Reklama

Reklama

Emily in Paris

(seriál)
  • USA Emily in Paris (více)
Trailer 2
USA, (2020–2024), 20 h 58 min (Minutáž: 24–39 min)

Tvůrci:

Darren Star

Hrají:

Lily Collins, Samuel Arnold, Lucas Bravo, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Camille Razat, Kate Walsh, Charles Martins, Bruno Gouery, Roe Hartrampf (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (139)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Na substacku jsem se rozepsal o tom, proč má podle mě smysl uvažovat o Emily in Paris jinak než jen o totálně odpočinkovém úniku od reality. Netflix totiž tenhle zdánlivě hloupoučký seriál využívá k prosazování svých značkových hodnot. Mimo jiné třeba přesvědčuje Francouze, aby tolik snobsky nelpěli na svém sofistikovaném umění a pustili si domů trochu toho laciného amerického mainstreamu (tj. Netflix). Na Emily in Paris proto podle mě nejsou nejhorší všechny ty čítankově hloupé stereotypy, ale fakt, že jde nakonec o poměrně nenápadnou reklamu na internetovou televizi. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O seriálu jsem věděla, ale nezajímal mě...až jednou - v sobotu, kdy chcete vypnout a ničím si zbytečně nezatěžovat hlavu, na něj došlo..A bavilo mě to. Líbí se mi koncept do 30ti minut dílu, svižnost, čistota a podání seriálu. Bavila jsem se, párkrát jsem dostala solidní záchvat smíchu a zfoukla jsem to za jedno odpoledne :) Těším se na další řadu, ale způsobem, že to do té doby v klidu přežiju :D ()

Reklama

anura 

všechny recenze uživatele

Limonáda pro instagramové pipinky. Afektovaná a povrchní hrdinka, herci, vztahy, prostředí, témata. Jasně, vždyť Paříž je jenom Sartre, Piaf, Picasso a Ajfelovka. A víno, hadry a parfémy. Asi něco jako Praha, to je přeci Staromák a trdelník a hadry z Pařížské ulice. Představa, že všichni kolem mluví perfektně anglicky, bez škobrtnutí, jenom aby divák a hrdinka rozuměla, a nebo že hrdinky francouzští přátelé jdou večer shopovat ke stánkům s turistickými cetkami... Otázka, jestli to je vše nadsázka a nebo snaha ukázat, že takhle žijeme a takhle přeci chcete žít! Kdo by nechtěl mít ze života nablýskaný americký film s happy endem. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Seriál mě chytl a hlavně první epizody mě hodně bavily. Myslím si, že výběr obsazení byl skvělý a hodně se mi líbilo, že epizody byly dlouhé 20-30 minut. Díky tomu všechno probíhalo svižně a člověk se u Emily in Paris pobavil a vypnul. Je ale nutné zdůraznit, že tohle je odpočinkový seriál, nad kterým nesmíte moc přemýšlet. Strašná spousta věcí je tam zobrazena nereálně - ať už se bavíme o Emilyně (ne)francouzštině, skutečnosti, že na koho si ukázala, toho dostala do postele nebo jak rychle a s jakými primitivními hashtagy získala 20 tisíc sledovatelů na Instagramu. Druhá řada asi kvůli vlně kritiky, která se na seriál ve světě (a zejména Francii) snesla, neklapne, a je to tak možná dobře, protože podle mě Emily má aspoň u nás (dle zdejšího hodnocení) úspěch hlavně kvůli tomu, v jaké době ji Netflix vypustil do světa. Za mě tedy seriál měl dobrý námět a velký potenciál, který ale kvůli ne úplně zdárnému provedení nenaplnil. PS: Když už ale Emily posílají do Paříže, tak by mohli dát šanci i té, co celé dny nejedla a když jí bylo na omdlení, snědla kousek sýra ;). ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Na kulturních stereotypech založený seriál o nesympatických lidech s nesympatickými názory, pracujících v nesympatické branži a dělajících nesympatické věci. Navzdory tomu všemu se na to ale překvapivě dobře kouká, pro mě osobně i lépe než na podobně laděný The Devil Wears Prada. Guilty pleasure par excellence. 70% ()

Galerie (587)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Paríži. (dyfur)
  • Kvůli natáčení žila Lily Collins čtyři měsíce ve francouzské metropoli. (Duoscop)

Reklama

Reklama