo není nikterak zběsilé, ale za celou dobu nebyl ani chvilku nudný. Nikdy jsem sice nepropadl hazardu, ale sledovat kuličku, které krupiér udělil tu správnou rotaci, i přesuny žetonů (převážně od hráčů), mě tak nějak těšilo. ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Ze světa hazardu byla natočena pěkná porce filmů. Hráči v nich vymýšlejí nejrůznější fígle, jak casino oškubat. Tady je to jiné. Je to totiž vyprávění z pohledu krupiéra. Clive Owen je tradičně hodně nadprůměrný, což bohužel o filmu jako celku říct nemůžu. Je to sice dobře natočené, ale chybí mi tu nějaký výraznější prvek nebo v závěru moment překvapení. Jelikož tu není a celou dobu jsem uvažoval o čtyřech hvězdičkách, nakonec nerad, ale jednu ubírám. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Drama z atraktivního prostředí kasina? Je jich jako šafránu, ale většinou jsou zdařilá a Krupiér není výjimka. Navíc zde nesleze z obrazovky tehdy ještě ne moc známý Clive Owen, kterému to skutečně víc slušelo blond, jak říká jeho partnerka. Odbočka s jeho milou je krapet zmatená a vyústění tohoto vztahu ještě víc, zákulisních věcí a triků s žetony a víření kuličky v ruletě by taky mohlo být víc, je to přece ten tak trochu mystické a svůdné, ale i tak jsem byla vtažena do celého dění víc než dostatečně. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek, který odstartoval hvězdnou kariéru Cliva Owena a nutno říct, že zcela zaslouženě, neboť je to právě on, kdo odtáhl celý snímek! Clive tu vystupuje jako Jack Manfred začínající spisovatel, který ( dočasně, už zase ) bere práci krupiéra, aby se v klidu mohl věnovat práci na chystané knize, aby se posléze právě práce krupiéra stala hlavním a jediným tématem jeho knihy. Krupiér je napínavý snímek s ponurou atmosférou, volně plynoucí, který vás vtáhne hned od začátku do děje a nepustí až do úplného konce. Pro mě osobně hodně milé překvapení. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)
  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama