Reklama

Reklama

Chytač krys

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

James byl svědkem tragické smrti svého kamaráda a dostává se tak pomalu na jednu z hlavních křižovatek života, dětství se mu rychle vzdaluje a k dospělosti má ještě na míle daleko. Hledá se ve společnosti místních teenagerů a snaží se zalíbit starší dívce, ke které chová sobě nepříliš pochopitelné city. Jamesův otec (Tommy Flanagan) žije ve sterotypu se svojí manželkou, synem a dvěma dcerami a pravidelnou dávkou fotbalu s „něčím ostřejším“ v ruce. Lehkou ponurost životních etud dokresluje prostředí domu - sídliště sloužící ze všeho nejvíc jako útočiště krys nebo oblíbený cíl dětských radovánek v podobě hlubokého vodního kanálu. Celý snímek nenásilně popisuje etapy lidského života v nejrůznějších barvách a tvarech s finálním příslibem prosvícenější budoucnosti. (bellica)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Tohle byl pro mě jeden z těch uvědomovacích filmů při kterým jsem si uvědomil, že některý věci by člověk neměl brát jako samozřejmost a vážit si toho co má ikdyž vždycky může bejt líp, nicméně na druhou stranu ve mě vyvolal brutální vzpomínky na to jak jsme na konci 90. let s mým kamarádem hromotlukem ty krysy několikrát chytali taky.. Britové tyhle syrový dramata umí, filmařsky je to spíš na poctivý 4, ale za tu nostalgii musim dát slabších pět.. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Po Andree Arnold opět hledám další zničující dramata, ale Ramsay asi nebude ta pravá. Ani Musíme si promluvit o Kevinovi, ani Chytač krys mě nijak zvlášť neoslnily. Kamerově to je pěkné, ale bohužel z filmu necítím moc žal a postavy nejsou takovými tahouny, aby mě provedly filmem až do konce bez toho, abych se začal nudit. Chyběl mi celkem soundtrack. Vyhodnocení: Správné depresivní drama je těžké najít ()

Reklama

vitocassetta 

všechny recenze uživatele

Pouliční snímek z prostředí sychravého skotského předměstí, kde si z nudy místní děti zahrávají se svým životem. Spontánní poflakování mezi špinavými ulicemi odhaluje existenciální drama v nevšední sociální bublině. Příběh naivních dětí zobrazuje chaotické, někdy až zkažené vztahy v chudinském sousedství. Ponurou atmosféru tvoří převážně chladné barvy a pusté ulice, které jsou zamořené odpadky. Velký vliv má i skvělý skotský akcent, který nějakým způsobem dodává špetku autenticity. Ovšem nejvíce vnímáme velmi hořký děj z pohledu pragmatického Jamese, který se hledá ve společnosti a poznává první dětskou lásku (i když trochu nevšední). Děti poznávají dosud neznámé emoce a city, které jsou ovšem přirozené. I přes všechnu melancholii a syrovost dokáže snímek zachytit i malé radosti ze života a zobrazuje snahu o splnění snu, která slouží jako útěk před tvrdou realitou. Film se snaží dodržovat úzkostlivou, ale přesto krásnou kompozici, která je plná zajímavých úhlů. Dohromady toto tvoří depresivní podívanou, která je velmi kvalitní prvotinou úspěšné anglické režisérky. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Krysy, vši, topící se děti, hromady plastových pytlů s odpadky, zvláštní vztah postpubertální holky s ranně pubertálním hochem, opresivní atmosféra bytovek, dusno v rodinných vztazích, pokus vytěsnit pocit viny... Při sledování jsem chvílemi moc nadšený nebyl, film ale má dost silných momentů. Odpůrci artovek by to s tímto snímkem neměli ani zkoušet. ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Moc hezky zpracovaná beznaděj a nuda. Jakmile se člověk smíří s tím že se v tomhle filmu vlastně nic nestane, může na sebe nechat tenhle záběr na všechny ty chyby o skrývaný omyly současnýho systemu klidnou, mírumilovně depresivní formou působit a unášet se v jemných náznacích až k další smrti na konci. Jsem rád že tuhle pravdu někdo ukazuje. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama