Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě klasika, kterou jsem zhlédl nesčetněkrát a úplně první film, co jsem s Van Dammem viděl. Film není takový kolaps jak by se mohlo zdát, atmosféra je zde dobrá… zamořený svět morem je natočen věrohodně a hlavní záporáci většinou pobaví chováním a heky zvířat. Většinou ale budí respekt, jelikož jejich smečka je plná tvrdých, špinavých a nabuchaných chlapů se zajímavými zbraněmi, jež žádná mačeta nevypadá čistě. Nejvíce hlavní záporák mluví a vypadá drsně. Nedá se nic dělat, než fandit Van Dammovy, který to nebude mít tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. No, filmu také přispívá pochmůrný soundtrack, který přidává na atmosféře... možná místy nudný film, ale tohle béčko já mohu, mé hodnocení 3 hvězdičky... ()

ImNotThere 

všechny recenze uživatele

Prototyp béčka, o které jsem náhodou zavadila, když jsem nešťastně zakopla o ovladač. Lituji toho, ale přepnout se nedalo. Ta trapnost na mě měla hypnotizující dopad. Ráda bych si jen tak pro legraci přečetla scénář, pokud někdo nějaký sesmolil. Těžko se to pozná, když za něco málo přes hodinu sledování slyšíte něco jako: 'Aaaaaaaaaaaa! Pohyb! Aaaaaaaaaaa! Sejměte ho!' ..... **motherfucker** ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždycky to děláš takhle ??" - "Dělám co ??" - "Zabíjíš !!" - "Já takový svět nechtěl !!" ;) Nekorunovaný mistr čistokrevného braku Albert Pyun má na svém triku velikou spoustu céčkových (s)hitů, a tak není divu, že když do svého hereckého ansámblu naverboval belgického baleťáka Van Damma, skončila jejich spolupráce neskutečnou "trapárnou" !! Postapokalyptickou budoucnost, tu já můžu, a tak jsem se celkem těšil na film s mistrem vysokých kopů, který mi kupodivu léta unikal, nakonec mi však bylo tak špatně, že Jean-Claudea nechci zase hodně dlouho vidět.. Cyborg určitě není až tak špatným filmem, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát, byť otřepaným příběhem dnes již nikoho neohromí, sem tam nějaké nechutné brutalitě se tvůrci rozhodně nevyhýbají, tykají si s explicitou, celé to působí dost špinavě a depresivně, akce film nabízí taky poměrně mnoho, hlavní padouch Vincenta Klyna budí strach, leč všechny ty otravné flashbacky to celé hrozně brzdí, soundtrack Kevina Bassinsona mě naprosto znechutil již po pár minutách a přiznám se, že ta upocená Pyunova snaha vyvolat v divákovi dojem, jak ukrutně duchaplné béčko s přesahem to vlastně sleduje, mi prostě nedovolí jít s hodnocením objektivně výš ani o milimetr.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díl 4 : apokalyptické sci-fi. Produkce Cannon Group. Tato bájná společnost nám roznášela v 80. letech spoustu zážitků a radosti. Cyborg je Céčko jako řemen. Je to blbé, je to stupidní, ale hraje v tom Van Damme a ten na začátku 90. let prostě frčel ať už se objevil v čemkoliv. Optikou dneška je to na hraně koukatelnosti, ale postapokalyptická atmosféra tam cítit prostě je. Nikdy nezapomenu na kanálovou scénu a parádní Jeanovu roznožku, při které to bohužel Ralf Moeller schytá. Tahle scéna zachraňuje jinak dost bídnou VanDammovku. Nostalgie jako prase a jako hlavní záporák věčně napumpovaný a zatnutý Vincent Klyn, který toho kromě démonických očí moc nepřináší. 40% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dneska bych na to vydržel koukat ledaže bych absolvoval podobný "výcvik", jakým prošel hlavní hrdina ve filmu Mechanický pomeranč. Sám se vlastně divím, jak jsem to mohl tenkrát vydržet a ještě se u toho bavit. Aha, já byl vlastně dítě a na Pro7 stejně nic jiného nedávali a vidět tenkrát postapo s Van Damem byla stejná radost, jako slyšet Mele Kalikimaka uprostřed žhavého léta a nechat si chodit vlhké Haiťanky po zádech. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Slovo Kyborg, které bylo poprvé použito v roce 1960, vzniklo sloučením slov kybernetický organismus. Představuje tak syntézu organických a mechanických částí. „Klasičtí“ kyborgové, u nichž elektronické či mechanické součástky tvoří jejich významnou část, se vyskytují pouze ve sci-fi, nicméně technicky je kyborgem i člověk s endoprotézou, naslouchátkem nebo srdečním stimulátorem. (Martrix)
  • Jean-Claude Van Damme (Gibson Rickenbacker) bol počas natáčania filmu zažalovaný za úmyselné vypichnutie oka komparzistu pri súboji s mečom. (Raccoon.city)
  • V úvodních titulcích se objevuje špatně uvedené jméno, herec Ralf Moeller je v nich uveden jako „Rolf“. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama