Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ruskem na počátku 20. století otřásají sociální bouře, ale car Mikuláš II. se vzpírá změnám. Zažehne tak jiskru revoluce a konec dynastie je na dohled. (Netflix)

Recenze (25)

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborně udělané dokudrama s důrazem na naturalističnost. Američanům se skvěle podařilo vystihnout problémy vlády posledního cara i zhoubného vlivu Rasputina na jeho rodinu a vládu. Vše je srozumitelně podáno, okomentováno a přesto i díky výborné kameře napínavé jako kvalitní historický drama, jímž určitě tento počin též je. Všem milovníkům historie doporučuji. 90% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Standardní výpravný dokument Netflixu s ratingem 16+ díky násilí a sexu, ikdyž to není až tak drama, ale dalším znakem je letem světem povrchnost informací, ale v poutavém balení. Poslední car, Rasputin, Bolševici, první světová válka ,,, informativně základní přehled, ovšem poslední díl je nejpodrobnější dokument na téma posledních dní zajaté carské rodiny. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ten žánr "historické hrané dokumenty" vysloveně nesnáším, ale tady se to nějak sešlo. Imho fakt dobře zahrané, napsané i v rozumných mezích vložené "dokumentování", navíc to má ke konci fakt thrillerové grády (ikdyž člověk ví, jak to vlastně dopadne). Prostě parádní lekce dějepisu od Netflixu. 8.5/10 ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Seriál se snaží být hodně dramatický, bohužel na úkor některých detailů, se kterými si Amíci hlavu moc nelámali. Takže např. car a carevna nestárnou. Dramaticky však působí i Dr. Pablo de Orellana, který je jedním z komentátorů, a někdy to působí až směšně. Na chybu v posledním díle, kdy si spletl roky, ho asi zapomněli upozornit. Též chybí zmínka o tom, že ty "antibolševické síly", které dobyly Jekatěrinburg, byly vlastně oddíly čs. legionářů. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Vizuálna pomôcka pre hodiny dejepisu. Hrozná pripomienka, ako totálna neschopnosť jedného vladára vytvorila ideálne podmienky pre rakovinu zvanú boľševizmus. Aj napriek tej jeho neschopnosti a ešte horšej manželke Alexandre, ktorú by som popravil už v druhej časti, je seriál/dokument urobený tak, že nakoniec mi bolo tých detí ľúto. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama