Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy. Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané, v opravdovějším, drsnějším a temnějším stylu Vikingů. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Jedna * za nádherného vlka. Když si vzpomenu na zbytek, začne se mi navalovat a chce se mi zvracet.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Rosselanor

Super... Zejtra to spraktikuju na krámě... 8)

A co jazyk? Musím umět Fincky? :)) Jasně, se necham zabít bitvě... Kopnu policajta do prdele a stejně zkončím u Goda... Pač, jsem pokřtěnej jako křesťan... Brrrrrrr. -_+

Rosselanor

Rosselanor (hodnocení, recenze)

Prometheus69

No pokud chceš do Valhaly, tak nejjistější je být dobrý válečník (ideálně berserk) a padnout v bitvě - pak to máš půl napůl, buď skončíš u Odina nebo u Freyi, kde se taky nebudeš mít zle. Přinejhorším se nechat na smrtelné posteli alespoň škrábnout kopím, to prý taky fungovalo :).

Jinak uctívali se různě - rituálníma hostinama, obětováním cenných věcí (Odinovi se obětovali i lidi, hlavně pověšením na stromy, protože i on sám se pověsil na Yggdrasil, aby získal runy), runovou magií (což sice nebylo úplně hodné chlapa, ale Odin to taky dělal, takže...). Jenom bacha, Odin je známý tím, že je tak trochu zrádná mrcha, co si jde tvrdě za svým.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Prometheus69

Rosselanor

Rosselanor (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Asgard je říše/svět obývaný Ásy, jedním ze dvou rodů bohů, a ve které se nachází panství/síň Vallhala (dům Odina) stejně jako Bilskirnir (dům Thora), Glitnir (dům Forsetiho) nebo Himinbjörg (hrad Heimdala).

Druhá větev bohů jsou Vanové, kteří pocházejí z Vanaheimu a v Ásgardu jsou tři z nich v rámci výměny rukojmí.

A do Valhaly jde jenom půlka padlých, kteří tam v noci popíjí a hodují s bohy a přes den se rubou na bojišti a trénují na Ragnarok, aby se večer zase uzdravili a mohli pokračovat v koloběhu; druhou půlku si bere do své síně Freya (což je jedna z těch tří Vanů).

na příspěvěk reagoval Prometheus69

buliban

buliban (hodnocení, recenze)

Bad Guy

To neni možný.....však Jaroušek říkal, že to bude dobrý....a když to říká místní expert, tak to musí být pravda :D

Cliff Booth

Cliff Booth (hodnocení, recenze)

"Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané" Muslim narozen v Brně je ukázkovej seveřan!

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Po těch všech marvelovských zrůdnostech se severská mytologie konečně dočká rehabilitace svého jména. Snímek tedy doporučuji k projekci.

Reklama

Reklama