Reklama

Reklama

ZZ Top, vousáči z Texasu

  • Velká Británie ZZ Top: That Little Ol' Band from Texas
Dokumentární / Hudební
Velká Británie / Kanada / USA, 2019, 91 min (Alternativní 87 min)

Obsahy(1)

Nejen typický vzhled, ale hlavně nezaměnitelný zvuk udělal z texaského tria rockovou legendu... Když v roce 1969 mladí hudebníci Billy Gibbons, Frank Beard a Dusty Hill spojili síly pod značkou ZZ Top zřejmě netušili, že je čeká více než padesátiletá společná pouť. Během ní je čekaly nejen úspěchy, ale i složitá období, které se jim nakonec podařilo překonat. Přestože je kapela stále aktivní, bohužel už bez Dustyho Hilla, který zemřel v roce 2021. Podrobný obraz ZZ Top v dokumentu Sama Dunna pomáhají dotvářet upřímné rozhovory s kapelou i jejich slavnými fanoušky, kterými jsou třeba Billy Bob Thornton nebo Joshua Homme. Vše pak dokreslují dosud nezveřejněné archivní materiály nebo exkluzivnímu vystoupení v legendární Gruene Hall. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kdo z vás má taky tak rád kaktusácký ZZ Top sound, tady to je určitě dobrá volba k výletu do počátků a prapočátků texaské legendy, tj. převážně do let sedmdesátých - a novější tvorba už zůstane úplně beze zmínky. Těší účast komplet trojice členů, stejně tak (mě osobně) pár komentářů Joshe z Queens. Ať žije! 🌵 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument na Ceske televizi Artu poskytuje slusny nahled do pocatku kapely, ale do jejich hlavy zas tak moc neproniknete. Ale mozna se opravdu zajimali jen o hudbu. Na koncerte v Praze jsem byl. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Se stylem Sama Dunna mám velký problém. Obzvlášť iritující je jeho snaha udělat ze starých fotek jakousi 3D animaci. Z téhle křeče jsem umíral už u jeho filmu o Alice Cooperovi. Jinak samotní ZZ Top a jejich sedmdesátkový blues rock samozřejmě za pět hvězdiček. Raději ale přímo z alb jako Rio Grande Mud, Tres Hombres nebo Fandango než z tohohle poněkud zdlouhavého dokumentu s takřka minimální informační hodnotou pro každého, kdo si někdy přečetl jakýkoliv trochu zasvěcenější článek o téhle kapele. Jinak úvod s triem projíždějícím se v ZZ mobilu nebo archivní koncertní záběry z jejich bláznivě experimentálního období na přelomu 70. a 80. let jsou určitě fajn. Celkový dojem ale vylepšují jen malinko. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

ZZ TOP jsou moje srdcová záležitost❤️ Škoda ale, že tento dokument končí úspěchem "Eliminatoru", rozhodně by bylo zajímavé sledovat, co 90. léta a 21. století, nebo co na spolupráci s nimi říká takový velikán jako Rick Rubin, který produkoval jejich poslední album. Každopádně neopakovatelná (bohužel!) příležitost vidět tyto "tři chlápky" pohromadě... RIP Dusty Hill, a proto * navíc. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Zrzavý plnovous, tmavé brýle, klobouk a chlupatá kytara, jejich poznávací znamení.ッ ZZ Top mají můj obdiv. Ta malá kapela z Texasu, jak je často nazývali a oni si pořád šli za svým a páni, kam až to nakonec dotáhli a tolik let spolu. Sam Dunn opět nezklamal, takže díky za tento zajímavý hudební dokument. "Už navždy budeme ZZ Top, jó ty tři týpci z divnýho místa zvanýho Texas. Viděl si jejich turné se zoologickou zahradou?"ッ ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama