Reklama

Reklama

Ikarus. Legenda o Mietku Koszovi

  • Česko Íkaros. Legenda Mietka Kosze (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Filmový portrét mimoriadne talentovaného džezového hudobníka, ktorý zažiaril krátko a intenzívne ako kométa... Mieczyslav Kosz bol klavírny virtuóz, ktorý v detstve vinou zanedbanej očnej choroby oslepol. Na prelome šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov však ako špičkový džezový pianista zažiaril ako kométa - krátko, no veľmi intenzívne. Rovnako krátky a intenzívny bol i jeho život, v ktorom nechýbali zázračný talent, vášnivá láska, i zúfalá samota. (RTVS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím absolutní vrchol současného 3kina. Je to koncert, nikoli klavírní, ale Dawida Ogrodnika. One je tady naprosto fenomenální i ten způsob sezení za klavírem, prostě tvorba postavy jak když vystřihneš. Příběh má dvě dějové linky, jednu flashbackovou / minoritní Mieczysławo děstsví, díky čemuž jsem dokázal lépe chápat a vnímat chování dospělého Mieczysława. Maciej Pieprzyca opět dokazuje, že velká polská režisérská hvězda, protože film ví co a jak chce divákovi sdělovat a to pro mě vždy důležité a emoce ? Tak těch v tom bylo spousty a spousty a na veselou scénku s domlouváním ťapky pro Mieczyslawa taky hned nezapomenu. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

4-5 // Viděno online na Kino na Granicy, V kině by to byla jízda. O něco delší, ale i tak fenomenální! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Další životopisní portrét nadaného hudebníka a shodou okolností nevidomého. S lehce přehrávajícím představitelem hlavní role, flashbacky do dětství, platonickou slabostí pro kolegyni zpěvačku, obdobím utápění se v alkoholu atd, atd. Všechno jsme to viděli stokrát, a zde to není podáno nijak originálně ani s jakýmkoliv překvapivým či obohacujícím momentem. Kde není pořádný obsah, je potřeba výjimečnou formu -  a tu měl americký Ray na jiném levelu. [3Kino Fest] ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Úžasná životopisná dráma slepého jazzového klaviristu Mietka Koszova plná emócií a hľadania. Úspechy, pády, radosť, utápanie žiaľu v alkohole, samota aj blízkosť a štipka humoru. Perfektná produkcia a skvelý herecké výkon Dawida Ogrodnika. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama