Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (11)

Velký plán (1986) (S01E01) 

Jim je už tři dny úspěšným premiérem těšícím se na to, jakou prestiž Británii přinese jeho setkání s americkým prezidentem. Ale to samozřejmě nestačí. Přestože mu tajemník vlády radí pokračování v taktice úspěšného vyčkávání, Jim přichází s ambiciozním plánem, který by se dal dokonce nazvat odvážnou politikou. A co je odvážná politika, to už víme ze seriálu Jistě, pane ministře. ()

Kouřová clona (1986) (S01E03) 

Seriál je považován za nadčasový, leč právě zde se jeho zastaralost trošku projevila. V čem? No přece v tom, že dnes takové týpky, jako je uvědomělý a vše zakazující seriálový ministr zdravotnictví, najdeme na všech ministerských postech ve všech vládách v bývalém civilizovaném světě, kterým euroatlantická civilizace bývala. Což ovšem ministerskému týmu Jima Hackera nijak neubírá na vtipnosti. ()

Klíč (1986) (S01E04) 

Tento díl chvílemi tlačil na trošku jednodušší strunu, ale kdo by si nevychutnal, kterak sir Humphrey není možná až tak úplně nepostradatelný. ()

Skuteční partneři (1986) (S01E05) 

Jeden díl seriálu a dá vám to víc než celý ročník studia statistiky na střední škole. ()

Biskupské šachy (1986) (S01E07) 

Absolutně nejnahláškovanější díl z celé ministersko - premiérské série. Řezal jsem se smíchy od začátku do konce. ()

Jeden z nás? (1986) (S01E08) 

Lov ruských agentů byl kupodivu méně absurdní než ten, který sledujeme nasoučasné politické a mediální scéně v přímém přenosu, ale přesto byl neobyčejně vtipný. Zasloužený plný počet. ()

Muž přes palubu (1987) (S02E01) 

Armádu je třeba mít tam, kde se nalézá nejvíce kulturního a zábavného vyžití pro její příslušníky, to dá rozum. A jen co se zbavíme ministra, který rozumně navrhl nějaké jednotky přemístit tam, kde žádné vojsko není a kde by obsazení krajiny proběhlo bez povšimnutí, můžeme to navrhnout znovu. ()

Služební tajemství (1987) (S02E02) 

Když se blíží úmysl bývalého politika publikovat memoáry, je třeba mít se na pozoru. Zvlášť když si bývalý premiér vůbec neváží pracovního nasazení, které Jim v jeho vládě ukazoval. ()

Diplomatický incident (1987) (S02E03) 

Je smutné, když se bývalý premiér nestihne podělit ve svých memoárech o vše, co měl na srdci. Jim ale nemůže truchlit příliš dlouho, neboť za dveřmi už je další problém. On by to ani problém nebyl, jelikož z toho, že by se mohl urazit francouzský prezident či francouzští voliči, si Jim velkou hlavu nedělá. To by však úlisnost Francouzů nesměla dosahovat kosmických rozměrů. U dílu jsem si nemohl nevzpomenout na vrásky, které našemu bývalému premiérovi Rusnokovi udělal svým úmrtím Nelson Mandella. To by do tohoto dílu seriálu také hezky pasovalo :-) ()

Střet zájmů (1987) (S02E04) 

Jmenovat čestného člověka a poctivce do čela důležité instituce, to by mohlo nadělat pěknou paseku. A stejnou paseku by mohlo způsobit, kdyby byl ctihodný premiér Británie nařčen africkým státem z rasismu jenom proto, že jeho politikům neumožnil nakrást si tolik, aby z toho bylo dobré živobytí. Svou nadčasovostí nesmírně poučné. ()

Všechnu moc lidu (1988) (S02E05) 

Díl tak aktuální a nadčasový, že jsem se ani moc smát nedokázal. V podstatě jde o převedení známého rčení "kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zrušili" do 20 minut. O hvězdičku dávám méně proto, že i přes toto stále aktuální poselství mi dialogy mezi Háfrym a aktivistkou připadaly slabší. ()

Reklama

Reklama