Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thom je nadaný student inženýrství na Cambridgeské univerzitě, o kterého se uchází několik velkých ropných společností, které mu slibují stále vyšší platy a pracovní výhody, pokud pro ně bude pracovat. Thom nabídky odmítá a později u večeře svému otci, řediteli ropného koncernu, vysvětluje, že nechce žít život v ropném koncernu. Během tohoto rozhovoru obdrží anonymní textovou zprávu od někoho, kdo ho v restauraci pozoruje a kdo mu řekne, aby se s ním sešel v klubu. Vydá se na místo, kam byl instruován, a setká se s ženou jménem Lorraine, která ho následně seznámí s Walterem, jenž vede záchranářskou společnost, která ze dna oceánu vyzvedla cenný poklad známý jako "poklad z Guadalupe", ale ten byl zabaven španělskou vládou, protože Walterova společnost prováděla záchranné práce nelegálně. Walter sestavil tým složený z členů s různými schopnostmi, mezi něž patří Lorraine, podvodnice a zlodějka, Simon, expert na logistiku, Klaus, počítačový hacker, a James, Walterův dlouholetý partner při hledání pokladu. Walter potřebuje Thomova inženýrského génia, aby jim pomohl dostat se do trezoru uvnitř Španělské banky, kde je zabavený poklad uložen. Thom s pomocí souhlasí a připojí se k nim v Madridu během mistrovství světa ve fotbale 2010, kde Španělsko bojuje o titul mistra světa. Jako své krytí využívají hluk davu mnoha fanoušků, kteří se ve městě shromáždili, aby sledovali zápasy, a mohli prozkoumat banku. Díky tomu zjistí, že trezor se nachází na obří váze pod velkou vodní nádrží. Pokud se hmotnost na váze jen trochu pohne, trezor bude zaplaven vodou a utopí v něm všichni, kdo se ho pokusí ukrást... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (83)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Průměrnej heist biják, ve kterym nic nepřekvapí, ale vlastně ani nijak nezklame. Líbilo se mi, jak příběh pracoval s událostma kolem MS 2010 ve fotbale a že hlavní hrdina nebyl žádnej namakanej modýlek, ale obyčejnej vychrtlej nerdík, což bylo v rámci žánru příjemný zpestření. Akce byla solidní, napětí bylo tak akorát a filmařina byla celkově fajn. Nicméně ani tak se tvůrci nedokázali uplně vymanit z průměrnejch vod a je dost pravděpodobný, že pár měsíců po projekci už si většina diváků na biják ani pořádně nevzpomene. Za mě teda vcelku spokojenost, nicméně bych přece jenom od španělský kinematografie, která zejména thrillery a různý napínáky fakt umí, čekal trochu víc. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovia Heistov to buď skritizujú alebo sa budú skvelo baviť ako ja. Zostava sympatická, napínavé je to dostatočne akurát tá posledná lúpež mohla byť trošku viac dramatická. Posledný zvrat sa mi páčil, skvelý aj soundtrack. Chýbalo mi však niečo výraznejšie, kvôli čomu by som si film zapamätal. No nakoniec to tam vlastne bolo, lebo to prepojenie s finále 2010 Afrika a výhru Španielska si veľmi dobre pamätám. No a to spojenie bolo skvelé a u mňa teda za 4*. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Balagueró si dal prestávku od hororov a trilerov a vracia sa s pokusom o akčný heist triler. Film skutočne až nápadne pripomína príbehy Dannyho 11ky, ktorú sami postavy v úvodnej scéne spomínajú. Máme tu skupinku sebavedomých ľudí, z ktorých je každý špecialista na niečo iné a len spoluprácou sa im môže podariť splniť ich cieľ, typické reči o priateľstve a rodine na prvom mieste, zdanlivo nemožnú lúpež, zradu, štipku romantiky a klasický koniec. Akurát chýba nabušené hollywoodske obsadenie, ktoré nahradil mix španielsko-francúzsko-britských hercov, ktorých tváre ste už zrejme v nejakom tom filme videli, no na meno si už nespomeniete. (Famke Janssen,Cunningham,Highmore,Riley,Ástrid Frisbey atď). Vo výsledku to u mňa dopadlo podobne ako u Soderberghových filmoch s Georgeom Clooneym. Na jedno pozretie fajn, ale znova by som sa k tomu nevracal. Možno to bude tým, že podobné filmy o lúpežiach nevyhľadávam a prídu mi všetky na jedno kopyto, možno prehnanou dĺžkou 2 hodín. Neviem. Každopádne chýbal tomu väčší spád, napätie, prekvapenie a HLAVNE charizmatickejší hlavný hrdina, keďže Freddie Highmore bol absolútne o ničom. Po technickej stránke je film natočený v pohode a kto tématicky podobné filmy môže pôjde s hodnotením možno aj vyššie ako ja. U mňa za 3* a dúfam, že Balagueró sa vráti k hororom, ktoré mu idú predsa len o niečo lepšie.55% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět, že Jaume Balagueró zvládne také něco jiného než horor. Nepopírám, že bych nějaký další od něj moc rád viděl, ale Way Down se mu tedy také povedlo mimořádně. To co toto dílo činí tak velkolepým, je především mazané propojení in and out vykrádání banky s fotbalovým místrovstvím světa před deseti lety. Přestože jsem Španělům nikdy nefandil, jakožto fanoušek podobných soutěží jsem zmíněnou dějovou linii uvítal a dokonce jim na nakonec fandil. Ačkoli jsem nejprve očekával něco zcela odlišného a akce zde opravdu mnoho nebylo, loupež byla promyšlena do sebemenšího detailu, odkaz na Danyho Parťáky byl trefný a já se skvěle bavil! Závěru se dokonce povedlo celý film korunovat kombinací skvělého načasováním vyvrcholení loupeže s rozhodujícím španělským gólem poměrně emotivně zakončit. Za mě posledních 10 minut bezpochyby rozhodlo o páté hvězdě, neboť se odhalí nejeden skrytý zvrat a já nic z toho nebyl schopen očekávat. 88% PS: Po delší době opět film kdy dávám pět hvězd bez delšího rozmýšlení. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Klišovitá, přitroublá, logicky obskurní, ovšem slušně natočená a poměrně nenudící snůška vykrádaček všech možných bankoloupeživých filmů se sympatickým mužským osazenstvem. Ovšem to ženské jednoznačně přidává k anotaci Akční / Napínač ještě Zombíhoror. Děsivě botoxem zpotvořená Famke taky evidentně nedala stárnutí a vypadá, jako by si to před kameru namířila ihned po olizování pláství v rozzuřeném úlu, ovšem to je pořád jen rozkošně hnisající vřed na nádherně krabaté, celulitické prdeli oproti té „modelce“ v hlavní „ženské“ roli. Absolutně nechápu, jak se něco tak fyzicky slizkého a odporného, navíc s hereckým talentem i vizáží týden staré mrtvoly, mohlo prokouřit do hauptky v relativně áčkovém velkofilmu, aniž by kameře děsem praskl objektiv a vyblila všechny mikročipy. Kafilérie, septiky, kontejnery s nemocničním odpadem a zooporno mají tímto novou nekorunovanou královnu, která svou oku až nesnesitelnou nestvůrností strčí do kapsy klidně i slečnu Stránkovou (i po přišití čuráka) či Káru de Lues. Brrrrr. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • 500 litrů kapalného dusíku by mělo za následek asi 350 000 litrů plynného dusíku. To by zaplnilo celou komoru a způsobilo by udušení v důsledku ředění vzduchu a tím by se snížila koncentrace kyslíku. (sator)
  • Potápěči na začátku filmu používají standardní potápěčské regulátory a potápěcí ventily, které sedí v ústech. S takovým náustkem je téměř nemožné mluvit s jiným potápěčem a pokud nemáte celoobličejovou masku, tak nelze komunikovat. (Piercee)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj väčšina jeho natáčania prebiehala v španielskom Madride. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno