Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Politická deziluze n.2, tentokrát s trochu hořčí příchutí. Jim Hacker už nad sebou nemá velkého premiéra a moc v jeho rukou představuje prostředek jak zamést nepohodlné věci pod koberec či si přihrát polívčičku u voličů. Proto mu ta malá vítezství nad sirem Applebym nepřeji tak od srdce, jako tomu bylo v dobách pouhého ministrování. Naštěstí je tu stále Bernard, jehož výklady politického časování nepravidelných sloves jsou nádherně trefné, a sir Humhprey, který stále skvěle vládne jazykem. Vysoká škola politické rétoriky k nezaplacení. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je stejný jako předešlý - není zde žádná změna. A tím myslím, že je to stále stejně dobré :) Je to neskutečné, jak si dokázali angličané udělat takovou legraci ze svého politického systému. Přitom to dává smysl, uráží to kdekoho a chvilkama se průměrný obyvatel Země ztrácí, páč vůbec neví o čem daní politici mluví :) :) "Děkuji Bernarde" :D :D byla pro mě vždy skvělá hláška v každém dílu, jelikož Bernard byl můj oblíbenec a jeho spletité výklady byly nejlepší :) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Myslím, že v tomhle stadiu do toho pravdu nemusíme zatahovat." Jistě, pane premiére. Pravda, upřímnost a čest jsou hodnoty, které si žádný odpovědný politik zastrašovaný byrokraty ze Státní správy nemůže dovolit. A pokorný úředník sir Humphrey je absolutní jednička v zastrašování cizími slovy, vymýšlení demagogických argumentů i podrážení premiérových nohou. Já se přitom skvěle bavím a v tu chvíli mi snad ani nevadí, že tohle je poměrně věrný obraz politiky. Lhát se prostému lidu zkrátka musí, na tom se shodnou milióny úředníků Státní správy a premiér Hacker se pod toto tvrzení nakonec jistě rád podepíše. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

NANEŠTĚSTÍ AČKOLI TA ODPOVĚĎ VSKUTKU BYLA JASNÁ, PROSTÁ A PŘÍMÁ, PŘESTO NASTANE JISTÁ POTÍŽ, MÁME-LI JÍ POPRÁVU PŘISOUDIT ČTVRTÝ Z PŘÍDOMKŮ, KTERÉ JSTE TEĎ UVEDL. JEŽTO PŘESNÁ KORELACE MEZI INFORMACÍ, KTEROU JSTE TAM V PARLAMENTU PRONESL A FAKTY, NAKOLIK MOHOU BÝT IDENTIFIKOVÁNA A DEMONSTROVÁNA JE POHŘÍCHU TAKOVÁ, ŽE PŮSOBÍ GNOZEOLOGICKÉ PROBLÉMY A TO V TOM SMĚRU, JEŽ VELMI ZATÍŽÍ LOGICKÉ A SÉMANTICKÉ ZDROJE ANGLICKÉHO JAZYKA BŘEMENEM MNOHEM TĚŽŠÍM, NEŽ MOHOU PODLE ROZUMNÝCH OČEKÁVÁNÍCH UNÉST... ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, přesto ne tolik jako Jistě, pane ministře. Ocenit je třeba zachování osvědčených diskuzí, objevování se známých postav i jejich vývoj, širší záběr témat a provázanost jednotlivých dílů. Naopak někdy se to opakuje - jak u argumentace, tak u témat (například umění). A prostředí není tak útulné. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama