Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

kingik 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller se strhujícím Jeffem Bridgesem, který se od počátku snaží vzpírat všem zaběhaným schématům podobných thrillerů. Svou největší sílu nalézá v brilantně napsaném scénáři a také režii, která umí divákovu pozornost zachovat postupnou gradací děje až po šokující finále. Napětí polevuje jen zřídka. Profesor Faraday zpočátku nalezne oblibu v přátelsky vyhlížejících sousedech, ale stále více nabývá přesvědčení, že mu jeho soused o sobě neříká pravdu, a tak začne pátrat po jeho minulosti, ale netuší, že by ho to mohlo stát život. V nervy drásajícím finále Bridges zcela zastinuje, jinak výborného Tima Robbinse, svojí skvělou hereckou exhibicí. A snímek končí naprosto nečekanou pointou, která diváka dokonale uzemní a nechá ho ještě nějakou chvíli přemýšlet po skončení filmu. Tenhle film stál za to. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Sakra, ten konec mě fakt odrovnal, jeden z nejlepších vůbec - tak silné emoce a moment překvapení se vidí málokdy - už jenom kvůli němu se vyplatí na film podívat. Jako jo, na thriller je Arlington Road (používám originální název, protože překladatel to zas musel "vylepšit") málo akční, ale napětí se tu buduje náramně, plus je tu pár zajímavých myšlenek. Pro milovníky akčních filmů to asi není to pravé ořechové, ale pokud vám stačí dobří herci, příběh a hlavně šokující konec, směle do toho. 9/10 ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller, kterému dominují Jeff Bridges a Tim Robbins. Scénář se řadí mezi ty povedenější a Mark Pellington zvládl svou práci na výbornou, krom několika momentů ze začátku kdy mi to přišlo trošicko nudné, ale i tak je to hodně dobrý film. Konec se povedl a myslím, že je hodně uvěřitelný.... edit 6.4.2012: Po více než čtyřech letech, kdy jsem tento snímek viděl poprvé, měním dnes po několikaterých shlédnutí své hodnocení. Zpětně, s vyhlídkou, že jsem věděl jak film dopadne, jsem si to užil daleko více než při první podívané. A pokud jsem psal výše, že se scénář řadí mezi ty povedenější, tak teď bych ho měl asi vychvalovat daleko s větší kadencí, protože jsem zjistil, že mnou zmiňovaná nuda má svoje opodstatnění hlavně v opakovaných shlédnutí tohoto filmu, kdy jsem si s vědomím už známého konce daleko více užil tento výborný snímek. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla naprosto v pořádku, pak jsem seděla a začala si říkat, co to ti Američané zase vymysleli za slátaninu, jenže pak přišel konec, který mi vyrazil dech. Něco takového bych nečekala od Hollywoodského thrilleru ani za nejtužších mrazů a musím říct, že je opravdu povedený a realistický (a tím přidává filmu jednu hvězdičku oproti tomu, kolik by ode mě dostal za "normální" konec). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ano - souhlasím s tím, že závěr filmu je skvělý, originální, překvapující a tudíž nečekaný. Ne - nesouhlasím s tím, že je jediným zajímavým bodem, a že film by bez něj byl pouhopouhým průměrným drámem. To ať si přebere každý sám, jestli se nechá ovlivnit názorem druhých a celým filmem se nepozorně profláká, aby na konci řekl "jůůůů!" anebo jestli se nechá ztrhnout poutavým duelem Jeffa a Tima hned od počátku. Pokud můžu, radím vám - zkuste tomuhle snímku dát šanci. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama