foto

Zach Galifianakis

  • nar. 1.10.1969 (46 let)
    Wilkesboro, North Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zacharius Knight Galifianakis sa narodil do gréckej ortodoxnej rodiny. Ako sám tvrdí, v otázkach viery však nemá jasno. Jeho bratranec je karikaturista Nicolas Galifianakis a jeho strýko bývalý demokratický senátor za Severnú Karolínu Nick Galifianakis. Zach dnes patrí k najvýznamnejším americkým komikom.

Prvou Zachovou úlohou pred kamerou bola rola v seriály BOSTON COMMON v roku 1996. Od tej doby si zahral v pár filmoch, ukázal sa v seriáloch a late night show. Medzi jeho filmy z roku 2001 patrí napríklad snowboardová komédia OUT COLD (Šialenci na snowboardoch), kde si zahral s Davidom Koechnerom. Ďalej BUBBLE BOY (Bubliňák) s Jakeom Gyllenhaalom, CORKY ROMANO (Corky Romano: Nočná mora mafie) s Petrom Falkom alebo HEARTBREAKERS (Pred svadbou nie) so Sigourney Weaver. V roku 2002 si zahral v horore BELOW (Hlbočina). Po týchto nie veĺmi úspešných filmoch si zahral epizódne úlohy vo viacerých seriáloch ako napríklad RENO 911 alebo TRU CALLING (o ktorom neskôr povedal, že je to najhorší seriál, ktorý sa kedy objavil v televízií).

Zach si zahral pár krát i v obľúbenej show Comedy Central Presents kde napríklad spieval pieseň skupiny The Bangles s názvom Eternal Flame. Pri speve hral na klavír, pobehoval al mal na sebe silónové pančuchy.

V roku 2002 získal na VH1 vlastnú show s názvom Late World with Zach, kde glosoval na svetové udalosti a taktiež ponúkal fiktívne rozhovory s hviezdami červeného koberca. Show sa vysielala len 9 týždňov. Zrušili ju po hromade pobúrených listov a z dôvodu nízkej sledovanosti. Po tomto neúspechu sa objavuje v rôznych seriáloch ako napríklad ADULT SWIM, THE SARAH SILVERMAN PROGRAM, či WONDERSHOWZEN.

V roku 2006 vytvoril Zach klipy pre hviezdy ako Kanye West, Fiona Apple alebo Will Oldham. Sám si v tomto roku i nahral hip-hopový komediálny singel s názvom "Come Over and Get It (Up in 'Dem Guts)". Vokály mu naň naspievala práve Fiona Apple. V tom istom roku sa vydáva na turné viacerých komikov s názvom The Comedians of Comedy. Spolu s ním tam vystupujú napríklad Brian Posehn, Patton Oswalt či Maria Bamford. DVD z tohoto turné je veľkým hitom. Zach vydáva ďalšie DVD v roku 2007. Ide o jeho vlastnú stand-up show, ktorá sa volá Live at the Purple Onion. Zúčastnil sa i ďalších turné ako napríklad Be Happy alebo Die Tour, kde vystupoval i s Willom Ferrellom, Demetri Martinom alebo Nickom Swardsonom.

Popri stand-up vystúpeniach nezanevrel Zach ani na filmy. V roku 1999 si zahral malú úlohu vo filme BEING JOHN MALKOVICH (V koži Johna Malkovicha), v roku 2007 si zahral vo filme Seana Penna INTO THE WILD (Útek do divočiny) a v roku 2008 spolu s Ashtonom Kutcherom a Cameron Diaz v komédii WHAT HAPPENS IN VEGAS (Mejdan v Las Vegas). V roku 2009 Zacha bude možné vidieť i počuť napríklad vo filmoch G-FORCE alebo THE HANGOVER (Vo štvorici po opici).

Dnes má i vlastnú show s názvom Funny Or Die, kde spovedá rôzne hviezdy sediace na papradi. Jeho bizarné interview sú vždy vedené so sexuálnym podtextom a jeho hosťami už boli napríklad Michael Cera alebo Natalie Portman.

toi-toi

Herecká filmografie

2017 LEGO® Batman film
The Something
2016 Baskets (TV seriál)
(Ne)dokonalá partička
Špióni odvedle
Tulip Fever
2014 A zase ti Mupeti!
Birdman
2013 Are You Here
Kroll Show (TV seriál)
Pařba na třetí
Tim and Eric's Bedtime Stories (TV seriál)
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
Tim and Eric's Billion Dollar Movie
TripTank (TV seriál)
Volte mě!
2011 Bobovy burgery (TV seriál)
Kocour v botách
Mupeti
Pařba v Bangkoku
2010 Blbec k večeři
Na doraz
Něco jako komedie
Tim and Eric Awesome Show, Great Job! Chrimbus Special (TV film)
Utajená operace
2009 Ballad of G.I. Joe, The
G-FORCE
Lítám v tom
Little Fish, Strange Pond
Mládí v hajzlu
Pařba ve Vegas
Znuděný k smrti (TV seriál)
2008 Gigantický
Mejdan v Las Vegas
Visioneers
2007 Sarah Silverman Program., The (TV seriál)
Tim and Eric Awesome Show, Great Job! (TV seriál)
Útěk do divočiny
2006 Dog Bites Man (TV seriál)
Pity Card, The
2005 Americký táta (TV seriál)
Wonder Showzen (TV seriál)
2004 Cheap Seats: Without Ron Parker (TV seriál)
Tom Goes to the Mayor (TV seriál)
Zach & Avery of Fergus
2003 Reno 911! (TV seriál)
Volání mrtvých (TV seriál)
2002 Hlubina
Stella Shorts 1998-2002
2001 Bubliňák
Corky Romano - Noční můra mafie
Před svatbou ne!
Šílenci na prknech
1999 Flushed
1997 Apt. 2F (TV seriál)
1996 Boston Common (TV seriál)
1989 Simpsonovi (TV seriál)

Dokumentární

2015 Queen Mimi
2014 Lennon or McCartney - a.z.
2013 Comedy Warriors: Healing Through Humor
2012 Mansome
The Bitter Buddha
2008 Largo
2006 Zach Galifianakis: Live at the Purple Onion
2005 Comedians of Comedy, The

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The 21st Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 American Cinematheque Tribute to Robert Downey Jr, The (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2007 Right Now! Show, The (TV pořad)
2004 Last Laugh '04 (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Arcade Fire: Here Comes The Night Time (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2016 Baskets (TV seriál)

Dokumentární

2006 Zach Galifianakis: Live at the Purple Onion

TV pořady

1998 Comedy Central Presents (TV pořad)

Producentská filmografie

2016 Baskets (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(631)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace