Reklama

Reklama

Kam zmizela Madeleine McCann?

(seriál)
  • USA The Disappearance of Madeleine McCann
USA, 2019, 7 h 19 min (Minutáž: 43–65 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dokument podrobně mapuje případ zmizení tříleté Madeleine McCannové, která se záhadně ztratila během rodinné dovolené. (Netflix)

Recenze (29)

uiu 

všechny recenze uživatele

Osmidílný dokument na téma zmizení tříleté holčičky, když její rodina byla na dovolené v Portugalsku.Případ jsem ve své době nesledovala, ani jsem o něm neslyšela. Poprvé jsem o něm četla asi tak před rokem a zaujalo mě, jak protichůdné názory v této věci se vyskytují. Během těch 8 hodin uslyšíte a uvidíte tolik svědectví a teorií, až vám z toho půjde hlava kolem a je jen na vás, abyste si udělali názor, co se doopravdy Madeleine stalo. Já osobně nevěřím na žádný únos. Matka, která vejde do pokoje, kde nenajde své spící dítě a ihned běží do restaurace za manželem a kamarády a vykřikne, že Madeleine někdo unesl - která matka v první chvíli pomyslí na únos a ne jen na to, že třeba někam šla, hledala záchod, schovala se ve skříni? Pak když policejní psi našli pach lidské krve a ostatků jak v pokoji tak v jejich autě, tak je to celkem jasné. Myslím, že v posledním díle tam jakýsi detektiv říká, že rodina přece nejede na dovolenou, aby tam záměrně zabila své dítě - a co Kramný, který zabil manželku a dceru na dovolené v Egyptě? Nebo že kdyby ji zabili, tak by přece neburcovali média několik let, že byla unesena a chtějí ji najít - a co Helena Čermáková, která zabila svou dceru a pak burcovala média, že ji někdo unesl z pískoviště a celý národ ji hledá? Já rozhodně nestojím za tím, že si Madeleine vyhlédl nějaký propracovaný gang pedofilů a unesl ji. Nakonec nám ani není ukázáno, co vyplynulo z rekonstrukce osudného večera, když se výpovědi kontroly dětí mezi všemi dospělými tak lišily. Žádné argumenty proti rodičům a pro únos mě nepřesvědčili a to jsem nezaujatý pozorovatel užívající logické myšlení. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jo, true crime documenty jsou pro mě totální guilty pleasure a o případu Madeleine McCann jsem četl články a koukal na videa na youtube nesčetněkrát, takže tohle mi sedlo. Je to dost dlouhé a v některých epizodách, to trochu ztrácí napětí, ale myslím si, že to výborně funguje jako shrnutí celého komplexního případu. Dokument se nestaví na strany a dává dostatečný prostor všem teoriím a možnostem. Mínusem je pochopitelná neúčast McCannových a tak trochu fakt, že to nepřináší nic nového, ale pro mě i tak dobře strávených 7 hodin. ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Netflix dokumenty prostě umí a ani tenhle mě nezklamal. O samotném případu jsem jen věděl, že se ztratila nějaká holčička. Tento dokument však podává komplexní pohled na celý případ (a přišlo mi, že nikomu výrazně nestraní), kdy se zabývá i všemi slepými uličkami. Výtky spíše plynou z toho, že se jedná v zásadě o velice jednoduchý případ s nevyřešeným koncem. V úvodních dílech se tedy dozvíte vše podstatné a zbytek je jen pohled na všechny možné aspekty věci, což někomu nemusí vyhovovat. Za mě jsou nataženy pouze poslední 2 díly. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý prípad, ale ako nejaký dlhší dokument by to vyšlo lepšie. Prípadne urobiť z toho 3 časti. Niektoré diely šlo zlúčiť, napríklad materiál z piatej mohol byť v štvrtej, šiesta sa mohla spojiť so siedmou. Odradiť na prípade môže trochu, že doteraz nevieme pravdu. Príbeh nemá riešenie. Aspoň zatiaľ a pravdepodobne aj navždy. Máme tu však dobre ukázané niektoré bočné momenty, napríklad ako sociálne siete a anonymní internetoví trollovia zničia meno, reputáciu, nádeje, pošpinia a ohovoria a nikdy za to potrestaní nebudú. A samostatnou kapitolou sú samozrejme médiá. Slovo novinár sa stalo v 21. storočí už nadávkou, u tých lepších prípadov synonymom povaľača. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo dlhé , osobne som si pozrel jednu časť denne a urobil som správne. Inak by sa to pozeralo o dosť tažšie. Kľudne mohli spraviť hodinový dokument ako zo zmiznutia Madelleine spraviť serial ktorý ma 8 epizód. Ale tak netflix, skúsili, tak ako aj policajti v Portugalsku. Ktovie čo sa tam naozaj stalo. Mne vadili len zdĺhavé epizódy a nudné vyjadrenia asi každého kto tam bol. Niektore detaily boli až prehnané. 3* ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kate a Gerry McCann, rodičia Madeleine McCannovej, opakovane odmietali účasť na tomto dokumente a taktiež vyzývali všetkých naokolo, aby neposkytovali rozhovory producentom. Kate a Gerry proste nevedeli, ako to pomôže pri hľadaní Maddie a preto sa rozhodli nezapojiť. (belinko)

Reklama

Reklama