Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pořádnou reprosoustavu a velkou obrazovku a nemusíte někam na staďák. I když, při sezení na oblíbené pohovce se nemůžete nechat tak pohltit živelností a dravostí rytmů jako při "live action" někde na ochozu. Nic to ovšem nemění na faktu, že tihle tanečníci to umí rozjet tak, že se vám z toho rozjedou panenky a že je to podobný nářez jako to, co předvádějí STOMP, a k tomu daleko melodičtější:) ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Nádherný zážitek u kterého se musí rozplinout každý, když ne kvůli tanečním kreacím a nádherné choreografii či nádherné hudbě Ronana Hardimana, tak rozhodně ho musí dostat nádherné tanečnice. (zejména pánské publikum, mě dokonale omámila Gillian Norris v roli svůdné cikánky. Fascinující podívaná a to nejen pro milovníky tance! 95% (5% strhávám za tu nevkusnou náušnici na uchu Michaela Flatleyho:)) ()

Reklama

rybitvi 

všechny recenze uživatele

Můžu mít lehkou výhradu k sólovému vystoupení zpěvačky, které postrádá grády, ale chápu, že každé takové představení musí mít i "vatu" mezi jednotlivými vrcholy. Pokaždé když se na jevišti objeví tanečníci a zvlášť Flatley, tak se získají vaši pozornost a irský tanec vás strhne s sebou a nepustí, závěr show je naprosto bravurní.! ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skvelé tanečno-hudobné vystúpenie, v ktorom je skĺbený balet s prvkami folklóru a nielen toho írskeho. Vo výbornej choreografii sa striedajú tanečné čísla s hudobnými. Kto má rád írsku hudbu, určite si príde na svoje. Výborní sólisti, tanečníci a svetelná šou sa však pravdepodobne zapáčia aj divákom, ktorí neholdujú baletu, stepu, či tancu vo všeobecnosti. Doteraz som si nevedel predstaviť chlapský súboj vyjadrený tancom. Až kým som neuvidel duel v podaní Michaela Flatleya. Škoda, že len na TV obrazovke. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Michael Flatley patří mezi mé oblíbence! Stejně tak i irská - keltská hudba a písně. Tohle vystoupení z roku 1997 jsem měla možnost poprvé shlédnout na VHS a pak jsem si pořídila DVD - uchvátilo mě svým dějem, samozřejmě hudbou - písněmi, houslovým vystoupením dvou houslistek, atmosférou, choreografií, vytvořenými kulisami - dekoracemi. Je to nádherné vystoupení lidí, jejichž životem je tanec - step. Ráda si toto DVD občas pustím pro náladu :-) hlavně když jsem doma sama, tak si to užívám a tančím bosá po podlaze ;-)) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama