Reklama

Reklama

Prima sezona


Smutné podzimní blues (E05)

(epizoda)
Česko, 1994, 56 min

Režie:

Karel Kachyňa

Předloha:

Josef Škvorecký (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Petr Hapka

Obsahy(1)

V lehce nostalgických povídkách Prima sezóny válečné hrůzy spíše jen tušíme v pozadí dějů, nicméně jsou tu přítomny a upozorňují na relativnost věcí. V posledním dílu zasáhnou přímo do osudů seriálových postav. Sledovali jsme milostné pokusy Dannyho Smiřického od nadějných zimních příslibů přes májové intermezzo k fiaskům horkého léta, a teď, když se rok uzavírá, si spolu s hrdinou položíme tu otázku naposled: Jaká byla uplynulá sezóna? Dopřeje konečně Dannymu prožít lásku? (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štěstí může být umýt si hrnky deštěm.. Přestože si objednávali mladí na taneční zábavě u číšníka kávu, mohl jim ve válečných časech donést jen její náhradu, buď z melty (směs kořene čekanky, cukrové řepy, drcených obilek ječmene a žita) nebo cikorky (pražený drcený kořen čekanky). V samém závěru války, když už nebylo z čeho vařit, se objevila káva z pampeliškového kořene. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epilog s Irenou je ideálním koncem té jedné kouzelné prima sezony, během níž Danny zamotal hlavu mnoha a mnoha kosteleckým děvčatům navzdory válečným časům. Protektorátní mládež je skvělé téma a právě zde bylo zachyceno zdaleka nejupřímněji. ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Přestože si objednávali mladí na taneční zábavě u číšníka kávu, mohl jim ve válečných časech donést jen její náhradu, buď z melty (směs kořene čekanky, cukrové řepy, drcených obilek ječmene a žita) nebo cikorky (pražený drcený kořen čekanky). V samém závěru války, když už nebylo z čeho vařit, se objevila káva z pampeliškového kořene. (sator)
  • Točilo se v Karlovicích u vodárny, v Sedmihorkách u Josefova pramene, v Kladně na gymnáziu, Sklenařicích a na nádraží v Příbrami. (sator)

Reklama

Reklama