Reklama

Reklama

Greta

  • Švédsko I Am Greta (více)
Trailer 4

Příběh dospívající aktivistky Grety Thunbergové je vyprávěn prostřednictvím působivých, dosud nevídaných záběrů. Počínaje školní stávkou jednoho člověka pro klima před Švédským Parlamentem, režisér Grossman sleduje Gretu – stydlivou školačku s Aspergerovým syndromem – v jejím vzestupu k výjimečnosti a jejím podněcování povědomí o globálního dopadu tím, že podněcuje školní stávky po celém světě. Film vrcholí úžasnou větrnou cestou přes Atlantský oceán, aby promluvila na summitu OSN. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (82)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Greta je jen smutným odrazem naší doby, nastaveným zrcadlem současné společnosti a jedním z mnoha dalších důkazů, že se lidstvo musí zákonitě v blízké době samo vyhubit. Dokážete si před 10 lety představit, že by nemocné 15leté dítě šlo kázat pokrytcům v jedné z nejzbytečnějších a nejzkorumpovanějším pseudo organizací na světě - OSN o tom, jak strašně ji páni zkazili dětství. Každému rozumnému divákovi s alespoň mírným náznakem jakékoli sociální inteligence musí být jasné, že Gréta není žádný spasitel, ale pouze využívaný nástroj. Kolem Grety se nevytvořila žádná komunita rozumně smýšlejících lidí, ale pouze fanatická sekta nasraných lidí(na různé věci), která si členstvím v podobném útvaru dodává ztracené sebevědomí. Veškeré seskupení kolem Grety, kterého jsem si v dokumentu všiml, byly buď feministky, buzeranti, ošklivé naivní panny, Makarónek, senilní Arnie a papež - tedy nikdo normální a příčetný. V podstatě osud Gréty mi na mnoha frontách připomíná osud Adolfa Hitlera. Samozřejmě v zásadním rozdílu v životním posláním, kde se to Grétino v současné době jeví jako velmi pozitivní, ale s vzrůstajícím vlivem může mít i velmi špatný konec. Velmi mě zklamalo, že v dokumentu nezaznívají žádné nápady, co teda můžeme dělat pro zlepšení současné situace kromě toho, napsat si nějaký hluboký vzkaz na tabuli, jít v pátek protestovat a vyžadovat řešení od lidí, kteří pro Grétu doposud udělali jen to, že ji zkurvili dětství. Průzračná demagogie a nedokážu se rozhodnout, zda jsem byl více svědkem vrcholu pokrytectví, nebo nevědomosti, kdy se Grétina sekta dívá na svět jen velmi úzkým průzorem a dětskou naivitou. Na Grétu jsem před zhlédnutím dokumentu neměl utříděný názor, nicméně po zhlédnutí musím konstatovat, že ji nemám rád. Dokument byl udělán naprosto příšerným způsobem - působí to jako neutříděné home video nějakého amatéra. Každopádně jsem rád, že jsem dostal možnost nahlédnout do života moderního eko aktivisty. [15 %] ()

honza7 odpad!

všechny recenze uživatele

Pseudodokument o rozmazlenym frackovi který mele veřejně hovna se záběrem kdy má dokázat jak plachtí přes oceán. To že svoji úžasnou cestou vyprodukovala více škodlivých látek do ovzduší než letecká linka tam a zpět a to z důvodu aby se záchranáři průběžně ujišťovali, zda má Gréta správně nafouknuté rukávky, a že ji neschází kruh ve tvaru pelikána je zavádějící a nikdo jej nezmini. Navrhuji proto udělat dokument o tom, kdy milou Gretu vezmeme a vystrelime do vesmíru... ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Vedel som o Gréte, že je to jedna z najznámejších a najdôležitejších environmentálnych aktivistiek súčasnosti, že dokázala to, čo žiadne iné pred ňou – zburcovať a zaktivizovať milióny žiakov a študentov po celej Zemi, a zároveň lobovať aj na vysokej úrovni – vo vrcholovej politike osobne. Každá generácia by mala mať takúto osobnosť – a mladí ju konečne majú. Potrebujeme čo najviac takýchto osobností, a potrebujeme, aby mali čo najviac mediálneho priestoru. Čo som sa ale dozvedel ako novinky, boli detaily z jej súkromného života – vďaka ktorým som jej porozumel ešte o niečo viac. Za to všetko, čo obetovala, za to všetko nasadenie, jej za odmenu primitívna dezolátska spodina posiela listy s vyhrážkami smrťou. Podporme preto mládežnícke hnutia ako Fridays for Future – aby boli absolútne nezastaviteľné, a popierači aby boli navždy popretí, budúcnosť s nimi nemôže počítať. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

