foto

Kris Kristofferson

  • nar. 22.6.1936 (80 let)
    Brownsville, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Keby sa ČSFD venovala aj hudbe, nevedel by som, kde skôr začať. Legenda folku a country, spolupráca s Johnnym Cashom, Willim Nelsonom či Sammi Smithom, nezmazateľne sa zapísal do mnohých sentimentálnych sŕdc...

Niekoľko krát opustil pre alkohol a drogy rodinu aj sám seba. Mohol byť futbalistom, boxerom, spisovateľom, barmanom, profesorom na West Point aj vrátnikom, ale napokon sa študent Oxfordu vypracoval na speváka-textára a herca. K niekoľkým svojim filmom zložil hudbu (SONGWRITER) a titulné pesničky (TROUBLE IN MIND), práve za hudbu k Songwriter Alana Rudolpha bol nominovaný na Oscara a za ZRODILA SA HVIEZDA s Barbrou Streisandovou dostal Zlatý glóbus. Hoci je pokladaný za rebela, päť rokov pilotoval vo Vietname vrtuľník a dotiahol to na kapitána (jeho otec bol generál). Jeho meno je späté so Samom Peckinpahom (KONVOJ) aj povestným Ciminovým prepadákom NEBESKÁ BRÁNA.

Comeback zažil v roku 1998, kedy do kín vtrhla adaptácia marveláckeho komixu o dennom upírovi BLADE. Stelesnil šupáckeho mentora a zbrojára, rakovinou prelezeného, prefajčeného Abrahama Whistlera a napriek tomu, že skončil ako skončil, objavil sa aj v dvojke a trojke, kde režijné opraty prevzali Guillermo del Toro a režijne debutujúci bladeovský scenárista David S. Goyer. Mihol sa ako titulný bastard v seagalovčine TAJNÝ AGENT, klaďasa nehral ani v Gibsonovej drsnej ODPLATE, objavil sa v remaku Tima Burtona PLANÉTA OPÍC a k videniu bol v prestrihanom thrilleri Jima Gillespieho ako riaditeľ kliniky v D-TOX.

Ivan "tron" Kučera

Herecká filmografie

2016 San Patricios
Traded
2015 Down Dog (TV film)
Hrdinové od Alama (TV seriál)
2014 Můj přítel delfín 2
7 minut
2013 Když andělé zpívají
Midnight Stallion
2012 Chladnokrevný
Motelové pokoje
Nahlas a naplno
2011 Greening of Whitney Brown, The
Můj přítel delfín
2010 Poslední boj Ransoma Pridea
Rodinná prokletí
Underground Entertainment: The Movie
Yohan - Barnevandrer
2009 Až tak moc tě nežere
Čekání na zázrak
Dům v temnotách
2008 Jump Out Boys
2006 Fast Food Nation
Room 10
Zmizení ráje
2005 Life and Hard Times of Guy Terrifico, The
Příběh Wendella Bakera
Snílek
Svěrací kazajka
14 hodin strachu (TV film)
2004 Blade: Trinity
Forever Is a Long, Long Time
Silver City
Životy svatých (TV film)
2003 Break, The (TV film)
Kde roste červené kapradí
2002 Blade 2
D-Tox
2001 American Roots Music (TV seriál)
Chelsea Walls
Parádní jízda
Planeta opic
2000 Comanche
Dokonalá vražda, dokonalé město (TV film)
1999 Bláznivá jízda
Drsný chlapi (TV film)
Jezero zapomnění
Molokai: The Story of Father Damien
NetForce (TV film)
Odplata
1998 Blade
Dva za Texas (TV film)
Girls' Night
Roger Miller Remembered (TV film)
Vášnivý tanec
Vojákova dcera nepláče
Země dinosaurů 6: Tajemství ještěří skály
1997 Dead Man's Gun (TV seriál)
Dead Man's Gun (TV film)
Tajný agent Jack T.
1996 Osamělá hvězda
Pravá identita (TV film)
1995 Brothers' Destiny (TV film)
Hořlavina (TV film)
Lincolnův syn (TV film)
Pharaoh's Army
Příběh Dottie Westové (TV film)
1994 Farmáři (TV film)
1993 Papírová srdce
Podzemní past (TV film)
Rytíři
1992 Správná volba
Vánoce v Connecticutu (TV film)
V ohrožení
Zázrak v divočině (TV film)
1991 Poslední trumf (TV film)
1990 Dvě esa (TV film)
Sandino
Vůně cyklonu
1989 Milénium
Vítej domů
1988 Big Top Pee-wee
Mrtvý nebo živý (TV film)
1987 Amerika (TV seriál)
1986 Dostavník (TV film)
Krev a orchideje (TV film)
Poslední dny Jesse Jamese (TV film)
1985 Zmatek v hlavě
1984 Lost Honor of Kathryn Beck, The (TV film)
Okamžik záblesku
Písničkář
1982 Country Comes Home (TV film)
1981 Bankovní převod
Special Anne Murray Christmas, A (TV film)
1980 Nebeská brána
1979 Freedom Road (TV film)
1978 Konvoj
1977 Napůl drsňák
1976 Občanská policie
The Sailor Who Fell from Grace with the Sea
Zrodila se hvězda
1974 Alice už tu nebydlí
Free to Be... You & Me (TV film)
Přineste mi hlavu Alfreda Garcii
1973 Gospel Road: A Story of Jesus
Pat Garrett a Billy Kid
Zamilovaný advokát
1972 Cisco Pike
1971 Last Movie, The

Dokumentární

2015 Janis: Little Girl Blue
Johnny Cash: American Rebel
Mama Mae: The Life and Music of Mae Boren Axton
2013 For the Love of Music: The Story of Nashville
2012 Harry Dean Stanton - zčásti fikce
2011 Troubadours
2009 Leonard Cohen: Live at the Isle of Wight 1970 (koncert)
2008 Johnny Cash's America
2006 Requiem za Billyho Kida
2005 Passion & Poetry: The Ballad of Sam Peckinpah
Ricky Nelson Sings (TV film)
Trudell (TV film)
2004 Be Here to Love Me: A Film About Townes Van Zandt
Final Cut: The Making and Unmaking of Heaven's Gate
Kanál Z: Velkolepá posedlost (TV film)
Sam Peckinpah's West: Legacy of a Hollywood Renegade (TV film)
2003 Bezstarostní jezdci, zuřící býci
Příběh pop music a politiky (TV seriál)
Willie Nelson & Friends: Live and Kickin' (koncert)
2002 John Ford Goes to War
2000 Ballad of Ramblin' Jack, The
Immaculate Funk
1998 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV film)
Righteous Babes, The (TV film)
1997 Big Guns Talk: The Story of the Western (TV film)
Message to Love: The Isle of Wight Festival
1996 America's Music: The Roots of Country (TV seriál)
Dolly Parton: Treasures (TV film)
1995 Adventures of the Old West (TV seriál)
VH1 Legends (TV seriál)
1993 Bob Dylan: 30th Anniversary Concert Celebration (koncert)
Kris Kristofferson: His Life and Work (TV film)
Willie Nelson: The Big Six-0 (koncert)
1992 Sam Peckinpah: Man of Iron (TV film)
1987 Farm Aid '87 (koncert)
1985 Joan Rivers and Friends Salute Heidi Abromowitz (TV film)
1979 Music for UNICEF Concert: A Gift of Song, The (koncert)
1978 Salute to American Imagination, A (TV film)
1976 Barbra: With One More Look at You (TV film)

TV pořady

2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
2001 Tribute to Barbra Streisand, A (TV pořad)
1999 Mark Twain Prize: Richard Pryor, The (TV pořad)
1997 American Film Institute Salute to Martin Scorsese, The (TV pořad)
1996 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1984 Sunday Night Live (TV pořad)
1983 On Location: The Comedy Store's 11th Anniversary Show (TV pořad)
1976 Donny and Marie (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
1966 Gala de l'Unicef (TV pořad)

Hudební videoklipy

2006 Johnny Cash: God's Gonna Cut You Down (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace