Reklama

Reklama

Šílenci na prknech

  • USA Out Cold (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bull Mountain rozhodně není nejluxusnějším lyžařským letoviskem na Aljašce. Ani Rick Rambis s kamarádem Lukem, jeho bratrem Pierrem, černochem Anthonym a půvabnou Jenny, kteří tu pracují jako instruktoři lyžování a snowboardingu, nepatří k nejvzornějším. Když zrovna nesjíždí svahy, užívají si života na nekonečné řadě divokých mejdanů. Jejich sen o místě pro všechny, kterým se snowboard stal náplní života, je ohrožen, když majitel letoviska, bývalý slavný lyžař Papa Muntz, odkáže letovisko synu Tedovi. Ten totiž nemá pro mladé rebely příliš pochopení a chystá se vše prodat bohatému Johnu Majorsovi, jenž se na areál přiletí podívat s dcerou Annou a nevlastní Inge. Brzy vyjde najevo, že se chystá místo plné života přebudovat v luxusní letovisko pro bohaté manažery a obchodníky, což znamená vyhazov pro většinu personálu. Jediný, koho by byl ochotný v podniku ponechat, je Rick. Jenže ten je věrný přátelům a rozhodně by netrhal partu. Navíc zjistí, že s Annou před lety prožil krátkou romanci v Mexiku, a když ho po třech týdnech opustila, zlomilo mu to srdce. Rick a jeho kamarádi se rozhodnou Bull Mountain zachránit pro sobě podobné snowboardisty a vyhlásí Majorsovi válku. Situaci poněkud ztíží skutečnost, že Anna má zřejmě pro Ricka stále slabost. Na zasněžených svazích se tedy rozpoutá válka o záchranu letoviska i o Rickovo srdce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Komedie, která určitě naurazí. Ve filmu je pár super scének a vtipných hlášek. Nejvíce se mi však líbí jaké naschvály dělají kamarádi skoro vždy opilému Lukovi (alias Zachovi Galifianakisovi). Ať už ho přiváží na houpacího býka, posadí do auta a auto s ním roztočí nebo supr scénu s ledním medvědem. Tyto scénky mě rozesmály a to byl úkol filmu, dávám 60%. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Kromě slušných freerideových záběrů, mi ten film fakt nic nedal. Zápletka již v prvních minutách čitelná a přečtěná, pokus o romantikcou vložku s hlavním hrdinou a jeho seznámením s Annou.. trapné. No a pokusy o gagy s ostatními herci.. jako kdyby to točil student prvního ročníku FAMU s rozpočtem 10mil. dolarů. O dialozích už ani nemluvim.. Velké zklamání. Nebylo to ani sportovní, ani komedie. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

...nevíte co tam dělal Richard Donner za barem?? Jak se tam dostal?? Miluju hory, proto dnešních lehce nadsazených šedesát procent, věnuju všem kteří rádi lyže, snowboardy, boby, lžíce, pytle, prostě všechny ty nádherné věci, na kterých se dá jezdit a blbnout do zblbnutí. Jednou větou: Ve filmu je jeden vtip a ten považuju za naprosto geniální...kdybych seděl za volantem já, musel bych se podívat, jestli náhodou připosráno v kaťatech nemám:)). ()

agent_barton 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu si vzpomenu na rčení, když dva dělají totéž, není to totéž. Zejména co se týče pozdějšího filmu K. Janáka, který velmi pravděpodobně v tomto díle našel předlohu pro své snowboarďáky. A tam kde selhal, tam producenti Šílenců na prknech vytvořili jednu z nejlepších zimních komedií. Navíc zde vidíme filmové začátky pozdější hvězdy série Hangover Zacha Galifianakise. Jemu zkrátka tyto nenáročné komedie na míru sedí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pohodička. Opravdu šílenci. Je paráda, když to někdo skutečně umí a ví, co dělá. Jezdit na prkně s půlitrem piva? Proč ne. Tohle sice není kdo ví jak velký zázrak, ale tady jde o zábavu. Já jsem se bavila. Lepší než Snowboarďáci. Zima a sníh patří mezi vděčná témata. Dotáčky na konec, to byla třešínka na dortu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevili o profesionální snowboardisté Todd Richards, vicemistr světa z roku 1997, Rio Tahara, Tara Dakides, Devun Walsh a Rob "Sluggo" Boyce. (Simpoch)
  • Poslední film, ve kterém si herec Lewis Arquette zahrál. Zemřel 9 měsíců před uvedením filmu do kin. (ČSFD)
  • Film se natáčel na Aljašsce, kde se odehrává i děj filmu, mimo Aljašku se natáčelo také v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Koldyn)

Reklama

Reklama