Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není to tak, že bych každé ráno brzo vstával a hltal epizodu za epizodou. Tento seriál se mi nicméně zavděčí třeba, když dorazím z práce z noční a chci si dát něco nenáročného, ale veselého a osobitě vtipného. A Spongebob toto splňuje! Pod rouškou animáku pro malé děti skrývá víc, než by si kdo myslel. Zjevně si dělá ohromnou srandu sám ze sebe, podává svérázně mnohdy i dospělácká témata a zkrátka každý díl má humor a šmrnc, který ve spojení s absurdním zasazením pod vodní hladinu zkrátka funguje. Postavy mají svůj specifický charakter a přistupují k řešení problémů po svém. Nejde tedy o nějakou naivní, vypatlanou grotesku, ale ve skrytu duše sofistikovanou bláznivinu, která zkrátka pobaví i mě, ačkoliv jsem dítětem byl naposledy před desítkami let. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Díly, kde se objevuje pirát Očko, jsou naprostý a totální odpad, díly se Supermořcem a Ploutvoklukem jsou, no dejme tomu, nudné, ale vše ostatní je pecka. Spongebob je takový idiot a jeho okolní svět je tak dokonale nelogický a bez pravidel, že vznikají neuvěřitelné situace a člověk si tento seriál po pár dílech musí zamilovat. s5 ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento bláznivý seriál je naprosto nepřekonatelný. Neviděla jsem sice uplně každý díl, ale dost na to, abych si Spongeboba a jeho kamarády zamilovala. Na závěr si dovolím citovat Jaka Harpera ze seriálu Dva a půl chlapa: "Jmenuje se Spongebob SquarePants a jeho nejlepším kamarádem je Patrick. Patrick je hvězdice, žije spolu se Spongebobem na stejné adrese a je neuvěřitelně hloupý. Sépiák bydlí hned vedle nich. Sépiák je sépie, hraje na klarinet a Spongeboba nemůže vystát. Oba pracují v restauraci Krusty Krab pro pana Krabse, který je hodně lakomý. Spongebobovi to ale nevadí, protože být obracečem burgerů byl vždycky jeho sen." No, co víc dodat. - "Goodbye everyone, I'll remember you all in therapy." ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Komiks pro děti, který jsem si rychle oblíbil. Podmořský svět, který vypadá jako svět lidský. Většina akcí se točí okolo hamburgrárny hamižného pana Krabse, kde Spongebob dělá úžasné krabí hambáče podle tajného receptu, který se stále snaží získat různými úskoky pan Plankton od Veselého kyblíku. Je to příjemně ujeté, ale opravdu vtipné, občas poetické, vytváří to ucelený svět s postavami s jasnými charaktery a příběhy vesměs nesou jasné a smysluplné ponaučení. Pro dnešní děti relevantnější a pochopitelnější než příběhy středověkého původu. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Což o to, na začátku neskutečně chytré, ztřeštěně zábavné, s nadsázkou a pro všechny. Později jen ukřičená infantilnost, ve které jsou popkulturní odkazy (Např. sci-fi padesátek?? Kolik dětí maximálně věku prvního stupně základky to pochopí?) jen pomníkem prvních asi tří sérií. A kvůli Nicku to asi jen tak neskončí. Původně jsem si myslel, že jde o postavu ze staré theatrical éry a ten vzhled postav i gagy to hodně připomínají, přitom má velmi originální prostředí, zřejmě důvody, proč SpongeBob tolik zabral. Autor Hillenburg (který už dávno odešel od seriálu) byl sám mořským biologem. Upřímnou soustrast. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (76)

  • V originálnom znení sú prvé SpongeBobove slová "May I take your order?" (Carol Pifková)
  • Když Ned čekal na Mňamku v Kamarádském kyblíku, SpongeBob ze sebe udělá Karen a místo Mňamky, mu dá Krabí hambáč. Ned ho odmítl, což znamená, že Plankton by získal Krabí hambáč a tudíž i recept. (Kajman26)
  • Od 9. série je seriál vyráběn v HD. (Pierre)

Reklama

Reklama