To vám takto planéta začne horieť. Dôvody poznáme, nespochybňuje ich v podstate nikto. A máme aj riešenie, akurát by dalo dole biznis hodne veľkých, nadnárodných spoločností a tak si tie zaplatia prakticky najväčšiu dezinformačnú kampaň v histórii USA.  Vtedy zbystria pozornosť dedinskí primitívovia celého sveta, a nevadí síce, že na pol úväzku už bojujú proti vymysleným zločinom americkej farmalobby, týmto lobistom to zožerú aj s návnadou,  a je nepodstatné, že klimatické zmeny sú fakt, ktorý môžeme pozorovať voľným okom každý deň; heslá ako “save the planet” znejú humánne, čo už je blízko havlizmu a liberalizmu, a nakoľko v tom nie je zainteresovaná žiadna menšina, ktorú by šlo posielať do plynu, obeť si nájdu v nesympatickej školáčke s aspergerom (pretože čo nám majú mladí čo hovoriť;  predošlé generácie mali všetko lepšie, napríklad rasové vraždy a chemické kastrácie homosexuálov). A tak po svete pália figuríny s nadpisom Greta, sú to predsa slušní ľudia a žiadny plebs. A zavalia net duchaplnými teóriami, jak globálne oteplovanie neexistuje, prípadne, že plachetnica vyrobí viac emisií než zaoceánsky parník (Arsenal88), a maximum, čo dokážu vyprodukovať bude whataboutistický pseudoargument o tom, že prečo my, keď nie Čína?! Strašne cool, nikto nám nebude rozkazovať, nie sme predsa klasické ovce, ale ovce rebalantské! Užitočné ako vždy. Jo a nezbudnite hlavne, že vytvoriť kult osobnosti je nebezpečné! Zem predsa nie je planéta, ktorej kultúry všetkých národov sú postavené na glorifikovaní minulosti, stavaní pomníkov, vytváraní štátnych sviatkov a uctievaní fúzatých pánov z nebies. Ps: Na záver treba ešte poďakovať POMOvi, že nám za tie roky vybudoval krásnu databázu, kde sa cítime všetci bezpečne a keď raz príde anketa o najväčšieho oportunistu československého internetu,  všetci ho budeme s láskou voliť. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Ekologii fandím, proto ta symbolická jedna hvězdička, která přímo s kvalitou filmu nesouvisí. "Projekt" Greta je umělej a nepřesvědčivej, stejně jako tento nezáživný, nicneříkající dokument. Nebavilo mi to sledovat a papouškující Gretě nevěřím ani slovo.  Podobné povrchní, strojené a stylizované pseudo-dokumentární výtvory, které jen něco teatrálně předstírají, nadělají víc škody než užitku. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • „Já ani nikdo v mém okolí za to nedostaneme ani korunu. Společnost B-Reel Films věnuje polovinu výnosů z filmu mé nadaci a vše bude věnováno organizacím a projektům bojujícím za udržitelný svět, obranu přírody a podporu lidí, kteří již čelí nejhorším dopadům klimatické a ekologické krize,“ prohlásila Greta Thunberg. (Duoscop)
  • Dokument se natáčel dva roky. (SONY_)
  • Greta Thunberg na festivalu v Benátkách prozradila, že přístup režiséra Nathana Grossmana jí ne vždy úplně vyhovoval. „Nebylo to moc profesionální. Od té doby, co říkal, že to může být něco velkého, jsem občas opravdu pochybovala. A říkala jsem si: ‚Proč nepošlou zvukaře, nebo proč nepracují více profesionálně?‘ Myslím si, že na určité úrovni jsem pochybovala o tom, jak vážně je ten projekt zamýšlený.“  (SONY_)

Reklama

Reklama