Reklama

Reklama

Pardon, nezastihli jsme vás

  • Velká Británie Sorry We Missed You (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ricky a jeho rodina svádějí nerovný boj s dluhy už od finančního zhroucení v roce 2008. Příležitost vybojovat si opět trochu nezávislosti nyní přichází s lesklou novou dodávkou a šancí rozjet franšízu jako samostatný kurýr. Je to tvrdá práce a ani práce jeho ženy jako pečovatelky není snadnější. Rodinná jednotka je silná, ale když přijdou tlaky z různých strany, všechno se začíná hroutit… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

JFL 

všechny recenze uživatele

Paradoxně Loachovo perfektně gradující realistické drama rozpadající se rodiny může jednak vyznívat jako režisérem zamýšlená obžaloba fakturantského systému, který se alibisticky zříká zodpovědnosti za zaměstnance a současně je tlačí k přesčasům, neustálé dostupnosti a stresu. Ale stejně tak může působit jako silná antikoncepce, ukazující jako základní překážku štěstí dvou dospělých lidí, že si upletou haranty, kterým vše obětují, zatímco ti dospívají v egocentrické spratky. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Co je v současnosti největší metlou lidstva?Ohnivá voda?Stěhování národů?Nemoci?Ale kdeže,jsou to peníze a následně jejich nedostatek.Snaživý otec od rodiny Ricky si najde novou práci jako rozvozce balíků dodávkou,ale protože potřebuje počáteční zálohu na dodávku tak prodá osobní auto patřící jeho manželce Abbie a ona jako mobilní pečovatelka pak musí jezdit za klientama autobusem.Na rodinu ty finanční starosti dopadají jako těžký balvan.Špatnou finanční situaci těžce snáší i jejich dvě děti syn Sebastian,který dělá problémy ve škole i mimo ní a jejich dcera Liza,která těžce nese ty neustálé rodinné hádky.Ricky se snaží rozvážet balíky a přistupuje ke své nové práci dost zodpovědně,ale díky různým rodinným komplikacím se v práci propadne v žebříčku z kategorie oblíbených do kategorie zasraných kreténů jak mu to jednou šéf tak netaktně vmete do tváře.Na děti čím dál víc dopadá ta pracovní vytíženost rodičů a rodiče s nimi komunikují spíš pomocí hlasových zpráv a doma se většinou jen míjejí.Rodina která nemá na růžích ustláno doufá v lepší zítřky,ale Rickyho přepadne u dodávky skupina mužů a ukradnou mu z auta část zboží a šéfovi rázem dluží přes tisíc liber a na lepší zítřky si tak rodina musí ještě počkat.Film přesně kopíruje osudy současných rodin kde dospělí pracují od nevidím do nevidím a nic z toho nemají. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Vybral som sa na tento film celkom zámerne, lebo mám už nejakú dobu pocit, že som nešťastný - a vedel som, že sa budem dve hodiny intenzívne presviedčať, že môj vlastný život je hotová rozprávka v porovnaní s tým, čo uvidím - teda sondu do každodenného boja o existenciu v kapitalistickom raji - s dlhmi, veriteľmi, bankami, zamestnávateľmi, klientami aj vlastnými deckami... - teda čo žije veľká časť populácie aj toho dnešného, už dávno nie závideniahodného, Západu. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Človek dúfa, že ak bude poctivo a tvrdo pracovať, tak mu bude dožičená aspoň istá úroveň finančnej nezávislosti. No medzi náročnou prácou a veľkou výplatou niekedy priamu úmeru len veľmi ťažko hľadať... Každodenný boj o prežitie, pracovná rutina - naložiť, vyložiť, ustriehnuť si čas, vypočuť si nepríjemných zákazníkov, v krátkych okamihoch precítiť dobrú energiu za zopár vďačných klientov, počúvať nezmyselné reči šéfa, ktorý vo vás nevidí človeka, ale iba akýsi objekt na zarábanie peňazí. A toto dookola 14 hodín, takmer každý deň. Kedy máte popri tom všetkom čas vychutnať si život? Ricky sa dal na dráhu kuriéra, aby pomohol rodine splatiť dlhy. Jeho manželka robí opatrovateľku ľuďom, ktorí sú na to odkázaní. Prebaľuje, kŕmi, občas si vypočuje neoprávnené výčitky od zatrpknutých klientov. Napriek tomu sa riadi pre mňa neuveriteľne silným heslom: “Správaj sa k nim, ako keby to bola tvoja mama.” Okrem toho majú na pleciach výchovu dvoch detí, na ktorú už neostáva veľa času. No robia, čo môžu. Príbeh, ktorý silne odráža fakt, že keď je vo vzťahu dostatok lásky, podpory a rešpektu, rodina dokáže zvládnuť aj tú najväčšiu životnú krízu. Pretože vďaka týmto hodnotám disponuje neuveriteľnou silou s tým všetkým bojovať. Ak máte radi tvorbu Kena Loacha, určite na film zájdite, pretože dostanete štandardne kvalitnú sociálnu drámu. Režisér sa drží svojej tradičnej šablóny, takže na jednej strane neprekvapuje, no na strane druhej sa filmu nedá nič výrazne vytknúť. Pretože je presne o tom, čo život prináša. (Be2Can, 2019) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Och, tak to bola čistá tragikomédia. Aj keď skôr tragédia ako komédia. Postavy boli viac než svojské, a každá z nich mala úplne iný temperament - a práve na tom sa dal perfektne postaviť celý pútavý príbeh. Celé to pôsobilo akosi satiricky, a napriek tomu reálne. Chudáka Rickyho mi bolo ohromne ľúto, keďže sa fakt snažil čo to dalo a aj tak bol u svojej rodiny za lúzra. Ten "poslušný" synček ma poriadne iritoval, riadny blbeček. Avšak najfascinujúcejšia postava toho celého bol Rickyho šéf v kuriérskej firme :D Tá jeho arogancia bola taká hnusná, až bola vtipná (v rámci irónie samozrejme). Bolo to kdesi na hranici 3 a 4 hviezd, ale zaokrúhlujem dole na 3*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 16. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)
  • Kris Hitchen se pro svou roli inspiroval svou prací jako instalatér v letech mezi hereckými zaměstnáními. (ČSFD)

Související novinky

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

Reklama

Reklama