Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (166)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Výborný film, se silným a hlavně kvalitně natočeným příběhem. Žádný Rain Men, nebo jiné podobné snímky, jen každodenní mravenčí dřina s těmi, co se ne vlastní vinou dostali až na samotný okraj společnosti. Neradostné, ale hodně pravdivé s výbornými, přirozenými herci, kde nemá cenu vůbec nikoho nějak extra vyzdvihnout. A že je v žánru tohoto filmu komedie, na to ale vůbec neberte zřetel. Za to tvůrci tohoto výtečného dramatu rozhodně nemůžou. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nepřenosný filmový zážitek, u kterého obzvlášť platí, že na každého diváka zapůsobí jinak. Silné téma o mizerných podmínkách pro zajištění pečlivé a důstojné péče o pacienty s autismem, které trápí mnoho zemí, mnoho rodin, mnoho konkrétních lidských bytostí a hlavně o výjimečných, obětavých lidech, kteří se do toho v Paříži pustili na vlastní pěst. Nádherné, poučné, lidské a syrově dojemné. Vincent a Reda excelují! Viděno v kině, které bylo překvapivě, však zaslouženě plné. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

původně jsem očekával "něco jako" Nedotknutelné - tedy film,kde je i přes v jádru vážné téma poměrně dost humoru.No a spletl jsem se.Ne snad,že by zde nebylo několik úsměvných scén,ale jinak jsou Vyjímeční regulérně vážný film o hodně vážných věcech,který popisuje trable těch co jsou schopni obětovat vše (primárně sami sebe) pro pomoc těm,kteří si sami pomoci nedokážou a zároveň je jasnou kritikou systému,který velmi pravděpodobně takhle nefunguje jen ve Francii.A ono to ani není tak o tom,že by v tom systému byla díra,protože systém má pro podobné případy řešení v podobě ústavů a cokoliv co jen trochu vybočuje se hned dostává pod drobnohled úředníků.Přitom něco podobného,tak jak to zde dělají hlavní hrdinové (a že jimi opravdu jsou) se nedá dělat s vidinou výdělku atd.Nicméně když se vrátím zpět k filmu jako takovému,tak ač sem nedostal další Nedotknutelné,dostal jsem dost možná ještě o něco víc a jakkoliv byl rozjezd trochu slabší,postupem času se mi dostal tenhle Nakacheho kousek (opět) pod kůži a konec mě rozebral úplně.Kéž by takhle vypadal každy silný lidský film podle skutečnosti.Silný,hodně emoční,dojímavý a uvěřitelný,bez nějakého zbytečného patosu a omáčky okolo.Teď už jen doufat,že si amicí nebudou chtít natočit další paskvilní remake...90% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred sledovaním som si prečítal pár komentárov z krajných častí hodnotiaceho spektra. Prekvapilo ma, že ma pri sledovaní filmu neiritovala rasovo a nábožensky premiešaná komunita, pretože mi celú dobu chodil hlavou zle riešený problém autistických jedincov, ktorých nevyliečiteľné postihnutie si vyžaduje dlhodobú, kvalifikovanú a drahú starostlivosť. Tú môže a musí poskytnúť iba štát.  Tento film je o skupine nadšencov, ktorí sa pokúšajú suplovať zlyhávajúci štát, ktorý ako v zlom vtipe ešte na nich posiela kontrolu. Nemám rád takéto flekovanie, zbierky, charitu a podobné iniciatívy, skôr som za poriadne vyprášenie zodpovedných. Film sa mi páčil oveľa viac ako falošní Nedotknuteľní, ale nad priemer sa u mňa aj tak nedostal. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Tento žánr s oblibou vyhledávám a též empaticky souzním s lidmi, kteří trpí nějakou nemocí, hned několik filmů mám mezi svými oblíbenými na profilu, ovšem dnes musím konstatovat, že Výjimeční nejsou ničím výjimeční a síla lidskosti mě tedy v tomto případě nechala poněkud lhostejným. Může za to absence jakkoli zajímavého příběhu, v druhé řadě je to přeci jen příliš sluníčkový film, jehož absence slz v mých očích potápí film do hlubiny průměru... 60 % ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Film získal pozitívne ohlasy v médiách, ale vyvolal výhrady osobností a združení špecializujúcich sa na autizmus vo Francúzsku. Podľa predsedníčky združenia SOS Autism France film dáva autizmu zlý obraz, čo pravdepodobne posilní predsudky a vylúčenie. Navyše, Združenie Cle-Autistes (Združenie za slobodu prejavu autistov) dosvedčuje, že „pre niektorých autistov bolo natáčanie filmu neúnosné". (Arsenal83)
  • Film bol odvysielaný v 47 krajinách. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama