Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý a originální nápad. To klobouk dolů, takhle se s tím tématem popasovat. Seriál se trefil přímo do černého. Pěkně nastavili zrcadlo migrační krizi a okořenili ji kriminální zápletkou. Norové jsou prostě někde jinde. A já jim to žeru i s navijákem jako losos Čechům. Tohle bych si chtěla přečíst jako knihu. Hodně mě to bavilo. Jdu samozřejmě do druhé řady, protože vrátka této zůstala otevřená. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Zpřipitomnělí mě úvodem opravdu zaujali, než jsem zjistil, že tomu nejzajímavějšímu se nebudou v seriálu vůbec věnovat. Tím myslím onu sci-fi/fantasy stránku přechodu v čase. Jenže ona to je jen berlička a pak se jede jen na sociální bázi začleňování "časových migrantů" do nové doby a náznakem detektivky. Jasně, téma imigrantů je aktuální a asi je i potřeba poukazovat na rozdíly mezi kulturami a jak těžce se takový migrant bude začleňovat do nové společnosti, jenže já se těšil na nový a zajímavý sci-fi/fantasy seroš, ten jsem bohužel nedostal. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Očakával som veľa a väčšinou som to aj dostal. Námet je rozhodne zaujímavý a nápaditý - ľudia z histórie určitého obdobia, ktorí sa zrazu vynárajú a snažia sa začleniť do spoločnosti. Ide teda o celkom slušnú alegóriu na súčasný problém imigrácie. Jeden rozdiel by tu ale samozrejme bol - zprítomnelí poväčšine chceli pracovať, dokonca aj tí, čo vo svojej dobe niečo znamenali, no naproti tomu naši raketoví inžinieri sa moc do práce nehrnú, takže tak... V rámci hlavnej dejovej linky ma tu trocha rozptyľovala jedine linka o drogách, uberalo to na zaujímavosti ohľadom tej časovej slučky. Tiež som tu narazil na jeden logický nezmyslel v spojitosti s časovým paradoxom, no ale uvidíme čo z toho vylezie, možno sa to v druhej sérii vysvetlí. Na konci sa to celkom slušne rozbehlo, určite si nenechám ujsť ani druhú sériu. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Nejprve to bylo: Co? Norové řeší vztahy s imigranty z minulosti v krimi seriálu, tak trochu styl "Prušinovský"? ... Postupem času rozvíjejí krimi linku, migraci, neonácky (povalení pomníku) i staronorskou historii celkem obstojně. Výborný překlad je stěžejní (!) "časystické žvásty"... nejsou to jasné "čtyři", ale nápad cením. ... Zajímavá Alfhildr Enginsdóffir trochu připomíná hrdinku dánského Mostu, říznutou sestrou Dextera. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hm, hodnocení zde spíše smíšené, malinký nadprůměr. Za mě? Pecka jako prase. Perfektní volba dvou hlavních obličejů. Severská tvorba čpí z každého druhého záběru. A ten nápad!! Skvělý nápad. Hlavně se mi líbí brzký skok dopředu, abychom se nebabrali úplně v tom, jak to začalo, ale v tom, co s tím... za mě pecka jako blázen a hrozně se těším na další díly! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • Ve 2. minutě je vidět, jak kočár začne brzdit smykem zadní nápravy, přestože nikdo na kozlíku po celý záběr netočí klikou brzdy a na konci záběru je vidět, že kočárová brzda ani nemá brzdové špalky. (mikulin)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)

Reklama

Reklama