Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Všechno se ten den změnilo. Pro mě, moji rodinu a celou moji zemi. Pro malý norský národ, který byl od toho dne okupován temnou, brutální silou, která šířila svůj všestravující požár po celém světě.“ V dubnu 1940 provedlo Hitlerovské Německo invazi do Dánska a v nadcházejících dnech napadlo také Norsko, aniž by zemím vyhlásilo válku. Zatímco Dánsko bylo obsazeno bez boje, norská armáda okupantům vzdorovala a podařilo se jí tak zajistit čas nutný i pro evakuaci královské rodiny, vlády a parlamentu na sever země. Mezi nimi byl i korunní princ Olav, korunní princezna Märtha a jejich tři děti. Před nimi se rozprostíraly jen obavy, co přinesou další dny a zda se jich dočkají živí… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý začátek. Jsem rád, že Česká televize tento seriál vysílá, o této kapitole 2.světové války toho moc nevím. Moc mě potěšilo, že se seriál zčásti natáčel u nás a spolupracovali na něm naši filmaři . První dva díly : 5 * a 82 % . Jsem zvědavý na ty další .....  . ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi komplexní přístup, ke kterému tvůrci přistoupili. Úvodní díl tak působí dost obsáhlé a rozmáchle. Neřeší se jen osobní rovina, ale opravdu celá situace ohledně války. Norská (nebo česká?) krajina je opravdu nádherná, a k tomu snadno rozpoznatelné české lokace, které vždy potěší. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama