Reklama

Reklama

Rychlej Kid

všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní / Akční / Romantický
USA, 1924, 18 min

Obsahy(1)

Groteska o cestě k vysněné dívce prostřednictvím vyhraného automobilového závodu. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Hodně akční a vymakaná groteska. Rychlík Larry Semon soutěží v automobilovém závodě s Oliverem Hardym o dceru bohatého obchodníka. Po velkolepém Larryho příjezdu se v úvodu plném omylů, honiček a nedorozumění, Larry s Oliverem a místním kovářem jen tak pošťuchují, přičemž to nejvíc odnese jejich budoucí tchán. Následuje závod, v kterém Hardyho komplicové připraví Larrymu nejden horký okamžik. Larry ale všechny zvládne a nakonec samozřejmě vyhraje závod a nevěstu k tomu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Larryho Semona som vždy chválil za to, že kráčal v šľapajách divokých grotesiek, plných extrémnych kaskadérskych kúskov, kde muselo ísť určite aj o život, minimálne o zdravie, ak to beriem, že v tej dobe boli zrejme bezpečnostné opatrenia vo filmoch ešte v plienkach. Neinak je tomu aj v tejtoj rýchlostnej slapstick komédii, kde jeden drsný ( nebezpečný ) gag, strieda druhý. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dějově opravdu vymazlená groteska. Zábavná, akční a plná adrenalinu. A ta akce je fakt velká a velkolepá. Jen škoda, že nž začne první závod, tak to chvíli trvá. Kdo rychleji je rozhodně jedna z nejzajímavějších grotesek, se kterými jsem měl tu čest. 80%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Do prvej jazdy je to len také vlažné oťukávanie, ale už pri prvej jazde s posteľou sa začne pravá groteska. A nezastaví sa gagmi až do konca. Zároveň dokumentuje vtedajšie automobilové preteky a nebolo to nič pomalé, nechýbal adrenalín. Filmová doba už pokročila, kamera je pohyblivá, a dokonca sa nachádza aj v autách vo veľkej rýchlosti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Rychlej Kid je výborná groteska spíše svým provedením než nějakým geniálním příběhem. Jednak můžeme vidět spousty akčních momentů. Mě pobavila například postel jezdící za autem. A právě na již zmíněném loži poskakuje herec. Dále samotné závody jsou též zajímavé. A i v nich vidíme pády aut. A to nemluvím o skocích ze střechy. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Rychlej Kid je skvělá akční groteska s Larry Semonem v roli muže, který chce získat bohatou nevěstu, a proto se přihlásí do automobilových závodů, aby na ni udělal dojem. Sice ještě před začátkem notně pochroumá budoucího tchána, ale i tak to samozřejmě dobře dopadne. ()

Reklama

Reklama