Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vcelku únosná hororová podívaná, která má několik zajímavých vizuálních nápadů a nabízí hlavně poměrně sympatické ústřední postavy (což u podobných žánrových filmů často nevychází). Leccos si to bere z Noci hrůzy, Evil Dead či Disturbia, Démon zatracení ale postrádá nějaké stanovení pravidel, jaké schopnosti a limity zdejší čarodějnice má, takže se více méně dějí nové a nové věci, jak jen se to scenáristům zrovna hodí do krámu. Chvíli jsem přemýšlel, zda dějový zvrat v poslední třetině filmu v kontextu předchozího dění vůbec dává, nebo nedává smysl. Došel jsem k závěru, že je to vlastně úplně fuk, protože ten zvrat je v prvé řadě neopodstatněný a úplně zbytečný, film nikam neposouvá, ani nijak nemíchá kartami a jen vytváří asi vteřinový WTF efekt, který se okamžitě rozplyne. S ucelenějším konceptem to přitom mohlo být velmi slušné. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být smířlivější, když se Piercovi vykašlali povětšinou na lekačky, ta holka křupavá v závěru je docela fajn a prolézání podzemních tunelů s bouchačkou mi vždycky vrátí flashbacky na Vietcong. Ale ono to fakt nemá cenu. Většinu času film tráví tím, že se snaží vybudovat nějaké vzájemné vztahy mezi postavami, čímž odhaluje jak strašná herecká dřeva jsou všichni zúčastnění. Navíc třetina dialogů je o jídle, protože jiný témata lidi dneska nejspíš nemaj. Asi v polovině se mohl film ukončit, kdyby protagonista nezačal blábolit úplný nesmysly a místo toho se prostě zmínil o zmizelém dítěti sousedů. Působí to uměle, protože polodetaily a detaily mají přepísklou hloubku ostrosti, která vytrhává postavy z prostředí a pokud se snažím vytvořit iluzi hrozby přicházející z lesa, prostě to nefunguje, pokud nedokážu natočit les tak, aby nepůsobil jako městský park. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ben se po rozvodu rodičů stěhuje do malého města, kde má žít se svým otcem. Brzy ale zjistí, že v místních lesích se skrývá tajemné zlo, které si brousí zuby na jeho malého souseda. Povede se mu ho zastavit? The Wretched je horor s dobrými lekačkami, zajímavými hrdiny i fajn děsivou atmosférou. O to víc zamrzí, že se tvůrci rozhodli prakticky vše podstatné vykecat divákům v první čtvrthodině a pak nechají hlavního hrdinu, aby hodinu odhaloval to, co už dávno divák ví. Škoda. Jinak je totiž The Wretched vážně dost fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová stránka nebola zlá, no myslím si, že sa z nej dalo vyťažiť viac. Škoda tej atmosféry, tá tu žiaľ nebola na takej úrovni, akú by si tento film zaslúžil. Námet o čarodejnici je v tomto smere dobrá voľba, o to viac to zamrzí. Tiež tomu chýbalo mysteriózno a nejaký ten hlad po nezodpovedaných otázkach, postupné odkrývanie kariet a pod.... Alebo keď nie, tak aspoň nejaké to artové vyznenie a lepšia práca s kamerou a so svetlom. Takto to v každom smere zostalo na polceste. Ale nepozeralo sa na to zle a nenudilo. Lepší priemer. 65/100 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu něco jiného. Myslel jsem si, že Démon zatracení bude temným hororem ve stylu V zajetí démonů nebo Insidious, ale místo toho se jedná spíše o teen horor. To však není vyloženě špatně. Jedná se spíše o lehčí horor, ale v rámci srovnání s podobnými filmy, je tento povedený a přece jenom brutálnější a temnější. Chybělo opravdu málo, abych se přiklonil k vyššímu hodnocení. Herci byli fajn, zápletka byla zajímavá a samotné monstrum je opravdu děsivé. Ja jsem uvedl, tak asi ve mě v tuto chvíli převládá to zklamání z očekávání jiného druhu hororu. Musím se jednou k tomuto filmu vrátit a možná, že uznám, že si zaslouží lepší hodnocení. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama