Reklama

Reklama

Dexterova laboratoř

(seriál)
  • USA Dexter's Laboratory
Animovaný / Rodinný / Sci-Fi / Komedie
USA, (1996–2003), 28 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Série(4) / Epizody(78)

Obsahy(1)

Dexter je geniálny chlapec. Vo svojej izbe má za knihovňou tajné laboratórium s najmodernejšou technikou, ktorú si aj sám vyrába. Jeho pokojné rozmýšľanie a pracovanie však narúša jeho nadmieru hlúpa sestra Dee-Dee s deštruktívnymi sklonmi. Svoje laboratórium preto musí pred ňou často chrániť, zároveň nesmie dopustiť, aby sa o ňom dozvedeli jeho rodičia. A aby to všetko nestačilo, musí občas aj odolávať útokom svojho vedeckého soka Mandarka. Byť géniom veru nie je med lízať. (pivo)

(více)

Recenze (109)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Najradšej spomínam na tú časť keď bol Dexter šikanovaný. Deň po dni chodil so strachom do školy, čo mu dnes tí parchanti vyvedú. Ale keďže je to hlava chytrá a ruka šikovná postaví si mechwarriora a ide sa na na vendettu. Celé je to tak dobre nazvučené, že som prosťe telku úplne vypeckovať a susedia museli mať dojem pozerám o pol piatej nejaké sci-fi. Za desať minút ma donútili tvorcovia úplne sa sžiť s osudom úbohého intelektuála, znenávidieť tých troch spratkov a vyvolať príjemne hrejivý pocit a dokonalé satisfaction. Škoda že Cartoon Network zakódovali. Keby som bool Dexter tak by som si to odkódoval. ()

AxusNalim 

všechny recenze uživatele

1. a 2. řada - klasika, kterou jsem viděl už kdysi v premiéře na Cartoon Network, některé díly skvělé, některé trochu horší. 3. řada - přišly trochu drastické změny výtvarného zpracování a celkově se to zhoršilo, ale třeba díly s Mandarkem, jeho hipísáckou rodinou a jeho redesignovanou laboratoří se mi pořád líbily. 4.řada - na první pohled se mi zdála horší než třetí, ale nakonec kvalitnější díly převážily. Na všechno se dívám s českým dabingem a kupodivu mi po několika dílech přestal vadit. ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Dexter mi pomáhal učit se anglicky a někdy i jiné řeči (omelette du fromage mě provází do dnes) a byl pro mě závanem exotiky v době, kdy ještě člověk nebyl přehlcenej obsahem odevšad. I když měl slabší i silnější chvilky, pořád to byl (a je) parádní mix zábavy pro mladší i věkově pokročilé. Čtyři, jak jinak než, sýrové omelety. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, klasika nad klasiky, seriál o geniálním chlapci s vlastní tajnou laboratoří, a jeho hloupé, nešikovné sestře je "základ" při znalosti seriálů stanice Cartoon Network. Jediný důvod, proč nedávám hodnocení absolutní, je fakt, že nedávno přibyly nové série a kvalita dílů šla bohužel podstatně dolů. Ale ty starší patří stále mezi špičku. ()

Mrtvobog 

všechny recenze uživatele

Tak toto som pozerával na Cartoon Network ešte v angličtine ako malý chalan. A nenormálne ma to bavilo, bolo to originálne poňaté a vizuálne na dobrej úrovni (mal som to omnoho radšej ako Cow and Chicken, alebo iné animované rozprávky). Hoci sa priznám, že som na striedačku fandil Dexterovi, alebo Dee-Dee (hoci už vtedy mi pripadala dosť dementná). Chcem Dexterovo laboratórium v TV namiesto rôznych reality-hnoj-show, alebo namiesto sprostých, moderných, ružových a panelákových slovenských seriálov. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Mandarkové pravé meno je Susan. Dôvodom je to, že jeho rodičia boli hippies a dali mu meno podľa "mena, ktoré hovorí vietor". (Flipper)
  • Osobnosť "Krunka" je paródiou na Hulka. Krunková koža je fialová a jeho spoďáre sú zelené. U Hulka je to väčšinou naopak. (Flipper)
  • V epizóde "Blackfoot and Slim" Dexter športuje s ušným príveskom. Identifikačné číslo na prívesku je "BG1138", jasný odkaz na film THX 1138 od Georga Lucasa. (Flipper)

Reklama

Reklama