Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,CENY SÚ AKO HEMEROIDY. KDE KTO ICH MÁ PLNÚ PRDEL." __ Príjemný predstaviteľ zrozumiteľného klubového filmu, tu neustále (a nepochopiteľne) v modrých číslach istým spôsobom farbou efektne korešpondujúci s tekutinou zaplňujúcou objekt v jeho názve. Dve ženy a bazén. Čo viac si priať? Obidve predstaviteľky (nominácie na Cézara) sa svojich úloh zhostili naozaj ,,bez ostychu" , v jasnom kontraste a navzájom sa skvelo doplňujúce. Dusno na všetky možné spôsoby keď ležia pri bazéne len korunuje originálnu atmosféru - bacha len na Ozon-ovú vrstvu. Práve vo vrstvení príbehu si tvorcovia odkrojili príliš hrubý krajec a samotný záver ma svojim (ne)vypointovaním príliš neuspokojil. Divák si tu totiž musí urobiť až príliš veľký vlastný názor. Trpaslíčky (spomenul som si na Lyncha) som sa naozaj zľakol; pozornosti by tiež nemala ujsť hudba. Na záver text na plagáte k filmu: ,,NA DNE JE POKOJ A TICHO. HROBOVÉ TICHO". (67. komentár, prepísaný 27. 11. ´11) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Veskrze domrveno. Z dobrého námětu udělal tvůrčí tým takovou nechutnou spatlaninu. Ramplingová u role spí. Vražda, zcela bezdůvodná je tam zařazena zbytečně, snad aby se spisovatelka vyžila, když už to krimi píše. Milenci Julie jsou neuvěřitelní, všichni jakoby z tvarohu. Záhadný závěr že Julie není vlastně Julie, je zcela zbytečnou komplikací, která filmu nepřidá. Matka nežije v Nice, knihu nespálila, zemřela a kniha se objevila! Je rozhodně přínosem, že když se film nepovedl tak tam Ramplingová ukáže aspoň chomáč. Leží ale jako prkno a tak nevím co s ní ten vesničan vlastně dělal. Jediný hezký moment je, když mladá rebelská Julie kritizuje ožralou Sarah..."když už to neděláte, tak běžte do prdele i s vaší morálkou". Já bych dodal, že když to neumíte pane Ozone, běžte do prdele s vaším zabijením dobrých námětů. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Na jihu Francie je horko, protože tam slunko pere jak sedlák cepem a svléká se tam Ludivine Sagnier. Ta v duchu hesla „Mládí vpřed!" připraví o klid spisovatelku detektivek, která se načas nastěhovala do domu jejího otce. Z dějových zákrut není jasné, jestli je následná vražda skutečná, nebo smyšlená. Hlavní je, že se Ludivine opaluje nahoře bez. Protože místo toho, aby celá ta rafinovanost Bazénu udivovala, spíše unavuje. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Proklamovaný sexuální náboj zřejmě zůstal nevystřelen v ucpané hlavni některého z nadržených recenzentů, stejně jako cokoliv, co by uspokojivě oblažilo prostoduchou chlapeckou mysl (to jako moji). Holt, nejsem zřejmě neukojená stárnoucí žena.....ehm, pardon dívenky a dámy, tak totiž nějak vyznělo toto dílko mému čistě mužskému chápání. No, ale mrknu-li na komentář Desiree (hihi, máte něco proti skryté reklamě, vážení odkojenci kina a televize?), u kterého jsem, koukám, naprosto nevhodně asistoval, když jsem si tehdy konečně probojoval cestu ke svému PC, nejsem si jist, zda tyto příjemně poskládané ozvučené obrázky nabízejí nějaký podstatný smysl a uspokojení vůbec někomu jinému, než samotnému ženskému režisérovi. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dve ženy v jednom dome - to sa dalo čakať, že to takto dopadne. Režisér sa vyžíva v pomaly rozmotávanom klbku ležérneho, hitchcockovského nebezpečenstva, povaľujúceho sa vedľa bazénu. Výsledkom je napínavá a pútavá detektívna dráma (resp. „filmový klub“, nech to znamená čo chce) so skvelou európskou atmosférou, vhodná snáď i pre tých, ktorým napínavé a pútavé detektívne drámy so skvelou európskou atmosférou veľa nehovoria. Výborné herecké výkony Angličanky Charlotte Ramplingj a Francúzky Ludvine Sagnier presne doplňuje malebný francúzsky vidiek, originálna zápletka a sexuálne ustavične hladná Julie. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)

Reklama

Reklama