Reklama

Reklama

Kam zmizela Madeleine McCann?

(seriál)
  • USA The Disappearance of Madeleine McCann
USA, 2019, 7 h 19 min (Minutáž: 43–65 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dokument podrobně mapuje případ zmizení tříleté Madeleine McCannové, která se záhadně ztratila během rodinné dovolené. (Netflix)

Recenze (29)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Silné téma a kauza o které asi neslyšel málokdo na straně jedné.A na straně druhé je tu vyčerpávající a místy až nudící formát,kdy jsou některé informace opakované několikrát a stopáž je extrémně natahována.Chápu snahu tvůrců přijít s co možná nejkomplexnějším pohledem na celou událost,ale tady platí,že méně by bylo více.Počítám,že čtyř dílná série by udělala tu samou službu,lépe by držela divákovou pozornost a navíc by byla mnohem silnější a funkčnější.Netflix tohle umí,ale rozhodně to umí i lépe...60% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jo, true crime documenty jsou pro mě totální guilty pleasure a o případu Madeleine McCann jsem četl články a koukal na videa na youtube nesčetněkrát, takže tohle mi sedlo. Je to dost dlouhé a v některých epizodách, to trochu ztrácí napětí, ale myslím si, že to výborně funguje jako shrnutí celého komplexního případu. Dokument se nestaví na strany a dává dostatečný prostor všem teoriím a možnostem. Mínusem je pochopitelná neúčast McCannových a tak trochu fakt, že to nepřináší nic nového, ale pro mě i tak dobře strávených 7 hodin. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Konstatováno selhání na všech pozicích. Moje oblíbená věta, kterou často používám na firemních poradách, abych urychlil jejich průběh, jde použít i v záhadném případu zmizení Madeleine McCann. Bohužel tady mají neschopnost, arogance a lenost tragické následky. Rodiče, přátelé, samaritáni, média, policie i samozvaní vyšetřovatelé totiž dokázali udělat tolik bordelu, že únosce měl dost času na zmizení a důkladné zahlazení stop. Trvalo roky než všichni zúčastnění zapojili mozek, ale stejně už může být pozdě. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Netflix dokumenty prostě umí a ani tenhle mě nezklamal. O samotném případu jsem jen věděl, že se ztratila nějaká holčička. Tento dokument však podává komplexní pohled na celý případ (a přišlo mi, že nikomu výrazně nestraní), kdy se zabývá i všemi slepými uličkami. Výtky spíše plynou z toho, že se jedná v zásadě o velice jednoduchý případ s nevyřešeným koncem. V úvodních dílech se tedy dozvíte vše podstatné a zbytek je jen pohled na všechny možné aspekty věci, což někomu nemusí vyhovovat. Za mě jsou nataženy pouze poslední 2 díly. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Osmidílný dokument na téma zmizení tříleté holčičky, když její rodina byla na dovolené v Portugalsku.Případ jsem ve své době nesledovala, ani jsem o něm neslyšela. Poprvé jsem o něm četla asi tak před rokem a zaujalo mě, jak protichůdné názory v této věci se vyskytují. Během těch 8 hodin uslyšíte a uvidíte tolik svědectví a teorií, až vám z toho půjde hlava kolem a je jen na vás, abyste si udělali názor, co se doopravdy Madeleine stalo. Já osobně nevěřím na žádný únos. Matka, která vejde do pokoje, kde nenajde své spící dítě a ihned běží do restaurace za manželem a kamarády a vykřikne, že Madeleine někdo unesl - která matka v první chvíli pomyslí na únos a ne jen na to, že třeba někam šla, hledala záchod, schovala se ve skříni? Pak když policejní psi našli pach lidské krve a ostatků jak v pokoji tak v jejich autě, tak je to celkem jasné. Myslím, že v posledním díle tam jakýsi detektiv říká, že rodina přece nejede na dovolenou, aby tam záměrně zabila své dítě - a co Kramný, který zabil manželku a dceru na dovolené v Egyptě? Nebo že kdyby ji zabili, tak by přece neburcovali média několik let, že byla unesena a chtějí ji najít - a co Helena Čermáková, která zabila svou dceru a pak burcovala média, že ji někdo unesl z pískoviště a celý národ ji hledá? Já rozhodně nestojím za tím, že si Madeleine vyhlédl nějaký propracovaný gang pedofilů a unesl ji. Nakonec nám ani není ukázáno, co vyplynulo z rekonstrukce osudného večera, když se výpovědi kontroly dětí mezi všemi dospělými tak lišily. Žádné argumenty proti rodičům a pro únos mě nepřesvědčili a to jsem nezaujatý pozorovatel užívající logické myšlení. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kate a Gerry McCann, rodičia Madeleine McCannovej, opakovane odmietali účasť na tomto dokumente a taktiež vyzývali všetkých naokolo, aby neposkytovali rozhovory producentom. Kate a Gerry proste nevedeli, ako to pomôže pri hľadaní Maddie a preto sa rozhodli nezapojiť. (belinko)

Reklama

Reklama