Reklama

Reklama

Mystify: Michael Hutchence

  • Austrálie Mystify: Michael Hutchence (více)
Trailer

Obsahy(1)

Intimní dokumentární portrét Michaela Hutchence, celosvětově proslulého frontmana australských INXS, je nabitý autentičností, vřelostí a humorem. Michael se stal ztělesněním samotné definice sexuálně uhrančivé, v kůži oděné rockové hvězdy. Za tím vším se však skrýval poetický, složitý a velice citlivý muž, který zápasil s představou úspěchu a tvůrčími limity popu. Richard Lowenstein ve filmu, který popisuje Michaelovu cestu od rozpadlé rodiny přes rockové úspěchy až k rokům, kdy byl veřejným objektem touhy, elegantně proplétá rodinné archivy, zprávy z médií i záznamy z koncertů s unikátními výpověďmi blízkých, kolegů, přátel nebo životních partnerek, jimž jediným slavný zpěvák odhalil své pravé já. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Takový jednostranný vzpomínkový kvazidokument o vztazích a osobnosti Michaela Hutchence. Asi hodně zajímavé by bylo se zeptat Boba Geldofa. O hudbě INXS se v podstatě nic nedozvíme. Pro nefanoušky asi zbytečné - prostě další film o feťákovi, který neustál pád z výšin slávy a při tom pádu potkal jednu jezinku s níž zplodil milovanou dceru, na kterou se vykašlal. A že by tam "hrál" Bono z U2 jsem si nevšiml - ani na imbd není uveden?! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film rozhodne prekvapí obrovským množstvom súkromných záberov z Michaelovho života, vrátane samozrejme tých s Kylie a Helenou. Tieto vzťahy boli bulvárom veľmi prepierané, avšak to pravé peklo prišlo až so vzťahom s Paulou Yates, respektíve s tým, čo im zo života urobili anglické médiá. Nepočul som všal vôbec o Michaelovom ťažkom zranení hlavy, ktoré rozhodne jeho život veľmi negatívne poznačilo a aj za ním treba hľadať príčiny trpkého konca jednej superstar. Nie je to dokument primárne o kariére INXS, čo môže ich fanúšikov mierne sklamať, ale dokument o jej lídrovi a jeho súkromnom a pracovnom živote, takže s tým treba aj k filmu pristupovať. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na dokument jsem se těšil záměrně. INXS je po AC/DC zaručeně nejlepší australská kapela a Michael Hutchence je navíc opravdu hodně zajímavá postava a skvělej zpěvák. Plno věcí jsem netušil, další řada mi byla objasněna. Celkově vzato si myslím, že solidní dokument. Hvězda takového formátu, jako je Michael, si ho rozhodně zasloužila. Nejlepší záběry z dokumentu pak vnímám momenty z předsametové Prahy. Prázdný Karlův most totiž nevidíte každý den. ()

karlvonarbei 

všechny recenze uživatele

Mimořádně zdařilý dokument, jehož fragmenty sbíral Richard Lowenstein prakticky od počátku kariéry INXS. On sám byl blízký přítel frontmana, jež je subjektem tohoto filmu, dostával dokonce role v jeho dílech a zejména, tento režisér se velmi pečlivě staral o budování image kapely formou videoklipů, které díky MTV měly značný vliv na 80's subkulturu mainstreamového popu. Tím se i vysvětluje množství raritních záběrů, které se mohly využít a také samotné mluvené slovo Michaela, jež sám rád své úvahy nahrával- i ty zde byly bohatě využity. Namísto mluvících hlav tak vlastně vznikl jeden dlouhý, bilanční klip. Michael Hutchence byl jistě charismatický, trochu připomínal hudebním kritikům třeba i Micka Jaggera v méně vulgární podobě, ale pokud zde někdo píše, že INXS byla hned po AC-DC snad nejlepší australská kapela, tak je zcela mimo. Slyšel někdo někdy třeba o Rose Tattoo, Icehouse, The Church, Midnight Oil, Flash and the Pan či dokonce o nejuznávanější indie- rockové kapele světa všech dob The Go- Betweens ? Že nikoliv ? Recenzovat hudbu totiž není to samé, jako subjektivně hodnotit filmy. Vždyť například ti AC-DC byli po celou tuto dobu, kdy postupně začali vládnout INXS v naprostém úpadku po celou dobu osmdesátek ! Další nesmysl je, že se tu někdo chlubí, že znal INXS mnohem dřív, než ostatní v socialistickém Československu..ta kapela svoje první album vydala na podzim roku 1980 a za 30 měsíců ji znal v Evropě, včetně toho Československa, téměř každý, koho opravdu pop music zajímala a to díky hitu Original Sin, který vysílala i okupantská rozhlasová stanice Vltava (SIC!)..Přístup k západní kultuře byl ze všech míst naší malé republiky (západoněmecká televize i rozhlas, stejně tak mnohem svobodnější polská média a možnost nákupů hudebních nosičů v Maďarsku). Za přímo drzost považuji, když zde další "znalec" píše, že Hutchence byl jen v řadě další padlá hvězda, která vlastně nic neměla- takže se zde sešli zřejmě i psychologové s diagnózou na dálku..poslední, co si dovolím opět silně rozporovat je to, že se prý z dokumentu dozvíme spoustu o hudbě. Tady mám pocit, že jsem zřejmě shlédl zcela jiný film, protože zde prakticky vůbec nejde o hudbu samotnou, ale o popis duše hlavního protagonisty souboru, která sice hudbou žila, ale zde šlo o jeho lásky, rodinu, zkušenosti, záliby, démony a vůbec soukromí (!!!) život, kde nakonec hudba hrála jen jednu z položek. Ač nikdy nereaguji a ani nečtu komentáře druhých, zde musím říct, že smysluplný komentář, který jako jediný zde odhaluje, že jeho pisatel ví, o čem mluví, je ten lehce vychloubačný od Marhoul (a abych ji trumfnul, tak napíšu, že já jsem Míšu objímal, tak kdo je víc :-) ) ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

kviff54 Od INXS jsem snad ani zadny song neslysel, Michael Hutchence vubec neznam. A film jsem si opravdu uzil. Je to totiz temer neuveritelny pribeh Hollywoodskych rozmeru s silenym a bohuzel tragickym koncem. Kdyz ma filmar takoveto tema, tezko natoci bidu. A vskutku to Lowenstein zvladl. Micha dobove a soukrome zabery s rozhovorama a kresli uceleny obrazek zajimave a jedinecne osobnosti. Kdybych se dozvedel i neco vic o jeho kapele, mozna bych sel s hodnocenim jeste vic. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama