Reklama

Reklama

Obyčejná láska

  • Česko Láska všedního dne (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Joan a Tom Thompsonovi jsou manželský pár středního věku ze Severního Irska. Žijí běžným životem, chodí spolu běhat, aby vzdorovali blížícímu se stáří, všelijak se škádlí, Tom chová rybičky, které Joan nesnáší, ale i pod jejich drobnými, humorem kořeněnými spory je cítit hluboká láska. Jejich vztah už ostatně prošel těžkou zkouškou – přišli o jedinou dceru. Jednoho večera, když se Joan sprchuje, najde si v prsu bulku. Poslední mamografii absolvovala před osmi měsíci, takže první reakce lékařky je uklidňující. Pro jistotu se ovšem musí udělat testy. Ale výsledky nejsou dobré. Následuje operace, ozařování a chemoterapie. Léčba partnery od sebe odděluje – Tom, který Joan vždy do nemocnice doprovází, zůstává v neosobních čekárnách, zatímco ona podstupuje vyšetření a operace. Joan se dostává podpory od spolupacientek, později ona sama útěšnými slovy podporuje nově příchozí, které ještě nevědí, co je čeká. Chemoterapii Joan nesnáší dobře, je jí špatně a padají jí vlasy. Mezi manžely vypukají ve chvílích nesnesitelného napětí hádky, ale podstatou jejich vztahu to nemůže otřást. Joan se na chemoterapii setkává s Peterem, který kdysi na základní škole učil jejich dceru. Peter má rakovinu v terminálním stadiu, uvažuje o tom, že chemoterapii přeruší, protože ví, že naděje na vyléčení není. Rozhodování mu komplikuje jeho partner Steve, mladík tmavší pleti, zjevně na něm zcela citově závislý, pro své mládí ještě neschopný situaci unést. Peter a Joan spolu mluví přímočaře a upřímně – vědí, že čas je omezený a možnosti volby omezené ještě víc... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekný film, ktorý síce zobrazuje pomerne smutnú a depresívnu tému, ale v takom uvoľnenom štýle. Celé to pôsobí veľmi realisticky a od ústrednej dvojice sme videli vynikajúce herecké výkony (btw. Liam sa mi oveľa viac páči v takýchto dramatických rolách ako v tých akčných). Ľudí, čo si prežili podobnú situáciu, zasiahne tento film asi o kus viac. Ja som si našťastie nič také nezažil (a dúfam, že ani nezažijem), no napriek tomu ma Ordinary Love chytilo za srdce. Bolo to také bittersweet... 4* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ordinary Love" vnímam ako film, ktorý asi nesadne úplne každému. Ide o drámu, ktorá rieši celkom náročné otázky a otvára veľmi citlivé témy. No zvláda to dosť dobre a sledovanie nie je tak ťažkopádne ako to bolo v prípade iných projektov ("Amour"). Je tu viac cítiť tú nádej, tempo je solídnejšie a filmmá veľmi dobré herecké výkony ústrednej dvojice v podaní Liama Neesona a Lesley Manville. Obaja vedia dať do svojich rolí úplné maximum a zvládajú to, čo sa od nich očakáva. Veľmi dobre vedia zachytiť ich spoločnú lásku, no rovnako aj celkovú frustráciu, keď sa snažia s celou tou situáciou nejako vyrovnať. Do toho všetkého ešte aj vstupuje skutočnosť, že stratili svoju dcéru, ktorá v tom všetkom funguje ako ďalšia premenná. Nech sa to stalo akokoľvek dávno, ide o niečo, čo sa nedá nikdy úplne stráviť a v takomto momente to vie vyplávať na povrch. No skrz dobre zvolené postavy, ukážku že existuje nádej a snahu pomôcť iným vyrovnať sa s ich vlastnou bolesťou sa nakoniec ukáže, že možno sú schopní sa s tým všetkým nejako popasovať a nerezignovať na všetko. Pre mňa silný film, ktorému veľmi pomáhajú práve herecké výkony našich protagonistov a funguje veľmi dobre. Určite ale nejde o projekt, ktorý ocení každý. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi to není film pro každého a je to celkem pochopitelné. Kdo si tím alespoň částečně neprošel, těžko pochopí některé situace, které tam nastaly. Vzhledem k tomu, že mám podobně smutnou zkušenost za sebou, tak mohu s čistým svědomím napsat, že Liam a Lesley zahráli své role naprosto dokonale a vytvořili tak i tu správnou atmosféru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sympatický britský pár sa potýka s ťažkou diagnózou pani manželky. Na hraniciach so smrťou vystupuje láska a otázky o zmysle života a pod. No proste klasika, ktorá sa nestáva ničím výnimočným. V tejto dráme si užijete dlhé mĺkve pasáže, pohľady na ženu na lôžku, tiché dialógy, obzvlášť Neeson celý film takmer šepká. Nasleduje liečba a opäť klasika - bľutie do hajzla, vypadávanie vlasov a to všetko, čo je spojené s chemorerapiou, a niekedy sa objaví taký malý náznak tragihumoru. Niekto sa v tom smútku, hneve, ukazovaní choroby vyžíva, ja väčšinou nemám rád také filmy, najmä ak mám pocit, že si divák platí za to, aby si dobrovoľne poplakal. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi z filmov o umierani,konkretne o rakovine,mam rad tieto romanticke dramy,pacilo sa mi aj herecke obsadenie,ale bohuzial sa nedostavili tie pocity,ktore by mali,ziadne dojatie ani slzy,jednoducho pri porovnani s inymi zalezitostami v tomto zanri je to by som povedal taky priemer,nemozem si pomoct,ale je to tak...:-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se objevily skutečné zdravotní sestry, které pracují s onkologickými pacienty. (makimarketa)
  • Joan (Lesley Manville) nosí na krku stříbrný medailonek, který v sobě ukrývá fotku dcery, o kterou pár před deseti lety přišel. Ve skutečnosti v něm měla herečka Lesley Manville fotku své vnučky Matildy. (makimarketa)

Reklama

Reklama