Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

castor 

všechny recenze uživatele

Pokud mě paměť neklame, tak 4* jsem belgickému "playboyovi" nadělil jen sporadicky. Dnes již pohřbená kariéra ovšem čítá několik slušných momentů a pár aspirantů se k vyššímu hodnocení mohutně tlačilo (Dvojitý zásah, Živý terč). Zajímavým zástupcem osmdesátých let je Cyborg, slušné atmosférické béčko, svižně nasnímané a nutno podotknout i nyní relativně koukatelné. Je to příjemná změna od dusných ilegálních arén, ve kterých Van Damme heroicky bořil soupeře. Dnes (2006) to odnášejí spíše diváci, kteří to s ním ještě chtějí zkusit. Poslední slušnou záležitostí byl Kontraband (1998) akčního specialisty Tsui Harka a na comeback by si dnes už asi nikdo nevsadil. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keď sa povie postkatastrofické sci-fi, tak sa mi (aj napriek existencii skvelého ROAD WARRIORA) vyjaví tento film. Je veľa lepších filmov, ale pre mňa je štylizácia tohto príbehu do ruín domov a kanálov citovou záležitosťou. A keď sa k slovu dostané nôž hlavného hrdinu, som vo vytržení aj dnes! Nakoľko film vykráda iných tvorcov nie je dôležité, hlavné je, že Van Damme bol v skvelej forme a mal tu nabušeného záporáka. A spomienku na to, ako som v školskej družine tŕpol, keď bol J.C. priviazaný na kríži, mi nikto nezoberie... ()

Reklama

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Kyborg sliboval, že bude další straight-to-action film. Bohužel, většinu času dělá Van Damme smutné psí oči a flešbekuje do doby, když měl ještě nesmyslně dlouhý háro. Když už náhodou vletí do akce, tak se jeho čtyřpuška zasekne a čepel v botě mu ulomí. Schopněji si počíná jeho sidekick, která kope piráty do koulí. Van Damme se k ní stejně chová hnusně, odmítá jí brát s sebou a souložit s ní a radši emařsky čumí. Potom tu hraje jeho nevlastní dcera, která mu naopak vůbec nepomůže, a kyborgyně, která má místo mozku flešdisk s lékem proti nákaze. Nejlepší je ovšem záporák, který nosí obří sluneční brýle. Vrstva prachu a písku kolem těchto skel upomíná, jak valí stopáž. K tomu má osmipušku a kroužkový brnění, ale na boss-fight si všechno sundá a jenom řve a řve a pak vstane z mrtvých! ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Van Damme, Sly i Arnie mají jak áčkové (nebo alespoň áčkově vypadající) filmy, tak béčkové braky (viz komenty Cobra, Running man...). Tohle už není ani to céčko. Hodně filmů v mých dětských očích vypadalo dobře a já procitnul až v dospělosti, ale Cyborg je příklad filmu, kdy i jako děcko jsem poznal, jak amatérsky je to celé natočené a sestříhané. Záběry během akce kolikrát na sebe vůbec nenavazují. Hudba je nejspíš braná z 8mi bitové konzole Sega Master System, ty samply už jsou fakt hodně low cost a z neustálého "dummmm luuu-luuuuu, dummm luuu-luuuuu, dumluululululuuuu...." už po čase skoro bolí hlava. Nevyrovnanost ratingu je až zvrácená, na jednu stranu máme na záběru mrtvolu ukřižované nahé ženy s pekáčem, hnedka vedle mrtvolu ukřižovaného nahého chlapa i s pytlíkem, ale podříznutí lidí je mimo záběr, jakoby to bylo cenzurováno na skopčáckých programech Pro7 či RTL. Jedna hvězda za Ralf Moellera, který s tou trvalou vypadá jako zpěvák z Rhapsody a za celkem stylového záporáka, ze kterého mělo jistě nejedno děcko noční můry. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Cosi.¬         Mám rád tenhle snímek. Přes to jej neoceňuju čtyřmi nebo pěti hvězdami, poněvadž vím, že takovou hodnotu nemá. Nižší hodnocení mi ale nebrání v tom, mít jej rád.¬                 Je v něm cosi... nehotového a touženého, co se prolíná celým dějem a o čem nepřímo vypovídají jeho postavy. Mám pocit, že kdyby měl jeho režisér dostatek času a prostředků, vzniklo by něco... výjimečného. Něco lepšího než filmová trilogie Pán prstenů — něco opravdového.¬                 (Doporučuji patrně zasvěcený komentář uživatele JFL, zvláště tu první polovinu.) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Zbraň, kterou pužívá Gibson Rickenbacker (Jean-Claude Van Damme), je ve skutečnosti paintballová pistole Tipman SMG-60. (Chatterer)
  • V úvodních titulcích se objevuje špatně uvedené jméno, herec Ralf Moeller je v nich uveden jako „Rolf“. (korbitch22)
  • Jména Gibson Rickenbacker, Nady Simmons, Fender Tremolo, Marshall Strat a Pearl Prophet pochází z názvů firem pohybujících se v hudebním průmyslu. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama