foto

Kylie Minogue

  • nar. 28.5.1968 (48 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kylie Ann Minogue - tak zní celé jméno této melbournské rodačky, která má ještě bratra Brandana a též v hudebním průmyslu známou sestru Dennii. Svou kariéru odstartovala už v jedenácti letech, a to ještě jako herečka v televizní dramatu Skyways, nasledovali další malé role. V sedmnácti odešla ze školy, aby se mohla naplno věnovat herectví a s tím přišel i v Austrálii velmi úspěšný seriál Neighbours. Současně začíná laškovat se zpěvem a nazpívá caver verzi známeho hitu Locomotion. Tento singl se stává no. 1 v Austrálii. Další singl, který se stane taky no. 1, už definitivně odstartovává její kariéru a tento druhý singl I Should Be So Lucky je věčně uváděn jako vůbec první singl.

Kylie vydává singl za singlem, album a albumem. Vrytý singl Especially For You s Jansonem Donovenem. Na konci osmdesátých let upoutala pozornost vztahem s frontmanem skupiny INXS Michealem Hutchencem, díky němuž opět změnila trošku svou image i větší razanci v hudbě. Současně si připisuje první hlavní roli v celovečerním filmu The Delinquents.

Kylie vždy velmi ráda na sebe upoutávala pozornost byla několikrát trnem v oku například za odvážný až lechtivý klip k písni Put yourself in my place. Nelibě se nesla i spolupráce s Nickem Cavem a hlavně klip Where the wild roses grow, kde byla Kylie vyobrazena jako mrtvá dívka ve vodě s hadem. Tímto jakoby skončila velká kariéra a začala kariéra průměrné zpěvačky.

Rok 1996 se stal předělem dvou kapitol Kyliiny kariéry, v tomto roce se naprosto nic nestalo. Když mělo dojít k vydání alba Impossible Princess, přišla další rána v její kariéře, vydání bylo v Anglii nejprve odloženo a nakonec bylo album přejmenováno na Kylie Minogue, jelikož původní název se s ohledem na smrt proncezny Diany zdál neetický až pohoršující. Další ránou byl propadák úvodního singlu z tohoto alba, nicméně Kylie podpořila desku velkým turné. A v roce 1999 vydala úspěšnou knihu Kylie.

Až rok 2000 přináší významný mezník. Kylie se vrací do podvědomí všech díky singlu Spinning Around. I ostatní singly z alba Light Years jsou úspěšná a Kylie se vrací na výsluní a je často označována jako princezna popu.

V roce 2001 si zahrála malou roli v úspěšném filmu Moulin Rouge jako víla z Absinthu. Hudebně navazuje dalším úspěšným albem Fever a singlem Can't Get You Out Of My Head přesvědčuje všechny ostatní, že je opravdu top. V roce 2003 vydává další úspěšné album Body Language. V roce 2004 vydává kariéru mapující album Ultimate Kylie. Včetně nového singlu I believe In You.

Rok 2005 začal velmi dobře, Kylie přichystala megakoncertní šňůru s názvem Showgirl, vydává další nový singl Giving you up, který se stane na delší dobu posledním, jelikož v květnu Kylie oznamuje přerušení koncertní šňůry na neurčito z důvodu, že jí byla objevena rakovina prsu. V květnu 2006 se poprvé objevuje na veřejnosti po operaci. V důsledku chemoterapie, kdy ztratila své krásné vlasy, ohromuje krátkým sestřihem, který však na chvíli udává trend. Kylie se vrátí na koncertní podia, aby dokončila turné s trošku pozměněným názvem Showgirl Homecoming tour. Kylie představuje svůj nový parfém a vydává zcela nový singl ve spolupráci se Scissor Sisters White Diamond. Kylie také ukončuje čtyřletý vztah s francouzem Olivierem Martinezem a věnuje nahrávání nového řadového alba.

Tomáš "ToVy" Vyskočil

Herecká filmografie

2015 A Christmas Star
San Andreas
2014 Asdfmovie8
2013 Männer zeigen Filme & Frauen ihre Brüste
Playhouse uvádí (TV seriál)
Generálka (S02E01)
2012 Holy Motors
Jack and Diane
The Big Fat Quiz of the Year (TV film)
2009 Blue
2008 Kylie Minogue - All I See
Kylie Minogue - The One
2007 Pán času: Plavba zatracených (TV film)
2006 Doogal
2005 Kouzelný kolotoč
Pán času (TV seriál)
2003 Kylie: Greatest Hits 88-92
2002 Kylie Minogue: In Your Eyes
2001 Audience with Ricky Martin, An (TV film)
Moulin Rouge
2000 Horká krev
Plan Show 2000 (TV film)
Zatracení rebelové
1998 Kylie: Intimate and Live (TV film)
Kylie Tapes 94-98, The
1997 Diana & Me
1996 Bio-Dome
Misfit
1995 Hayride to Hell
1994 Street Fighter: Poslední boj
Vicar of Dibley, The (TV seriál)
1991 Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)
Jason Donovan: Greatest Video Hits
1989 Delikventi
1988 Kylie: The Kylie Collection
1986 Fame and Misfortune (TV seriál)
1985 Neighbours (TV seriál)
The Henderson Kids (TV seriál)
1979 Skyways (TV seriál)
1976 Sullivans, The (TV seriál)

Dokumentární

2014 Autopsy: The Last Hours Of (TV seriál) - a.z.
Mr. X
Nick Cave: 20 000 dní na Zemi
2013 Drive in Holy Motors
Rihanna 777 (TV film)
2012 Queen's Diamond Jubilee: BBC Concert at Buckingham Palace, The (koncert)
2011 Kylie Aphrodite: Les Folies Tour 2011 (koncert)
2009 Traversée du désir, La
2008 Kylie X 2008 (koncert)
'Neighbours' on Five (TV film) - a.z.
2007 Great Australian Albums (TV seriál)
Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
White Diamond
2005 Live 8 (koncert)
2004 I Love the '90s (TV seriál)
Sex 'n' Pop (TV seriál)
2003 I've Been Twelve Forever
Kylie (TV film)
Work of Director Michel Gondry, The (hudební videoklip)
50 Sexiest Video Moments (TV film)
2002 Kylie Minogue: Kylie Fever 2002 In Concert - Live in Manchester (koncert)
Spinning Around: The Kylie Minogue Story (TV film)
The Comedy Company: So Excellent (TV film) - a.z.
2001 Hit Factory: The Pete Waterman Story, The (TV film)
Kylie: Live in Sydney (koncert)
Kylie Videodrome, The (TV film)
Příběh pop music (TV seriál)
There's Only One Madonna (TV film)
2000 Party in the Park 2000 (koncert)
1992 Kylie: Live - 'Let's Get to It' Tour (koncert)

TV pořady

2016 The BRIT Awards 2016 (TV pořad)
2014 The BRIT Awards 2014 (TV pořad)
2012 Voice, The (TV pořad)
Voice UK, The (TV pořad)
2011 2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2010 Royal Variety Performance 2010, The (TV pořad)
The BRIT Awards 2010 (TV pořad)
2009 BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
Watch What Happens: Live (TV pořad)
2008 The BRIT Awards 2008 (TV pořad)
Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2007 The Kylie Show (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
Germany’s Next Topmodel - by Heidi Klum (TV pořad)
The ONE Show (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
X Factor, The (TV pořad)
2003 Les grands du rire (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
4Pop (TV pořad)
2002 Fashion Police (TV pořad)
Royal Variety Performance 2002, The (TV pořad)
2001 Audience with Kylie Minogue, An (TV pořad)
Long Way to the Top (TV pořad) - a.z.
Record of the Year 2001, The (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
International Indian Film Awards (TV pořad)
Rove Live (TV pořad)
Royal Variety Performance 2000, The (TV pořad)
1999 Fox Studios Australia: The Grand Opening (TV pořad)
TV total (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
So Graham Norton (TV pořad)
Tapis rouge (TV pořad)
1997 Jack Docherty Show, The (TV pořad)
1993 Jools's Hootenanny (TV pořad)
Parabéns (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1990 Tonight Live with Steve Vizard (TV pořad)
1988 Lunettes noires pour nuits blanches (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Brian Wilson & Various Artists - God Only Knows (hudební videoklip)
2012 Kylie Minogue - Timebomb (hudební videoklip)
2010 Kylie Minogue - All the Lovers (hudební videoklip)
Kylie Minogue - Better than Today (hudební videoklip)
Kylie Minogue - Get Outta My Way (hudební videoklip)
2008 Kylie Minogue - In My Arms (hudební videoklip)
Kylie Minogue - Wow (hudební videoklip)
2007 Kylie Minogue - 2 Hearts (hudební videoklip)
2003 Kylie Minogue: Slow (hudební videoklip)
2002 Kylie: Love at First Sight (hudební videoklip)
Kylie Minogue - Come into My World (hudební videoklip)
1998 Nick Cave & the Bad Seeds: The Videos (hudební videoklip)
1995 Nick Cave and the Bad Seeds feat. Kylie Minogue: Where the Wild Roses Grow (hudební videoklip)
1994 Kylie Minogue - Confide in Me (hudební videoklip)
1989 Kylie: The Videos 2 (hudební videoklip)
1988 Kylie: The Videos (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2010 Kylie Minogue - Better than Today (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace